erienne 25.06.06, 18:56 pytanie z niesmiertelnego cyklu- na ktorym lotnisku bardziej oplaca sie robic kosmetyczne zakupy- na okeciu w na lotnisku w larnace (cypr) z gory dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gata.verde Re: watek lotniskowy;) 25.06.06, 19:50 Podlaczam sie pod watek - wlasnie zamierzalam zalozyc podobny. Z tym ze chodzi o porownanie cen na lotnisku w Lizbonie i na Okeciu. A jesli ktoras z was moglaby mi powiedziec ile kosztuja na Okeciu Meteoryty Guerlain (wersja Mythic) bede bardzo wdzieczna. Niestety, lotniska w Larnace nie znam:)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 15:13 kupiłem te własnie meteoryty na okeciu, ale zabij mnie - nie pamietam ile dokładnie kosztowały - chyba cos ok. 140 zł, może ciut taniej. na lotniskach jest troche - ok. 15% taniej, ale czasami nie ma rzeczy które sie akurat zaplanowało, perfumy często sa tylko bardzo duże. latałs juz tym połączniem do lisbony? nie znam w ogóle tego lotniska, ale zdarzyło mi sie kilka razy, że w moim terminalu nie było sklepów a po drodze nic nie kupiłam, bo nie byłam pewna co mnie jeszcze czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
erienne Re: watek lotniskowy;) 25.06.06, 20:46 co do cen na samym okeciu to mozna cos wyczytac tu: www3.lot.com/app/index.jsp?area=shop_preorder&type=default&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: watek lotniskowy;) 25.06.06, 21:05 Dziewczyny, w ogole ostatnio konkurencyjnosc miedzy cenami w bezclowce a normalnymi sklepami bardzo sie obnizyla. Powiem wiecej - za perfumy na Okeciu zaplacilam wiecej niz za takie same w moim miasteczku! Az mi sie smiac chcialo. Ciagle swietne okazje mozna znalezc w Amsterdamie (Schipol), trafilam tam po Bozym Narodzeniu na zestaw wody po goleniu Bulgari Aqua, zel pod prysznic tej samej marki, wszystko w kosmetyczce za 9 (slownie dziewiec) euro. Przed zakupami wrto wybrac sie do normalnego sklepu i spisac ceny produktow, ktore Was interesuja, inaczej latwo sie naciac. Poza tym wziac pod uwage aktualny kurs euro, bo standardowo to w tej walucie podawane sa ceny na europejskich lotniskach. Co do pytania odnosnie Cypru - nie wiem, nie bylam, ale Okecie nie kusi jakimis specjalnymi cenami. Pozdrawiam podrozniczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 17:10 ech, Schiphol to jest raj zakupowy w ogóle, ale to potężne lotnisko :) na Okęciu nie liczyłabym na zbyt wiele, ostatnio się strogo rozczarowałam - no chyba, że przytrafi się promocja. a Cypr to jest w ogóle okrutnie drogie miejsce, poza tym jesteśmy razem w UE, więc może się zdarzyć, że w sklepie na lotnisku cena będzie, o dziwo, wyższa niż w sklepie na ulicy :) bywa i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: watek lotniskowy;) 26.06.06, 00:02 nie ma duzych roznic cenowych jak sie leci do/z UE. Trzeba leciec poza UE zeby sie oplacalo. Odpowiedz Link Zgłoś
yola1976 Re: watek lotniskowy;) 26.06.06, 08:51 Na lotnisku w Hurgadzie i na promie do Szwecji perfumy są w całkiem atrakcyjnych cenach. Kupowałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annavika11 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 13:07 Robiłam zakupy na lotnisku w Larnace w marcu. Jest wyjątkowo drogo. Udało mi się trafić na fajny zestaw Miracle w korzystnej cenie i J'adore też taniej niż w Polsce. Jednak ogólnie wszyscy doszliśmy do wniosku, że na wielkie okazje nie ma co liczyć. Poza tym odradzam zakupy na Orly w Paryżu. Tam to dopiero są ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
toolie Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 19:45 A to link do Euroshopu (jeden ze sklepow na Okeciu) www.euro-shop.com.pl/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla77 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 21:02 najtansze lotniska to schipol i CDG - w paryzu zwykle bywa caly zestaw produktow, ostatnio za to w heathrow sie rozczarowalam bardzo, wiem, ze ceny wyzsze niz na innych lotniskach ale akurat tam bylam a nie kupilam nic bo z listy ok 10 rzeczy nie mieli ani jednej!!! tanie lotnisko jest w atenach, co do okecia to sie troche zdziwilam Waszych wypowiedzi bo ja zwykle tam trafialam na nizsze ceny i nie ma problemu z roznica w kursie, dodam jednak ze ostatni raz tam kupowalam 4 lata temu :) swietne i tanie jest lotnisko w dubaju :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 21:44 4 lata temu Polska nie byla w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla77 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 22:06 dzieki, ze mi to uswiadomilas. nie sadze jednak, zeby to mialo wiekszy wplyw na ceny produktow na okeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 22:15 owszem, ma bardzo duzy wplyw np. kupujac alkohol masz podane dwie ceny - nizsza dla lecacych poza unie i wyzsza dla lecacych do krajow Unijnych. Porownaj ceny to sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 21:49 wedlug mnie na stolecznym lotnisku najbardziej oplaca sie kupic prasowane meteoryty w zlotej puderniczce, kiedys kupowalam je hurtem, chociaz bylo ciezko trafic, cena 128 pln, czy 132 pln , nie pamietam dokladnie, kto zna cene np. z sephory wie jak okazyjna jest cena na lotnisku pozdrawiam plus oczywiscie warto kupic alko :) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa jesli chodzi o zapachy 27.06.06, 23:38 To w rossmannie ostatnio maja takie ceny, ze sie kazde lotnisko chowa.Mnostwo zapachow, rowniez tych "starszych", trudniejszych do zdobycia w swietnych cenach typu Sun Moon Stars Lagerfelda za 39,9 ale to juz bylo. Bulgari black, aktualnie nawet Fendi, warto od czasu do czasu cos upolowac Odpowiedz Link Zgłoś
aniav244 Re: watek lotniskowy;) 28.06.06, 09:33 mój mąż ostatnio leciał do larnaki i ceny tam i u nas na okęciu są takie same. przynajmniej tych kosmetyków które mi kupował tzn tusz diora i lancome oraz perfumy chanel i givenchy. wybór też podobny takze nie ma większej róznicy gdzie zrobisz zakupy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
anaeva Do gata.verde:-) 06.07.06, 16:49 Mam nadzieję, że informacja jeszcze się przyda:-) Na Okęciu Meteoryty kosztują 129 zł. Chciałam też sprawdzić ceny na lotnisku w Lizbonie, ale...... odprawiali nas tak długo:-/ , że wbiegłam do samolotu tuż przed odlotem. Okazało się zresztą , że sklepy były już zamknięte (ok. 1 w nocy). Pozdrawiam gorąco:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gata.verde Re: Do gata.verde:-) 06.07.06, 19:06 Za pozno!!! Nie wytrzymalam i juz je kupilam na obnizkach w Corte Ingles (34,65€ wiec znowu nie az taka duza roznica). Dzieki serdeczne!!! Odpowiedz Link Zgłoś