Dodaj do ulubionych

watek lotniskowy;)

25.06.06, 18:56
pytanie z niesmiertelnego cyklu- na ktorym lotnisku bardziej oplaca sie robic
kosmetyczne zakupy- na okeciu w na lotnisku w larnace (cypr)
z gory dziekuje za odp
Obserwuj wątek
    • gata.verde Re: watek lotniskowy;) 25.06.06, 19:50
      Podlaczam sie pod watek - wlasnie zamierzalam zalozyc podobny. Z tym ze chodzi
      o porownanie cen na lotnisku w Lizbonie i na Okeciu. A jesli ktoras z was
      moglaby mi powiedziec ile kosztuja na Okeciu Meteoryty Guerlain (wersja Mythic)
      bede bardzo wdzieczna.
      Niestety, lotniska w Larnace nie znam:)) Pozdrawiam.
      • spa76 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 15:13
        kupiłem te własnie meteoryty na okeciu, ale zabij mnie - nie pamietam ile
        dokładnie kosztowały - chyba cos ok. 140 zł, może ciut taniej.

na lotniskach jest troche - ok. 15% taniej, ale czasami nie ma rzeczy które sie
        akurat zaplanowało, perfumy często sa tylko bardzo duże. latałs juz tym
        połączniem do lisbony? nie znam w ogóle tego lotniska, ale zdarzyło mi sie
        kilka razy, że w moim terminalu nie było sklepów a po drodze nic nie kupiłam,
        bo nie byłam pewna co mnie jeszcze czeka.
    • erienne Re: watek lotniskowy;) 25.06.06, 20:46
      co do cen na samym okeciu to mozna cos wyczytac tu:
      www3.lot.com/app/index.jsp?area=shop_preorder&type=default&lang=pl
      • skara Re: watek lotniskowy;) 25.06.06, 21:05
        Dziewczyny, w ogole ostatnio konkurencyjnosc miedzy cenami w bezclowce a
        normalnymi sklepami bardzo sie obnizyla. Powiem wiecej - za perfumy na Okeciu
        zaplacilam wiecej niz za takie same w moim miasteczku! Az mi sie smiac chcialo.
        Ciagle swietne okazje mozna znalezc w Amsterdamie (Schipol), trafilam tam po
        Bozym Narodzeniu na zestaw wody po goleniu Bulgari Aqua, zel pod prysznic tej
        samej marki, wszystko w kosmetyczce za 9 (slownie dziewiec) euro.
        Przed zakupami wrto wybrac sie do normalnego sklepu i spisac ceny produktow,
        ktore Was interesuja, inaczej latwo sie naciac. Poza tym wziac pod uwage
        aktualny kurs euro, bo standardowo to w tej walucie podawane sa ceny na
        europejskich lotniskach.
        Co do pytania odnosnie Cypru - nie wiem, nie bylam, ale Okecie nie kusi jakimis
        specjalnymi cenami.
        Pozdrawiam podrozniczki :)
        • sumire Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 17:10
          ech, Schiphol to jest raj zakupowy w ogóle, ale to potężne lotnisko :)
          na Okęciu nie liczyłabym na zbyt wiele, ostatnio się strogo rozczarowałam - no
          chyba, że przytrafi się promocja. a Cypr to jest w ogóle okrutnie drogie
          miejsce, poza tym jesteśmy razem w UE, więc może się zdarzyć, że w sklepie na
          lotnisku cena będzie, o dziwo, wyższa niż w sklepie na ulicy :) bywa i tak.
    • mikams75 Re: watek lotniskowy;) 26.06.06, 00:02
      nie ma duzych roznic cenowych jak sie leci do/z UE. Trzeba leciec poza UE zeby
      sie oplacalo.
      • yola1976 Re: watek lotniskowy;) 26.06.06, 08:51
        Na lotnisku w Hurgadzie i na promie do Szwecji perfumy są w całkiem
        atrakcyjnych cenach. Kupowałam. Pozdrawiam.
    • annavika11 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 13:07
      Robiłam zakupy na lotnisku w Larnace w marcu. Jest wyjątkowo drogo. Udało mi
      się trafić na fajny zestaw Miracle w korzystnej cenie i J'adore też taniej niż
      w Polsce. Jednak ogólnie wszyscy doszliśmy do wniosku, że na wielkie okazje nie
      ma co liczyć.
      Poza tym odradzam zakupy na Orly w Paryżu. Tam to dopiero są ceny...
      • toolie Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 19:45
        A to link do Euroshopu (jeden ze sklepow na Okeciu)

www.euro-shop.com.pl/index.htm
    • vanilla77 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 21:02
      najtansze lotniska to schipol i CDG - w paryzu zwykle bywa caly zestaw produktow,
      ostatnio za to w heathrow sie rozczarowalam bardzo, wiem, ze ceny wyzsze niz na innych lotniskach ale
      akurat tam bylam a nie kupilam nic bo z listy ok 10 rzeczy nie mieli ani jednej!!!
      tanie lotnisko jest w atenach, co do okecia to sie troche zdziwilam Waszych wypowiedzi bo ja zwykle tam
      trafialam na nizsze ceny i nie ma problemu z roznica w kursie, dodam jednak ze ostatni raz tam
      kupowalam 4 lata temu :)
      swietne i tanie jest lotnisko w dubaju :)
      • mikams75 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 21:44
        4 lata temu Polska nie byla w Unii.
        • vanilla77 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 22:06
          dzieki, ze mi to uswiadomilas.

nie sadze jednak, zeby to mialo wiekszy wplyw na ceny produktow na okeciu.
          • mikams75 Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 22:15
            owszem, ma bardzo duzy wplyw np. kupujac alkohol masz podane dwie ceny - nizsza
            dla lecacych poza unie i wyzsza dla lecacych do krajow Unijnych. Porownaj ceny
            to sie przekonasz.
    • umaa Re: watek lotniskowy;) 27.06.06, 21:49
      wedlug mnie na stolecznym lotnisku najbardziej oplaca sie kupic prasowane
      meteoryty w zlotej puderniczce, kiedys kupowalam je hurtem, chociaz bylo ciezko
      trafic, cena 128 pln, czy 132 pln , nie pamietam dokladnie, kto zna cene np. z
      sephory wie jak okazyjna jest cena na lotnisku

pozdrawiam

plus oczywiscie warto kupic alko :)
      • kraxa jesli chodzi o zapachy 27.06.06, 23:38
        To w rossmannie ostatnio maja takie ceny, ze sie kazde lotnisko chowa.Mnostwo
        zapachow, rowniez tych "starszych", trudniejszych do zdobycia w swietnych
        cenach typu Sun Moon Stars Lagerfelda za 39,9 ale to juz bylo. Bulgari black,
        aktualnie nawet Fendi, warto od czasu do czasu cos upolowac
    • aniav244 Re: watek lotniskowy;) 28.06.06, 09:33
      mój mąż ostatnio leciał do larnaki i ceny tam i u nas na okęciu są takie same.
      przynajmniej tych kosmetyków które mi kupował tzn tusz diora i lancome oraz
      perfumy chanel i givenchy. wybór też podobny takze nie ma większej róznicy
      gdzie zrobisz zakupy:-)
    • anaeva Do gata.verde:-) 06.07.06, 16:49
      Mam nadzieję, że informacja jeszcze się przyda:-)

Na Okęciu Meteoryty kosztują 129 zł.
      Chciałam też sprawdzić ceny na lotnisku w Lizbonie, ale...... odprawiali nas
      tak długo:-/ , że wbiegłam do samolotu tuż przed odlotem. Okazało się zresztą ,
      że sklepy były już zamknięte (ok. 1 w nocy).

Pozdrawiam gorąco:-)
      • gata.verde Re: Do gata.verde:-) 06.07.06, 19:06
        Za pozno!!! Nie wytrzymalam i juz je kupilam na obnizkach w Corte Ingles
        (34,65€ wiec znowu nie az taka duza roznica). Dzieki serdeczne!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka