Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o piercingu?

27.06.06, 20:13
Chodzi mi po głowie od dłuższego czasu zrobienie sobie kolczyka w języku,ale
nie wiem czy wytrzymam :( Jeszcze dzisiaj zobaczyłam te fotki
www.sunsilk.pl/app/blogEntry?i=8111&entry=28824 i jakoś mnie to
troszkę wystraszyło, chociaż dziewczyna pisze, że wcale nie boli - ktoś robił
sobie kolczyk w języku ?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Co sądzicie o piercingu? 27.06.06, 20:23
      nie robilam i nie zrobie, okropnosc.
      • venus22 Re: Co sądzicie o piercingu? 27.06.06, 20:28
        ciekawe ale sama bym sobie nie zrobila - nie znosze bolu.

jak sie nie boisz to sobie zrob :)

Venus
      • truskawa_82 Re: Co sądzicie o piercingu? 27.06.06, 21:25
        Zgadzam się, nie podoba mi się taka ozdoba.
      • emikaa Re: Co sądzicie o piercingu? 21.07.06, 09:43
        ja tez -nie rozumiem celu tego zabiegu? dla szpanu? przeciez i tak tego nie
        widac w normalnych sytuacjach... po co komus kolczyk w jezyku? nie rozumiem ale
        nie krytukuje, robta co chceta.
    • maggi9 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 00:17
      Prebicie wbrew pozorom raczej nie boli.No chyba, że bardzo boisz się igieł.Ja nie i samego momentu przekłucia nawet nie poczułam.
      Potem język jest obolały ale da sie wytrzymać
      • venus22 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 04:30
        Ja jestem osoba tolerancyjna i osobiscie uwazam ze mam fantazje, podobaja mi
        sie rozne rzeczy, tatutaze, tipsy, kolorwe wlosy, gotyk, punk, piercing tez ale
        nie wszystko. akurat na jezyku, w pepku, w brwiach, w ustach moze byc ale juz
        taki okragly jak u byka w nosie- nie.

Venus
        • maggi9 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 09:34
          No i dobrze.Na szczęscie nikt nie każe Ci go robić
          • omniabulgari Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 10:26
            Mi osobiscie bardzo się to nie podoba. Gdy widzę ładną dziewczynę i ma cos
            przekute poza uszami to trochę ją to szpeci w moich oczach. Ale to tylko moja
            opinia.
            • tyka444 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 11:30
              A ja mam piercing w sutku, i jestem zachwycona - moj facet tez:)
    • annika_vik Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 12:25
      Mnie się podoba kolczyk w języku. Od znajomych słyszałam, że to bardzo fajne
      uczucie go mieć.
      Kolczyk w brwi też może być, natomiast każdy inny, w tym więcej niż 1 dziurka w
      uchu, to dla mnie przesada. Dotyczy to również kolczyka w pępku - w
      międzyczasie zyskał znaczenie symbolu, jak nadmierne solarium czy tipsy.

Nie mogę sobie zrobić kolczyka w języku, bo mam bardzo poważną pracę i to by
      nie przeszło. Ale chciałabym.

Dodam jeszcze, że zamiłowanie do piercingu i tatuaży, ogólnie mówiąc
      okaleczania ciała, według psychologii, wskazuje na pewien szczególny rodzaj
      ludzi z probelmami. Warto się zastanowić dlaczego chce się sobie coś przekłuć,
      bo w większości przypadków nie tylko dla ozdoby (wątpliwa jest to ozdoba, wielu
      się nie podoba). Ja się zastanowiłam i zostaję przy kolczykach w uszach :)

Ze strony zdrowia: akurat język goi się najlepiej i najszybciej. Niestety,
      kolczyk może uszkadzać zęby.
    • spa76 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 12:43
      ty tak, ale jak długo twoje zeby to wytrzymają? moja siostra miała (ma też
      różne inne dziwne rzeczy z tej kategorii :))i po kilku tygodniach zrezygnowała.
      podobno trzeba wiedzieć w którym miejscu języka to zrobić, żeby najmniej
      ocierał sie o zęby i... nie powodował wady wymowy.
    • fajnae Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 13:01
      osobiście uważam to za obrzydliwe - wygląda jakbyś miała coś w ustach i nie
      zdąrzyła połknąć....
      • fused78 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 17:28
        No widze , ze zdania są podzielone :) Ja sama też się zastanawiam, choć u tej
        dziewczyny z sunsilka fajnie wyglądał :) ale ta krew wyglądała trochę słabo :D
        Ja generalnie lubię właśnie w językach, w nosie, ale tylko z boku i w pępku, a
        u facetów w brwi oczywiście ;)
      • zoe1978 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 17:32
        kolczyka w jezyku zrobilam ponad 4 lata temu, samo przebicie nie bolalo ale
        pierwsze 2 dni do przyjemnych nie nalezaly, seplenilam lekko przez tydzien- nie
        zaluje jednak
        nie wiem jednak co ma powazna praca do kolczyka w jezyku wlasnie- mala
        dyskretna kuleczka jest przeciez niezauwazalna- choc na upartego jak sie chce
        cos pokazac to i sposob sie znajdzie...:-)
        • fused78 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 17:59
          Ja uważam, że to już indywidualna sprawa gdzie ktoś ma kolczyki i w pracy
          raczej nikt nie powinien się do tego przyczepiać :)
          • nina_sim Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 18:11
            Ja uwielbiam kolczyki pod każdą postacią!!!
            Fajne te blogi, na tej stronie sunsilka za darmo można założyć czy trzeba słać
            im jakieś zgłoszenie?
            • netka19 Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 21:16
              Blogi tam są bardzo fajne:)) jedyne co musisz zrobić to się zarejestrować i
              możesz pisać bez ograniczeń!! Ja już mam nawet swojego ulubionego bloga:)
              naprawde świetna sprawa:))
        • annika_vik Re: Co sądzicie o piercingu? 28.06.06, 22:02
          Odpowiem na tę wątpliwość dotyczącą zawodu - pracuję w PR dużego koncernu,
          często rozmawiam z ludźmi ważnymi dla firmy, czasem jestem przed kamerą, a
          potem w TV z twarzą na cały ekran. Sądzę, że kolczyk byłby zauważalny.
          Wyglądałabym mało wiarygodnie.

Ale tak się zastanawiam - można taki kolczyk wyjmować, np na czas pracy? Jak te
          w uszach? Czy ktoś wie? Można by sobie zrobić na wakacje, a potem wkładać na
          wieczory.

W niektórych firmach, zazwyczaj w obsłudze klienta, kolczyki, zielone włosy i
          tauaże w widocznych miejscach są niedozwolone. Jeżeli takie ozdoby są do
          zdjęcia, to nie ma problemu.

• zoe1978 Re: Co sądzicie o piercingu? 29.06.06, 12:41
            ok, troche wyjasnilo sie:)
            zalezy chyba rowniez od sposobu mowienia, usmiechania sie, ukladu szczeki- u
            mnie kolczyk jest zupelnie niewidoczny
            Tego w jezyku nie radze wyjmowac, dziurka potrafi w ciagu paru godzin zarosnac:(
            Mozesz popytac jednak w profesjonalnych studiach, istnieje mozliwosc zalozenia
            zelowo-gumowego kolczyka ktorego wcale niemalze nie widac (na zyczenie sa i
            przezroczyste wiec i niewidoczne)
            • fused78 Re: Co sądzicie o piercingu? 29.06.06, 21:46
              Ja jeszcze popytam o to wyjomowanie kolczyka :) i poproszę koleżankę żeby
              zapytała się tej dziewczyny na blogu czy kolczyk w języku można wyjować, bo
              akurat o tym nic nie napisała.
              • annika_vik Re: Co sądzicie o piercingu? 29.06.06, 23:44
                To koniecznie o tym napisz!
                Zdziwiona jestem okropnie, że ta dziura w języku tak szybko potrafi zarosnąć!
                Aż mi się w to wierzyć ne chce!
                • maggi9 Re: Co sądzicie o piercingu? 30.06.06, 00:16
                  Mi dziurka potrafi zarosnąć w ciągu kilku godzin.
                  Moja koleżanka wyjmowała na noc i rano bez problemu wkładała.Stwerdziłam, że i ja tak zrobie.No i rano troche krwi się polało.Zależy od organizmu
                  • natrencjusz Re: Co sądzicie o piercingu? 30.06.06, 14:57
                    Ktoras z pan napisala ,ze jezyk jest miejscem,ktore najlepiej sie goi -
                    blad,ten obszar jest stale wilgotny,a to oznacza,ze goi sie najwolniej.
                    Sam moment przebicia nie bolal,to ulamek sekundy,przerazac moze jedynie 20
                    centymetrowy szpikulec,ale wystarczy zamknac oczy.
                    Fused,czy masz juz cos przeklute?Uszy,pepek,brew ? Jesli tak,to przypomnij
                    sobie czy papralo Ci sie to,czy nie bylo problemu - to rozjasni troche kwestie
                    zablizniania sie jezyka.
                    Osoba ,ktora dokona przeklucia poinstruuje Cie czym plukac usta,aby rana jak
                    najszybciej sie zagoila,mi ponadto polecono zimna wodke (autentycznie!)
                    Ja mialam maly problem z jezykiem,przez tydzien jadlam kisiel i cheetosy ;)
                    • maggi9 Re: Co sądzicie o piercingu? 30.06.06, 15:28
                      Każdemu goi się inaczej.
                      Mi akurat najlepiej i najszybciej zagoił się język a pepek i brew długo, długo się paprały
    • guapatia Re: Co sądzicie o piercingu? 30.06.06, 20:42
      witam:)mam kolczyka w jezyku od ponad dwoch lat.jest o.k.sam proces przebijania
      uwierz,ze nie jest bolesny.ku mojemu zaskoczeniu przebijanie przebieglo
      sprawnie i nie dostarczylo zadnych nieprzyjemnych doznan.gorzej jest z procesem
      gojenia sie,bo ten juz do przyjemnych nie nalezy.jezyk jest bardzo napuchniety
      i wtedy odczuwa sie bol.poza tym masz duze ograniczenia w tym co
      jesz,pijesz...na szczescie nie trwa to dlugo.
      tak ogolnie to jestem zadowolona z tego,ze go mam,taki bajer w niczym nie
      przeszkadzajacy,niewidoczny.
      • venus22 Re: Co sądzicie o piercingu? 30.06.06, 22:37
        zaskoczona jestem ze samo przekluwanie jezyka nie boli lub niespecjalnie -
        mowia ze taki delikatny organ. A ja czlowiek sie ugryzie w jezyk, o jezu..

Venus
        • maggi9 Re: Co sądzicie o piercingu? 30.06.06, 22:41
          Tak ale przekłuwa się środek a gryziesz się zwykle w czubek albo brzeg.
          Ugryzłas sie kiedyś w srodek jezyka?
          • szumszum Re: Co sądzicie o piercingu? 01.07.06, 09:12
            za dwa tygodnie ide kolezanke podtzrymywac na duchu jak bedzie miala przekuwany
            jezor a potem ona mnie bedzie jakos ocucac;)
    • agatolec Re: Co sądzicie o piercingu? 01.07.06, 10:06
      Ja mam kolczyk w języku od 1,5 roku i teraz bez niego żyć nie mogę;P.Jak go czasem wyjme to troche dziwnie się czuje.
      Potwierdzam,że przekłucie nic a nic nie boli.No a potem to niestety boli.Ale nie ma to jak rumianek i lody:)
      Jeśli o to czy go widać to wszystko zależy jak mówisz,ziewasz i takie tam.Mi ostatnio się ziewnęło i moi dziadkowie byli zbulwersowani,że sobie go zrobiłam a ciotka była wielce zadowolona,że jest spostrzegawcza(zauważyła go 2 dni temu),co najlepsze mieszkamy razem;)
    • largecoffe Re: Co sądzicie o piercingu? 01.07.06, 10:13
      Mój dentysta twierdzi, że kolczyk w złym miejscu (uszkadzający szkliwo) może w
      ciągu dwóch lat doprowadzić zęby do całkowitej ruiny. Ma kilka pacjentek z
      takimi gadżetami i tylko u jednej nie nastąpiło pogorszenie stanu zębów.
    • ludekufoludek Re: Co sądzicie o piercingu? 20.07.06, 20:43
      hmm ja mam kolczyka w sutku i powiem ze nie bolalo niewiem dlaczego bo wszyscy
      ktorych sie pytalem co zakladaja kolczyki mowia ze mega boli a mnie nie bolalo
      wiec z na jezyku nie powinno bolec
    • kiciula1 Re: Co sądzicie o piercingu? 20.07.06, 21:20
      ile kosztuje przekłucie w języku i brzuszku
      • spinkamala Re: Co sądzicie o piercingu? 20.07.06, 21:27
        ja przeklowalam i jezyk =80 zl i pepek 60 zloty ale to bylo pare lat temu, wiec
        moze ceny ulegly zmianie. Tez zalezy gdzie!ja robial w zwyczajnym studiu
        kosmetycznym. POLECAM:))
        • metalwrona Re: Co sądzicie o piercingu? 20.07.06, 22:24
          W języku to akurat bym nie chciała, ale mam 14 dziurek ;). W nosie, w pępku, 7
          w prawym uchu i 5 w lewym (w tym jeden kolczyk w bocznej chrząstce) i WSZYSTKO
          przebijałam sama. Nooo, moze oprócz 2 pierwszych dziur w uszach- to zrobiła mi
          mama jak byłam bobasem ;). Piercing jest fajny, ale szkoda pieniędzy na salon,
          kiedy można samemu.
          Myślę też o tatuażu- gdzie w okolicach Katowic można zrobić jakiś w miarę tanio?
          • annika_vik Re: Co sądzicie o piercingu? 21.07.06, 11:43
            PRZEBIŁAŚ SOBIE SAMA PĘPEK?! o Boże, zemdleję!
          • mastema20 Re: Co sądzicie o piercingu? 27.07.06, 14:10
            piercing jest czyms wspanialym!! ja mam po kilka dziurek w uszach, w nosie, w
            brodzie, w jezyku, planuje przebic sobie w pepku (tylko musze kupic kolczyka i
            wenflon;P) masz racje, szkoda kasy na studio skoro samemu mozna i i tak nic nie
            boli ;) tatuaz tez bym chciala, ale na razie to brak funduszy.. :(
    • hoffka Re: Co sądzicie o piercingu? 30.07.06, 20:09
      samo przeklucie nie boli. boli dopiero na drugi dzien. jezyk bowiem jest bardzo
      spuchniety. Ale przechodzi i o bolu szybko zapominasz. Polecam. Mam kolczyk od
      6 lat.
      • ewaczek5 Re: Co sądzicie o piercingu? 04.11.06, 21:49
        Witam!
        Nie znam się, ale wydaje mi sie, że język przekłuwa się w znieczuleniu
        miejscowym, może dlatego samo przeklucie nie boli? :)
        W wakacje zrobiłam sobie kolczyk w pępuszku i jestem bardzo zadowolona. Jeszcze
        troche sie paprze, ale akurat pępek nalezy do najtrudniej gojących się miejsc,
        więc wcale się nie niecierpliwię.
        Ostatnio naszła mnie ochota na przekłucie języczka.. I dziwię się osobom, które
        nie widzą w tym żadnej przyjemności ;). Proszę tylko żeby ktoś szczerze
        powiedział, czy ten ból po da się przeżyć. Czy da się porozumieć z ludźmi czy
        lepiej odizolowac sie na kilka dni, bo tak sie belkocze? :) No i czy pozniej nie
        ma zadnych problemow, chociażby z zakazeniami, mowieniem... Troszke sie boje,
        ale bardzo bym chciala.
        • ewaczek5 Re: Co sądzicie o piercingu? 04.11.06, 22:02
          Oki... już sobie poczytałam na stronie sunsilka... I nadal mam mieszane uczucia :/
    • my_chemical_romance1 Bez przesadyzmu!!!!!!!!!!!!!!!! 05.11.06, 15:32
      Wg mnie piercing jest ok ;) Sama jestem fanką kolczyków :D Mam jak na razie JAK
      NA RAZIE ;D 6 w uszach i planuję kolejny w chrząstce oraz planuje ponowne
      przekucie pępka <miałam rok temu ale nie mogło mi się zagoić więc musiałam
      zdjąć ;() pzdr! A co do Twojej decyzji - nie bierz w podejmowaniu wyboru tego
      że komuś się on podoba czy to że to jest modne,,,, etc.... musuisz sama się z
      tym dobrze czuć i poznać wszystkie 'za' o 'przeciw' pzdr :)
      • poprostupromyszcz Re: Bez przesadyzmu!!!!!!!!!!!!!!!! 05.11.06, 18:57
        Osobiscie kolczyka w języku nie posiadam i posiadać nie mam zamiaru. Aczkolwiek moje dwie kolezanki maja. Jedna cierpiała niemiłosiernie, przez tydzień nie mogłam zrozumiec co do mnie mówi, przez 1,5 tygodnia jadla same papki, kaszki i przeciery. Druga zniosła wszystko dzielnie i po 2 dniach jadla juz normalne jedzenie. Tak więc zależy od osoby.
        Co do względów estetycznych... Jak zawsze zalezy od konkretnej osoby. Pierwsza(cierpiaca)koleżanka to typowy typ rasta z lekką domieszką punka-do niej ten kolczyk pasuje wrecz wysmienicie. Druga, to dziewczyna przypominajaca wręcz królewne śnieżkę (niebieskie oczeta i te sprawy:), zapalona tancerka salsy, ogólnie rzecz biorąc bardzo kobieca-do niej ni jak ten kolczyk mi nie pasuje, zamiast zdobić tak naprawdę szpeci i sprawia, że gdybym jej nieznała pomyślałaby że to zwykły kaprys glupiutkiej dziewczynki która mysli że jak ma metal w buzi to jest fajniejsza. Więc radze się powaznie zastanowić czy kolczyk pasuje do naszego wizerunku(owszem zawsze można go wyciagnąc, ale po co wczesniej cierpiec?)Tyle.
    • mroofka2 Re: Co sądzicie o piercingu? 05.11.06, 22:03
      nieestetycznie to wygląda jak dla mnie, a poza tym
      nie znam osoby, która miałaby taki kolczyk i nie sepleniłaby:/
      • kat_ja1 Re: Co sądzicie o piercingu? 05.11.06, 22:19
        Już kiedyś była dyskusja, na temat kolczyka w języku:) Nie będę się powtarzać,
        bo to nie o to chodzi, ale jeżeli komuś bardziej zależy na zdrowych zębach, niż
        przynajmniej dla niektórych, wątpliwej urody takiego kolczyka, to go nie założy...
        • sanyu Re: Co sądzicie o piercingu?help 20.01.07, 20:32
          a jakie macie sposoby na zdjęcie kolczyków z uszu? mam na myslie te "mocno
          trzymające z salonu" ??
    • kassi_23 miałam 20.01.07, 21:30
      Miałam zrobiony,przekucie nie boli,gorzej z gojeniem, problem z jedzeniem i
      mówieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka