Dodaj do ulubionych

Perfekcyjny makijaż

IP: *.n4u.krakow.pl 17.02.03, 18:25
Bardzo niewiele spotykam kobiet z tak perfekcyjnym makijazem, ale w końcu
postanowilam Was o cos zapytac.
Chodzi mi o krótko mówiąc tak całkowicie perfekcyjnie wykonany makijaż.
Spróbuje opisać moja kolezanke z pracy - niestety nie znam jej na tyle by
zapytac jakich kosmetyków używa, dlatego pytam tutaj

Idealnie gładka twarz. Naprawde cudownie wygladajacy przez caly dzień fluid
(puder, czy nie wiem co to jeszcze) - po nawet 10 godzinach jakie nie raz
przesiedzimy w firmie jej twarz wyglada tysiac razy świeżej niż moja zaraz
po umalowaniu (a nie uzywam kosmetyków za 10 zł, raczej te ze średniej
półki). Cudownie wymalowane rzęsy - naprawde oddzielona każda rzęsa! (Jak do
tej pory ŻADEN tusz nie spełniał tego czego oczekuje - rozdzielonych rzęs)
Piekny róż - który też po 10 godzinach pozostaje nienaruszony! I do tego ta
twarz wygląda CAŁKOWICIE naturalnie, nie sprawia ani odrobine twarzy
pokrytej 'tapetą"
Dziewczyny poradzcie mi - co za kosmetyki powoduja ze makijaz jest tak
piękny?? Nie wiem poradzcie mi marki, nie wazna cena. Niesamowicie mi się to
podoba a nie mam pojęcia jak osiągnąć taki efekt.

Pliz...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: :( Re: Perfekcyjny makijaż IP: *.crowley.pl 18.02.03, 14:01
      :(
      • madllen Re: Perfekcyjny makijaż 18.02.03, 14:19
        Wprawdzie niewiele pomogę w sprawie tuszu do rzęs, jednakże radziłabym
        przetestować podkłady Chanel -nie wiem, jaką masz cerę, więc trudno cokolwiek
        doradzić - które pięknie stapiają się ze skórą uszlachetniając twarz,
        delikatnie rozświetlają, są niewidoczne i trwałe. Niestety, jedyny mankament
        stanowi dość wysoka cena, jednakże produkty te są jej warte a przy tym
        niezmiernie wydajne i byłby to wydatek jednorazowy. Szczerze zachęcam do
        przetestowania na własnej skórze:))

Pozdrawiam,
        Magda
        • madllen Re: Perfekcyjny makijaż 18.02.03, 14:35
          PS. Oczywiście odrębną kwestię stanowi właściwa pielęgnacja, co nie jest bez
          znaczenia dla piękna twarzy. Najdoskonalszy bowiem makijaż nie wydobędzie
          szlachetności zmęczonej niewłaściwymi zabiegami twarzy.
        • Gość: kropeczka Re: Perfekcyjny makijaż IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.03, 14:38
          mysle, ze tez wiele zalezy od cery, nie na kazdej cerze osiagnie sie jednakowo
          ladny efekt makijazu. Wiem, bo na mnie nic sie nie trzyma 10 godzin, a uzywam
          najlepszego make-upu jaki znam (po wyprobowaniu kilkudziesieciu innych) Za to
          jestem zadowolona, ze po 8 godz ciagle moj make up sie trzyma. A moze jednak
          zaryzykuj i zapytaj sie kolezanki. Ja bym np zrobila tak: "przepraszam, wiem ze
          sie nie znamy i moje pytanie moze sie wydac niestosowne, ale podziwiam twoj
          perfekcyjny makijaz, moze zdradzilabys mi pare trikow jak ty to robisz" Jesli
          dziewczyna sie zna na kosmetykach i make-upie, to lubi ten temat napewno, moze
          nawet z checia porozmawia. Swoja droga sama jestem ciekawa, w czym tkwi haczyk,
          jakbys sie dowiedziala, to bardzo prosze tutaj opisac, oo !! :-))
      • Gość: perfekcyjna Re: Perfekcyjny makijaż IP: *.dyn.optonline.net 18.02.03, 17:10
        jednym z moich trikow jest lekkie spryskanie swiezo nalozonego makijazu woda
        w sprayu polecam evian , to bardzo stary sposob i zawsze dziala a po za tym
        doskonale kosmetyki nie ze sredniej a najwyzszej polki , osobiscie nie lubie
        podkladow chanel ,
    • Gość: Femme Re: Perfekcyjny makijaż IP: 62.148.95.* 18.02.03, 16:16
      Przyłączam się do chórku proszących o wypytanie - bardzo uprzejme i przyjazne -
      znajomej jakiej firmy kosmetyki stosuje.
      Ja używam naprawdę bardzo dobrych i pielęgnacyjnych i kolorówki a nigdy mój
      makijaż nie wytrzymuje tyle czasu - max. 6 godzin bez poprawek ( przy suchej
      cerze ). Proszę daj znać jak Ona to robi.....
      • Gość: syla Re: Perfekcyjny makijaż IP: *.n4u.krakow.pl 18.02.03, 19:43
        No nie wiem czy sie odwaze zapytac, ale może z czasem...Ja rozumiem że ciężko
        Wam jest uwierzyć że ten makijaż tak ładnie utrzymuje się na twarzy przez
        wiele godzin, ale naprawde bardzo, bardzo, bardzo żadko widuję kobiety z takim
        makijazem, wiec dla mnie to też dziwne. I zawsze zastanawiam sie w czym tkwi
        tajemnica.
        Zastanawialam sie jeszcze nad wizytą u kosmetyczki, to byłaby chyba nie taka
        głupia sprawa żeby dobrała mi kosmetyki, podkłąd, tusz itp..Chyba popytam ile
        cos takiego kosztuje. Moze znacie jakies godne polecenia gab. kosmetyczne w
        Krakowie?
        • sublustris Re: Perfekcyjny makijaż 18.02.03, 20:16
          spytaj sie jej, dodatkowo zrobisz jej przyjemnosc chwalac, a to juz krok do
          nowej przyjazni;-)
    • Gość: w. Re: Perfekcyjny makijaż IP: 157.25.119.* 19.02.03, 16:37
      Jak ktoś ma idealną cerę to nawet podkład jakiegoś Erisu się sprawdzi.
      DOBRA CERA TO PODSTAWA !!!
      Ktoś kto ma idealną cerę (bez wyprysków, plam, bez rozszerzonych porów) dobrze
      wygląda nawet bez makijażu !
      No i co z tego, że moja koleżanka używa bardzo dobrych podkładów, ale ma
      brzydką cerę.
      To od sposobu odżywiania, pielęgnacji cery a nie od drogiego podkładu zależy
      efekt koncowy makijażu.
      • Gość: Madzik Re: Perfekcyjny makijaż IP: 212.182.122.* 19.02.03, 20:41
        Całkowicie się z Tobą zgadzam! Gładka cera to podstawa. Gdy ktoś ma piękną
        skórę to wystarczy ją przypudrować np. pudrem z połyskującymi drobinkami i
        będzie się wyglądać ładnie. A zanieczyszczonej skórze nie pomoże nawet kilka
        warstw podkładu i pudru, nawet wygląda to jeszcze gorzej. W końcu nie wszystko
        da się "zamalować". Niestety ja nie mam idealnej skóry ale na szczęście nie
        jestem jedyna. No i to mnie trochę pociesza!
        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka