Dodaj do ulubionych

Blizny po trądziku

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 13:50
Poradźcie mi proszę czym mogę wybielić blizny potrądzikowe?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: XXX Re: Blizny po trądziku IP: *.toya.net.pl 08.02.03, 20:45
      Wybielające działanie ma maść Cepan (na blizny, w tym na potrądzikowe)gdyż
      zawiera w swym składzie rumianek i cebule.Wybielające działanie ma też ogórek,
      więc dobre będą wszelkiego rodzaju maseczki ogórkowe.
    • Gość: wiewiorra Re: Blizny po trądziku IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.02.03, 02:34
      Znalazlam na internecie taki dosc klopotliwy przepis na substancje wybielajaca.
      Niestety nie wyprobowalam jej na tyle dlugo by napisac Ci czy jest skuteczna
      ale sadzac po skladnikach moze dzialac. No wiec tarte surowce (tj. po 3 lyzki
      swiezego startego korzenia chrzanu selera pietruszki jablka melona i ogorka)
      zalac 200 ml wody Wielka Pieniawa lub Staropolanka dodac 50 ml soku z cytryny i
      wsypac 5 tabletek polopiryny S przykryc i odstawic na 8 godzin. Odcisnac w
      gazie. Do soku wlac 50 ml odwaru z korzenia z mydlnicy (4 lyzki zalac 200ml
      wody gotowac 5 min. odstawic na 30 min. przecedzic nie zuzyta czesc uzyc do
      okladow na twarz) Dodac 5 ml olejku melisowego i 5 ml olejku rozanego
      (zmieszane z 20 ml glicerolu) oraz 30 ml spirytusu salicylowego i 30 ml
      spirytusu kamforowego Wymieszac. Przechowywac w lodowce. Przemywac zmiany kilka
      razy dziennie. Mieszanki wychodzi naprawde duzo i wbrew pozorom jest niedroga.
      Oprocz tego zalecane jest wcieranie masci typu cepan mycie twarzy nadtlenkiem
      benzoilu i podobno (ale tego nie probowalam) wcieranie masci Aknefug. Takie sa
      przynajmniej zalecenia ktore znalazlam w kopalni wiedzy internecie. Pozdrawiam
    • Gość: Woman Re: Blizny po trądziku IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 15.02.03, 09:17
      Radze wybrac sie do kosmetyczki na zluszczanie kwasami. Mnie pomogl tylko jeden
      zabieg.
      • sharon666 Re: Blizny po trądziku 15.02.03, 19:13
        Polecam krem Avene-Clearance K,oraz Lysanel Active.Oba do kupienia w
        aptece,cena kazdego,jakies 40 zl.Zawieraja kwasy owocowe,sa naprawde
        rewelacyjne!
    • Gość: itha Re: Blizny po trądziku IP: 213.186.93.* 08.04.03, 14:37
      jaka jest cena jednego zabiegu kwasami???
    • Gość: konyo Re: Blizny po trądziku IP: 136.173.139.* 08.04.03, 15:08
      Zanim zdecydujesz sie na kuracje u kosmetyczki (kwasowa) sproboj najpierw
      potraktowac skore "kwasmi z apteki"

Ja po leczeniu tradziku mialam zaczerweniona skore z duza iloscia plamek
      czerwonych (choc nie "blizn"- w znaczeniu nierownosci czy jakisc zmian
      tkankowych). PO dwoch tygodniach uzywania Cleanance K Avene skora odzyskala
      bardzo jednolity koloryt, jest jasniejsza, promienniejsza, nie ma sladu po
      plamkach!

Nic nie szkodzi sprobowac, jesli rezultat cie nie zadowoli- jesienia mozesz
      zawsze rozwazyc kilka zabiegow z kwasami.

pozdro,
      konyo
    • Gość: itha Re: Blizny po trądziku IP: 213.186.93.* 08.04.03, 17:04
      konyo - napisz cos wiecej na temat tego kremu tzn. chodzi mi o jego cene
      • Gość: konyo Re: Blizny po trądziku IP: 136.173.139.* 08.04.03, 17:31
        Gość portalu: itha napisał(a):

> konyo - napisz cos wiecej na temat tego kremu tzn. chodzi mi o jego cene

witaj Itha,
        cos okolo 10 euro. Najlepiej trafic na apteke gdzie sa promocje na Avene, wtedy
        dolaczony jest jeszcze maly zelik do mycia buzi. ceny w polsce moga byc ciut
        wyzsze ale niewiele. Zwroc uwage zebvy kupic Cleanance K - czyli z kwasami bha
        i aha ,(bo jest kilka produktow z ta nazwa) i jednoczesnie kup FILTR do buzi,
        bo trzeba uwazac na slonce. Ja uzywam Iwostin z 15 a jak mocniej swieci to 30
        krem zel La Roche POssay do cery tlustej.
        Krem treymam w lodowce, uzywalam codziennie tylko na noc, teraz co dwa , trzy
        dni...
        pozdro,
        konyo
    • Gość: Olka Re: Blizny po trądziku IP: *.softpro2.pl 09.04.03, 19:20
      Poradze ci kosmetyki firmy avon. Są skuteczne i nie takie drogie. Znajdziesz
      tam kosmetyki do kazdego rodzaju skóry i problemów. Z konsultuj się z
      konsultantką. Mówie Ci to naprawde działa!
      • Gość: vianna Re: Blizny po trądziku IP: *.chello.pl 09.04.03, 21:24
        U mnie wszelakie maści powodują stan zapalny skóry i nowe wypryski.Z
        tradzikiem zmagam sie od wielu lat - i nic.Czy któraś z forumowiczek ma
        pozytywne doświadczenia na tym polu? Może jakiś rewelacyjny antybiotyk nie
        uszkadzający wątroby i nerek przy długim stosowaniu ? Jestem załamana - jak
        długo można mieć taka brzydką skórę - po trzydziestce już chyba najwyższy czas
        uwolnić sie od tego problemu ?
        • Gość: qoza Re: Blizny po trądziku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 21:39
          ja tez jestem po 30tce ale po kuracji Avene.Teraz używam Effaclar i Clinique
          Total turnouround i super!!
      • Gość: plum1000 Re: Blizny po trądziku IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:12
        Gość portalu: Olka napisał(a):

> Poradze ci kosmetyki firmy avon. Są skuteczne i nie takie drogie. Znajdziesz
        > tam kosmetyki do kazdego rodzaju skóry i problemów. Z konsultuj się z
        > konsultantką. Mówie Ci to naprawde działa!
        dziewcze drogie przestac robic ze sobie kretynke na sile..idz na jarmark i tam
        zachwalaj tego ajwona....
    • Gość: Jary Re: Blizny po trądziku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 22:35
      Ace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka