Gość: Xymena IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 13:50 Poradźcie mi proszę czym mogę wybielić blizny potrądzikowe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXX Re: Blizny po trądziku IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 20:45 Wybielające działanie ma maść Cepan (na blizny, w tym na potrądzikowe)gdyż zawiera w swym składzie rumianek i cebule.Wybielające działanie ma też ogórek, więc dobre będą wszelkiego rodzaju maseczki ogórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewiorra Re: Blizny po trądziku IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.02.03, 02:34 Znalazlam na internecie taki dosc klopotliwy przepis na substancje wybielajaca. Niestety nie wyprobowalam jej na tyle dlugo by napisac Ci czy jest skuteczna ale sadzac po skladnikach moze dzialac. No wiec tarte surowce (tj. po 3 lyzki swiezego startego korzenia chrzanu selera pietruszki jablka melona i ogorka) zalac 200 ml wody Wielka Pieniawa lub Staropolanka dodac 50 ml soku z cytryny i wsypac 5 tabletek polopiryny S przykryc i odstawic na 8 godzin. Odcisnac w gazie. Do soku wlac 50 ml odwaru z korzenia z mydlnicy (4 lyzki zalac 200ml wody gotowac 5 min. odstawic na 30 min. przecedzic nie zuzyta czesc uzyc do okladow na twarz) Dodac 5 ml olejku melisowego i 5 ml olejku rozanego (zmieszane z 20 ml glicerolu) oraz 30 ml spirytusu salicylowego i 30 ml spirytusu kamforowego Wymieszac. Przechowywac w lodowce. Przemywac zmiany kilka razy dziennie. Mieszanki wychodzi naprawde duzo i wbrew pozorom jest niedroga. Oprocz tego zalecane jest wcieranie masci typu cepan mycie twarzy nadtlenkiem benzoilu i podobno (ale tego nie probowalam) wcieranie masci Aknefug. Takie sa przynajmniej zalecenia ktore znalazlam w kopalni wiedzy internecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woman Re: Blizny po trądziku IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 15.02.03, 09:17 Radze wybrac sie do kosmetyczki na zluszczanie kwasami. Mnie pomogl tylko jeden zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
sharon666 Re: Blizny po trądziku 15.02.03, 19:13 Polecam krem Avene-Clearance K,oraz Lysanel Active.Oba do kupienia w aptece,cena kazdego,jakies 40 zl.Zawieraja kwasy owocowe,sa naprawde rewelacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itha Re: Blizny po trądziku IP: 213.186.93.* 08.04.03, 14:37 jaka jest cena jednego zabiegu kwasami??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konyo Re: Blizny po trądziku IP: 136.173.139.* 08.04.03, 15:08 Zanim zdecydujesz sie na kuracje u kosmetyczki (kwasowa) sproboj najpierw potraktowac skore "kwasmi z apteki" Ja po leczeniu tradziku mialam zaczerweniona skore z duza iloscia plamek czerwonych (choc nie "blizn"- w znaczeniu nierownosci czy jakisc zmian tkankowych). PO dwoch tygodniach uzywania Cleanance K Avene skora odzyskala bardzo jednolity koloryt, jest jasniejsza, promienniejsza, nie ma sladu po plamkach! Nic nie szkodzi sprobowac, jesli rezultat cie nie zadowoli- jesienia mozesz zawsze rozwazyc kilka zabiegow z kwasami. pozdro, konyo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itha Re: Blizny po trądziku IP: 213.186.93.* 08.04.03, 17:04 konyo - napisz cos wiecej na temat tego kremu tzn. chodzi mi o jego cene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konyo Re: Blizny po trądziku IP: 136.173.139.* 08.04.03, 17:31 Gość portalu: itha napisał(a): > konyo - napisz cos wiecej na temat tego kremu tzn. chodzi mi o jego cene witaj Itha, cos okolo 10 euro. Najlepiej trafic na apteke gdzie sa promocje na Avene, wtedy dolaczony jest jeszcze maly zelik do mycia buzi. ceny w polsce moga byc ciut wyzsze ale niewiele. Zwroc uwage zebvy kupic Cleanance K - czyli z kwasami bha i aha ,(bo jest kilka produktow z ta nazwa) i jednoczesnie kup FILTR do buzi, bo trzeba uwazac na slonce. Ja uzywam Iwostin z 15 a jak mocniej swieci to 30 krem zel La Roche POssay do cery tlustej. Krem treymam w lodowce, uzywalam codziennie tylko na noc, teraz co dwa , trzy dni... pozdro, konyo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Blizny po trądziku IP: *.softpro2.pl 09.04.03, 19:20 Poradze ci kosmetyki firmy avon. Są skuteczne i nie takie drogie. Znajdziesz tam kosmetyki do kazdego rodzaju skóry i problemów. Z konsultuj się z konsultantką. Mówie Ci to naprawde działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vianna Re: Blizny po trądziku IP: *.chello.pl 09.04.03, 21:24 U mnie wszelakie maści powodują stan zapalny skóry i nowe wypryski.Z tradzikiem zmagam sie od wielu lat - i nic.Czy któraś z forumowiczek ma pozytywne doświadczenia na tym polu? Może jakiś rewelacyjny antybiotyk nie uszkadzający wątroby i nerek przy długim stosowaniu ? Jestem załamana - jak długo można mieć taka brzydką skórę - po trzydziestce już chyba najwyższy czas uwolnić sie od tego problemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoza Re: Blizny po trądziku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 21:39 ja tez jestem po 30tce ale po kuracji Avene.Teraz używam Effaclar i Clinique Total turnouround i super!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum1000 Re: Blizny po trądziku IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:12 Gość portalu: Olka napisał(a): > Poradze ci kosmetyki firmy avon. Są skuteczne i nie takie drogie. Znajdziesz > tam kosmetyki do kazdego rodzaju skóry i problemów. Z konsultuj się z > konsultantką. Mówie Ci to naprawde działa! dziewcze drogie przestac robic ze sobie kretynke na sile..idz na jarmark i tam zachwalaj tego ajwona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jary Re: Blizny po trądziku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:35 Ace Odpowiedz Link Zgłoś