Dodaj do ulubionych

Jaki dobry korektor polecacie

IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 13:52
na ukrycie przebarwień po trądziku oraz pojedynczych krostek? Interesowałyby
mnie produkty z średniej półki, dobrze kryjące, a jednocześnie możliwie
najlżejsze. Dodam, że mam bardzo jasną, mieszaną cerę. Czy naprawdę moje
oczekiwania są niemożliwe do spełnienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 16:38
      No co? Wszystkie macie buźki jak pupa niemowlaka (albo idąc z duchem kina -jak
      pośladki George Clooney`a)? A może to forum dla pań, które interesują się
      tylko korektorami na starcze plamy wątrobowe?
    • Gość: justy Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 16:46
      Maybelline miała swietny korektor w serii Great Wear, ale znikł z rynku (jeśli
      go gdzieś jeszcze znajdziesz, to kupuj smiało). Niezły jest Revlon Colorstay,
      ale nie dość, że droższy niż typowa średnia półka, to w dodatku najlepiej
      sprawdza się pod oczami.
      • Gość: katrina Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 17:20
        Gość portalu: justy napisał(a):

> Maybelline miała swietny korektor w serii Great Wear, ale znikł z rynku
        (jeśli
        > go gdzieś jeszcze znajdziesz, to kupuj smiało). Niezły jest Revlon Colorstay,
        > ale nie dość, że droższy niż typowa średnia półka, to w dodatku najlepiej
        > sprawdza się pod oczami.

A właśnie, Justy, miałam Ci podziękować, bo to przecież Ty poleciłaś mi ten
        korektor w grudniu przed moim wylotem do USA? No więc tam go kupiłam, niestety
        odcien najjaśniejszy jest dla mnie (co było do przewidzenia :() za ciemny. Mogę
        go używać tylko z ciemnejszym podkładem. No i jednak trochę go widać, chociaż i
        tak najmniej z tych które dotychczas próbowałam. Ale trzyma się bardzo długo,
        matuje i myślę że w lecie będę używac tylko jego + pudru, z pominięciem
        podkładu. Bardzo dziękuję.
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 16:59
      Dzięki Justy. A może ktoś miał styczność z korektorem na wypryski z nowej serii-
      żeby się nie pomylić, chyba Dermiki do cery mieszanej- widziałam w Firlicie w
      Krakowie.
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 17:24
      No tak, powychodziły z pracy i teraz żadnych szans, żeby która dzisiaj jeszcze
      odpisała...
      • Gość: dorisek Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.corelab.com 17.02.03, 17:27
        Ja dopiero zaczelam prace.

Ubostwiam concealer MAC (zobacz moja wypowiedz na top 5 ponizej). Jest dosc
        tani.

Lubie tez Laure Mercier. Nie polecam bo drogi($$$$$).
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 17.02.03, 17:34
      Dzięki Dorisek. Trochę Ci jeszcze poprzeszkadzam w pracy . Gdzież ja w Krakowie
      dostanę Mac i po ile?
      • Gość: dorisek Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.corelab.com 17.02.03, 17:48
        Gość portalu: Miszka napisał(a):

> Dzięki Dorisek. Trochę Ci jeszcze poprzeszkadzam w pracy . Gdzież ja w
        Krakowie
        >
        > dostanę Mac i po ile?
        Pracuje z dziewczyna z Krakowa (powaznie, pierwsza polska kolezanka po
        kilkunastu latach pracy) poszlam za drugi koniec budynku sie zapytac i padla
        odpowiedz "Na Grodzkiej przy rynku". Mam nadzieje ze ta odpowiedz cos Ci mowi.
        Ja tam bym poszla na www.gloss.com. Na tej stronie kosztuje $12.50. Ja kupilam
        za $11 w sklepie MAC'a, ale ich w Polsce nie ma.
        • mandra Re: Jaki dobry korektor polecacie 18.02.03, 11:14
          Gość portalu: dorisek napisał(a):

> Pracuje z dziewczyna z Krakowa (powaznie, pierwsza
          polska kolezanka po
          > kilkunastu latach pracy) poszlam za drugi koniec
          budynku sie zapytac i padla
          > odpowiedz "Na Grodzkiej przy rynku".

rotfl :)))))) dobre
          powiedz kolezance, ze jesli mysli o tej prefumerii co ja,
          to jej juz tam nie ma. na tym miejscu od ponad roku chyba
          jest hexeline :)
          poza tym MAC'a nie ma w krakowie....

mandra
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 18.02.03, 10:48
      ?
      • Gość: martaa2 Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.acn.pl 18.02.03, 11:21
        Miszka, spróbuj koniecznie korektora Erace Max Factor.Jest w formie szminki,
        kosztuje coś ok.30 zł a znakomicie kryje i przebarwienia i naczynka i sińce pod
        oczami.Jest kilka odcieni-ja mam dość jasny Ivory,używam go od pół roku i
        jestem bardzo zadowolona.
    • czarodziejka1 Re: Jaki dobry korektor polecacie 18.02.03, 11:33
      A ja proponuję korektor Avon: 560 Beige. Kosztował chyba ok. 20 zl. Jest na
      prawdę bardzo dobry. Jest w postaci szminki i taki lekko kremowy.
      Pozdrawiam :)))
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 18.02.03, 13:22
      Dzięki kobietki.
    • Gość: konyo Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: 193.190.100.* 18.02.03, 17:10
      Witaj,
      Jesli jest Avene w Polsce to sproboj ich krektora - kredki o dwoch koncowkach
      zielonej i cielsitej. Ta cielista jest raczej jasna, wiec bedzie pasowac. Cena
      6-10 euro w zaleznosci od apteki:)

aha, cos takiego mialam dawno z DERMIKI, ale koncowki byly ciemno- i
      jasnocielista... cena pewnie podobna.

Zaden z nich nie pasuje pod oczy. Czy jest jeszcse na rynku korektor Rimmel w
      opakowaniu z "gabeczka na patyczku?", taki jasny, plynny, zasychal zsybko a
      nie wysuszaL...(no mozna bylo go zaladowac na cienie pod oczami)

narka,
      konyo
      • bibelot Re: Jaki dobry korektor polecacie 19.02.03, 14:16
        korektor Avene zielono-cielisty, w części cielistej nie nadaje się do jasnej
        karnacji i jest niestety drogi
        korektor w kredce, który uważam za najlepszy to korektor Dermiki w dwóch
        odcieniach naturalnych, ten jaśniejszy był dla mnie trafiony, niestety nie
        produkują już
        na stronie Esentii widziałam w ofercie Dermiki równiez korektor, ale "nie
        przerabiałam", chyba kupię z nadzieją, że przypomina poprzednika
        • bibelot Re: Jaki dobry korektor polecacie 19.02.03, 14:38
          esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22916&session=a09065c57ae5e771
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 19.02.03, 17:01
      Bibelot- dzięki za link na esentia.pl. Bardzo interesująca strona, nie znałam
      jej wcześniej. Jak dla mnie dobra jako rekonesans po rynku kosmetycznym,
      kupować tu raczej nie będę.
      • elf Re: Jaki dobry korektor polecacie 19.02.03, 17:24
        Na wszelkie czerwoności na twarzy (i nie tylko:-) - wyłącznie zielony korektor
        Art Deco. Nie jestem z Krakowa, więc trudno mi powiedzieć gdzie go można
        dostać, ale po wklepaniu tej nazwy w wyszukiwarkę wyskoczyła mi krakowska
        drogeria Anna Maria ul. Miodowa 1,31-055 KRAKÓW, Telefon: prefix (0-12) 429-57-
        60 - więc zapewne tam sprzedają kosmetyki tej firmy.
        Od razu uprzedzam - najtańszy nie jest. Ale wystarcza na lata. Kiedyś był w
        sztyfcie, teraz ma formę grubej kredki. Ja przez lata walki z trądzikiem
        bezskutecznie szukałam czegoś, co nie będzie wyglądało na twarzy jak namazana
        warstwa beżowego mazidła (a tak właśnie przeważnie wyglądają te
        tzw. "cieliste"), tylko tak, jakby żadnego pryszcza nie było. I tak właśnie
        magicznie się dzieje po zastosowaniu tego zielonego korektora. Jestem jego
        wielką fanką. Chociaż dzisiaj nie mam już tradziku, to mam po nim ślady (np.
        czerwone skrzydełka nosa), i do dziś go używam. A kiedy w lecie miałam nogi
        pokiereszowane przez komary, kleszcze, ostre gałęzie itp. po spływie kajakowym,
        to przed wyjściem w letniej sukience popracowałam trochę nad nimi z korektorem
        i było ok:-))
        Acha, a na fioletowe cienie pod oczami wizażystki polecaja korektor nie
        cielisty, ale żółty. Art Deco też zdaje się takie ma, ale pewna nie jestem.
        Pozdrawiam:)

• Gość: ani Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: 62.233.242.* 21.02.03, 09:11
      Miałam kilka korektorów, m.in. wymieniany Avon, które po kilku użyciach
      lądowały w koszu, skusiłam się jakiś czas temu na korektor Dermiki (dwustronny
      ołówek) i jest super:)) Same zalety!
    • Gość: Miszka Re: Jaki dobry korektor polecacie IP: *.bydgoska.krakow.pl 21.02.03, 10:40
      Diękuję Wam za wszystkie propozycje. Po poście Elfa mam ochotę skusić się na
      coś zielonego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka