colaa 18.07.06, 18:34 co sądzicie o masażerach motylkach? mój partner taneczny ponoć od samego motylka ma kaloryferek na brzuchu (widzialam!), przesada, a jakie sa wasze opinie na ten temat? skuteczne to to, czy nie? kupowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colaa Re: motylki 18.07.06, 19:27 kaloryferek jest sliczny, a poza tym nie dla samego kaloryferka, tylko dla wyksztalcenia miesni, wzmocnienia, schudniecia:) Odpowiedz Link Zgłoś
natami Re: motylki 18.07.06, 22:30 ooo :D a tanczysz?? z jakiego miasta jesteś?? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: motylki 18.07.06, 23:42 Spotkałam się z opiniami , że motylki i inne tego rodzaju urządzonka moga przynieść więcej szkód niż pożytku-jeśli nie znamy dobrze anatomii mięśnia i tego ile razy w ciągu np.minuty ma się on kurczyć - można doprowadzić do nierównomiernego rozrostu mięśni, przykurczy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: motylki 19.07.06, 01:22 Takie urządzenia powodują rozwój samego mięśnia, ale bez ścięgien i mniejszych mięśni przylegających do niego, dlatego moga w konsekwencji powodować kontuzje i zerwania ścięgien. To nie to samo co ćwiczenia, które angażują większą grupę mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: motylki 19.07.06, 04:40 Jako uzupełnienie intensywnych ćwiczeń może być, ale to masło maślane: dobrze dobrane i dobrze wykonywane ćwiczenia same dadzą odpowiedni efekt. Chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy ... Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra_cz Re: motylki 19.07.06, 11:41 Z reguly wszystko co "szybko i bez wysilku" jest grubymi nicmi szyte. Nie ufalabym motylkom, lepiej samemu wziac sie za siebie. Zreszta ruch jest zdrowy, bo nie tylko sluzy ksztaltowaniu miesni :) Odpowiedz Link Zgłoś
colaa Re: motylki 19.07.06, 13:28 oj tam, takie drogie to nie jest znowu, a cwicze i tak. tancze, tancze, od niedawna dopiero, a jestem z inowrocławia:) Odpowiedz Link Zgłoś