little_vampire 20.07.06, 10:16 które kosmetyki na zwyczajny trądzik pomogły Wam najbardziej? chodzi mi o rzeczy takiego rodzaju jak under 20 czy clearasil :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexandra_cz Re: najlepsze na trądzik 20.07.06, 10:24 Juz pisalam w innym temacie, jak ja sie pozbylam tradziku. Ale napisze jeszcze raz, bo warto :)(jestem alergikiem, by podkreslic delikatnosc kuracji)Nie wystarczy sam krem, specyfik, by pozbyc sie tradziku. to raczej powinno byc kompleksowe dzialanir. Przede wszystkim zrezygnowalam z uzywania wody z kranu czy jakiegokolwiek mydla do mycia buzi. Pierw zaczelam ODTRUWAC organizm z zatrucia drozdzami. Codziennie rano pilam szklanke cieplej wody z wycisnieta polowka cytryny. Dolaczylam do tego codzienne lykanie cynku, zaprzestalam picia jakichkolwiek herbat i zrezygnowalam z nadmiaru slodyczy. Nastepnie zaczelam pic naprawde spore ilosci wody mineralnej. Twarz do dzis przemywam tonikiem Clean & Clear dla skory wrazliwej (plyn koloru jasnoniebieskiego). po umyciu buzi smaruje sie najzwyklejszym w swiecie kremem Bambino dla niemowlat. Ma w sobie cynk i inne skladniki, ktore lagodza podraznienia i pomagaja skorze sie zregenerwoac. Mam "pupcie niemowlaka"; wypryski pojawiaja sie bardzo rzadko i pojedynczo, gdy zbliza sie okres. A tak nie mam wiekszych problemow Odpowiedz Link Zgłoś
wascka Re: najlepsze na trądzik 20.07.06, 14:17 alexandra_cz napisała: > Pierw zaczelam ODTRUWAC organizm z zatrucia drozdzami. > Codziennie rano pilam szklanke cieplej wody z wycisnieta polowka cytryny. > Dolaczylam do tego codzienne lykanie cynku, zaprzestalam picia jakichkolwiek > herbat i zrezygnowalam z nadmiaru slodyczy. Nastepnie zaczelam pic naprawde > spore ilosci wody mineralnej. właśnie kupiłam sobie cynk, wypiłam wode z cytryną, spróbuje, może to coś pomoże... bo próbowałam najróżniejszych maści itd. ale nic nie dalo... alexandra_cz -w jakim czasie zaczęły byc widoczne zmiany, od początku Twojej 'kuracji'? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: najlepsze na trądzik 20.07.06, 14:34 to trzeba duzej systematycznosci w działaniu, kilka tygodni na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
wascka Re: najlepsze na trądzik 20.07.06, 16:17 tak, ja wiem,,, kurcze, co ja bym dała za gładką buzie ;( ..przez to nawet mi sie z domu nie chce wychodzic Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: najlepsze na trądzik 20.07.06, 16:38 też miałam duże problemy i zaczełam systematycznie dbac o skóre- trzy razy w tygodniu peeling, maseczka oczyszcająca,po każdym myciu krem nawilżający( a nie przeciwtrądzikowy). do mycia stosuje żel do higieny intymnej, a na wypryski punktowo sudocrem. Tak jak już pisalam - systematycznosc i niezbyt agresywne kosmetyki -na pewno pomogą. Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gumis_90 Re: najlepsze na trądzik 20.07.06, 16:44 Płyn do higieny intymnej ?! hm, nie słyszałam jeszcze o tym, żeby myć nim twarz. Ale spróbóję - może to dobry pomysł ! THX :P Odpowiedz Link Zgłoś
perkins18 Re: najlepsze na trądzik 24.08.06, 13:35 Sam nie wiem...ale ja uzywałem zineryt ,ale juz sie skończył, a po drugie jest drogi ,teraz chce spróbowac Clearasil total control (mutli bebenfit) to sie zobaczy jak działa... Odpowiedz Link Zgłoś
pretensja_19 Re: najlepsze na trądzik 24.08.06, 14:27 a jak silny mialas wczesniej tradzik? Odpowiedz Link Zgłoś
mimiko Re: najlepsze na trądzik 25.08.06, 01:19 hej:) ja takze mialam spore problemy z tradzikiem:) zaczelam od leczenia wewn. czyli hormony (antykoncepcja przez rok) do tego moja dermatolg przepisaca mi specyfiki od zewnatrz: rano smarowalam twarz zelem Clindacne, na noc Differin (masc)-naprawde moge Ci ja polecic, jest rewelacyjna!! oprocz tego 2 razy w tygodniu nakladalam na noc masc Brevoxyl-troszke wysuszala, teraz stosuje ja na pojedyncze wypryski-tez swietna! nie uzywam w ogole tonikow, zadnych-dermatolog odradzila, myje twarz zelem albo jakas pianka -bez roznicy. aaaha i zapomnialabym o najwazniejszym!! aby oczyscic i usunac wypryski baaardzo Ci polecam LEROSETT - nakladasz ta blotna glinke na 15-20 min. 1-2razy w tygodniu a wyglad cery naprawde ci sie poprawia!tylko do tego oczywiscie trzeba czasu:) ps// Lerosett mozesz kupic jedynie w EuroAptece (SwedeCenter) np.w Wawie na Zelaznej lub na Pradze-Grochowska chyba:), kosztuje 38zl ale warto:) mialam naprawde spore problemy z tradzikiem, nawet na policzkach! roczna intensywna kuracja bardzo mi pomogla (sadze ze to zasluga w duzej mierze hormonow jednak, aczkolwiek trzeba tez dbac o skore zewnetrznie:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoniska Re: najlepsze na trądzik 25.08.06, 09:43 mimko, mam pytanie, nadal bierzesz hormony?? Odpowiedz Link Zgłoś