Dodaj do ulubionych

Depilacja brwi - kilka pytań

20.06.06, 20:04
Chcę sobie po raz pierwszy wydepilować sama brwi. Mam w związku z tym kilka
pytań.
PRZEDEWSZYSTKIM Jak zrobić to bezboleśnie??
Po jakim czasie musze powtórzyć zabieg?
Czy jeżeli sobie teraz je wyrwę to czy to mnie bedzie zobowiązywało do pewnej
rutyny?
Czy włoski są po odrośnięciu grubsze ciemniejsze, bardziej widoczne?
Obserwuj wątek
    • slodzik1986 Re: Depilacja brwi - kilka pytań 20.06.06, 20:45
      ja rwe brwi dobre 5 lat...musisz narysowac sobie kredka linie brwi jaka chcesz
      miec, potem wyrwac wg tego jak narysowalas, a co do odrastania one caly czas
      odrastaja, czy grubsze to nie wiem ale musze wyrownywac co tydzien! sama uznasz
      kiedy bedzie odpowiedni moment:)
      • slodzik1986 Re: Depilacja brwi - kilka pytań 20.06.06, 20:45
        ah co do bólu? to boli tylko na poczatku, kwestia przyzwyczajenia :)
      • kasia1900 zdecydowanie kosmetyczka 21.06.06, 13:19
        jeżeli to twój pierwszy raz to polecam kosmetyczkę! potem kiedy już będziesz
        miała ładnie zrobione możesz sobie je regularnie sama wyrównywać ale za 1 razem
        nie polecałąbym robić tego samej..znam parę takich przypadków..naprawde to jest
        pare złotych a może uratować cię od późniejszej depresyjki..;-)
    • elfia4 Re: Depilacja brwi - kilka pytań 20.06.06, 23:38
      Przyjrzyj się dokładnie naturalnej linii brwi i wyrwij tylko to co wychodzi
      ponad nią od dołu, pośrodku i z boków jeśli linia brwi jest zbyt długa. Nie
      wyrywaj włosków od góry. I raczej z włosem, niż pod włos, możesz tez leciutko
      naciągnąć skórę palcami żeby było łatwiej wyrwać. Boli tylko na początku, potem
      jest ok. Jeśli włoski wydają się ciemniejsze, to dlatego, że pozostałe są
      rozjaśnione nieco przez słońce, ale napewno nie będą grubsze.
    • maggi9 Re: Depilacja brwi - kilka pytań 20.06.06, 23:41
      Możesz przetrzeć kostka lodu.Nie próbowałam ale gdzieś czytałam.No i naciągnij skóre wtedy mniej boli.Wogole ja mam tak dziwnie, że przy niektórych włoskach nic nie czuje a przy innych mi łzy lecą.
      • sophisticated_shrew Re: Depilacja brwi - kilka pytań 21.06.06, 08:16
        A co mam zrobić żeby "zapuścić" brwi? Nie wyobrażam sobie tego a bardzo bym
        chciała mieć gęste brwi. Niestety kosmetyczka za bardzo mi wydepilowała :(
        • kragmel Re: Depilacja brwi - kilka pytań 21.06.06, 08:19
          sophisticated_shrew napisała:

> A co mam zrobić żeby "zapuścić" brwi?

zostawić bez regulacji na dłużej. usuwać tylko te włoski, które rosną poza
          linią wymarzonych.
          możesz też smarować olejkiem rycynowym na noc, żeby rosły mocniejsze.
          • mikka8 Re: Depilacja brwi - kilka pytań 21.06.06, 08:23
            Na pierwszy raz dobrze jest zrobic to u kosmetyczki.Pozniej juz tylko wyrywasz te wloski , ktore rosna poza granica zarysowanego ksztaltu.

pozdrawiam
            • lezka_dla_cieniow_minionych kosmetyczka... :( 21.06.06, 15:02
              już o tym pisałam, ale to nadal nie daje mi spokoju... boje się pójśc do
              kosmetyczki, jakoś mi tak dziwnie, a bardzo chciałbym tam sobie wyregulować brwi
              (to w prawdzie nie mój pierwszy raz, ale jestem bardzo zapuszczona, a lenię się
              sama z tym babrać) Nie wiem czemu nie mogę się zdecydować na ten krok, nie mam
              nikogo zaufanego w jakimś z takich zakładów i jakoś mi niezręcznie...

Chciałam jeszcze zapytać o koszt, ile to kosztuje??
              • sophisticated_shrew Re: kosmetyczka... :( 21.06.06, 16:57
                W Yves Rocher regulacja brwi kosztuje 15zł a henna brwi, rzęs i regulacja
                kosztuje 40zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka