Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla alergika

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 22:26
Czy ktoś może polecić jakieś kosmetyki dla 26 latki z wrażliwą i obecnie
podrażnioną cerą. Również do ciała.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: kosmetyki dla alergika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:59
      Coś z oferty La Roche Posay, Avene, SVR
      Jeśli skóra jest sucha to Oilatum, Balneum
      Wszystko w aptece
      • maja822 Re: kosmetyki dla alergika 27.01.03, 23:05
        O, Justy, właśnie chciałam cię spytać, jaki byś poleciła balsam do
        przesuszonej skóry. Pozdr.:)
      • Gość: fi Re: kosmetyki dla alergika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 09:02
        Dziękuję justy,
        a co polecisz do mycia twarzy i ciała (bo chyba tu leży przyczyna
        podrażnienia), jaki bedzie najlepszy balsam do suchej skóry? Cerę natomiat mam
        mieszaną ale policzki aktualnie suche.
        pozdrawiam
    • Gość: do justy Re: kosmetyki dla alergika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 09:05
      Mam jeszcze jedną prośbę, podawałaś kiedyś przykłady substancji, które
      zatykają pory - czy mogłabyś jeszcze raz, nie mogę się do niej dokopać a
      chętnie bym sobie je zapisała. Albo podaj link.
      Dziękuję bardzo!
    • Gość: kelijah Re: kosmetyki dla alergika IP: *.37-151.net24.it 28.01.03, 09:34
      Czesc,
      Mam podobny problem jak Ty. Moja skora reaguje podraznieniami (wypryskami i
      swedzeniem) na przerozne kosmetyczne specyfiki.
      Na szczescie odkrylam swietny balsam do ciala - z serii Cztery pory roku, z
      wyciagiem z bluszczu (czy bluszcza?) - ten zielony. Jest naprawde swietny,
      gesty, nie wysusza skory, ale wygladza ja i nawilza na dlugo, ma dzialanie
      lekko ujedrniajace. Do mycia twarzy uzywam zelu RoC (nie lubie mleczek). Do
      tego kremik ma dzien Oil of Olaz dla alergikow, na noc Avene, oczka All about
      eyes-Clinique, a wszystko zakrapiam woda termalna Avene.
      Na wyjatkowe sytuacje - podraznienia, uczulenia mam 2 sposoby: krem nagietkowy
      Ziaja i taka zolta maz' z apteki dla dzieci na odparzenia Linomag (chyba)-
      wyglada i pachnie ochydnie ale potrafi zdzialac cuda.
      Nie wiem jak twoja skora reaguje na kosmetyki kolorowe - ja niestety nie moge
      uzywac niczego (podklady, pudry, cienie do oczu), no moze troszke szminki ;-).
      W kazdym razie nie polecam Vichy, nie nadaje sie dla osob z prawdziwymi
      problemami skornymi.
      To chyba tyle, pozdrawiam.
    • Gość: bettina Re: kosmetyki dla alergika IP: 217.153.52.* 28.01.03, 12:38
      Witam,
      z alergią zmagam się juz od wielu lat. Wypróbowałam dziesiątki różnych
      kosmetyków tzw. hypoalergicznych i.... klapa. Za każdym razem pojawiało się
      pieczenie skóry twarzy, silny rumień i drobne podskórne pęcherzyki wypełnione
      przejrzystym płynem. Dzięki temu forum trafiłam ok. rok temu na świetne
      kosmetyki La Roche Possay, a konkretnie na krem Toleriane. Wspaniale ukoił moją
      twarz. Do tego woda termalna tej firmy. Do zmywania makijażu stosuję Physiogel
      firmy Stiefel (w aptekach ok.23 PLN). Można go używać bez spłukiwania wodą. Z
      balsamów polecam firmy Garnier - do wrażliwej skóry.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka