Dodaj do ulubionych

biały blond!

21.08.06, 14:13
dziewczyny, może wiecie jak zrobić taki blond (to chyba biały?)
www.paolocurti.com/greenfield/JesseJane1%20%202004,%20fotografia,%20147,3%20x%20111,5%20cm72%20dpi.jpg??
mam naturalne ciemny blond. byłam u dwóch fryzjerów i babki odmawiały mi
zrobienia takiego koloru, co tłumaczyły, że "za dużo zabiegów" albo "zniszczy
włosy". jak wygląda takie farbowanie, a potem pielęgnacja? blaknie albo
żółknie po jakimś czasie? ile gdzieś tak kosztuje? z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • menaszka Re: biały blond! 21.08.06, 14:24
      kup specjalny szampon, jest on w ciemnofioletowej plastykowej butelce i nazywa
      sie chyba Mirabel, powoduje on ze wlosy blond sa jasne a nie zolte a siwe staja
      sie srebrzyste, ja kupilam go siostrze bo chciala zmyc czrana farbe z wlosow,
      efekty sa widoczne ale nie wiem jak do jasnych wlosow to sie bedzi mialo
      • pretensja_19 Re: biały blond! 21.08.06, 14:40
        Ja mam szampon, o ktorym mowisz...Nazywa sie Renegal(firmy Wella)i kosztuje
        niecale 20 zł za 200 ml.Ma ciemnofioletowy kolor i delikatny zapach. Wlosy
        staja sie po nim miekkie i latwo sie rozczesuja. Jednak na usuniecie zoltego
        odcienia trzeba poczekac sporo czasu. Mysle ze jest on dobry aby upiekszac
        uzyskany kolor blond, ale zbyt lagodny by taki nadac.
        • justa_79 Re: biały blond! 22.08.06, 10:51
          ja bym powiedziała, że włosy po nim są wysuszone i trudne do rozczesania ;)
          • pretensja_19 Re: biały blond! 22.08.06, 11:59
            U mnie jest tak jak napisalam;) Moze to zalezy od rodzaju wlosow...Moje sa
            tluste
            • chevrolett Re: biały blond! 22.08.06, 16:50
              a ile czasu minie aż żółty kolor zniknie?
              • cleo80 Re: biały blond! 23.08.06, 09:04
                Po raz kolejny na żółte włosy polecam Srebrzyk z Kulpolu. Kilka kropel dolewasz
                do garnka z wodą i płuczesz tym włosy. Buleteczka 50ml kosztuje jakieś 7 zł i
                starcza na kilka miesięcy. Jeśli chodzi o biały kolor włosów, to moja koleżanka
                farbuje je "dekoloryzatorem" i takie jej wychodzą. Ja sama nie próbowałam.
        • jasolangelica Re: biały blond! 23.08.06, 14:35
          ja mialam po nim SIANO. naprawed SIANO. moze i efekt byl ale bez odzywek to
          rozpacz
    • gruszenka76 Re: biały blond! 23.08.06, 15:24
      to jest tzw blond platynowy, mam na glowie takie cieniusienkie pasemka w tym
      kolorze, ktore z moim wlasnym popielatym blondem daja bardzo ladny, naturalny
      efekt. Taki odcien blondu nie jednak kazdemu pasuje, jest 'chlodny' w odcieniu
      i jezeli Twoj naturalny odcien wlosow jest raczej cieplym blondem - nie
      ryzykuj. Ten kolor uzyskuje sie dzieki rozjasniaczowi odpowienio dlugo
      trzymanemu na glowie, dlatego zabieg jest troche ryzykowny a na pewno niszczacy
      dla wlosow. Jezeli sie zdecydujesz, to tak jak pisaly dziewczyny: 1-2 w
      tygodniu mycie fioletowym szamponem (ja uzywam Loreala w takiej srebrnej
      butelce), i kosmetyki odzywcze Kerastase do wlosow suchych i zniszczonych.
      radzilabym samej nie eksperymentowac, przejdz sie po salonach, popytaj.
      • zwyczajnie_niezwyczajna Re: biały blond! 24.08.06, 21:05
        Też chciałam mieć takie włosy ale...no własnie robi się to tak że nakładasz
        rozjaśniasz z tym że czasem wychodzą włosy w odcieniu trochę żółtawym. Ja byłam
        trochę załamana gdy rozjaśniłam sobie włosy rozjaśniaczem bo były białe z
        odcieniem żółtym ale po jakimś miesiącu poszłam do fryziera z zamiarem
        pofarbowania włosów na bardziej naturalny odcień blondu. No i fryzjerka
        doradziła mi beżowy blond. Kolor był cudny ale niestety cieszyłam się nim tylko
        jakieś 2 tygodnie bo rozjaśniacz zaczął przebijać bezowy kolor po następnym
        tygodniu miałam zupełnie białe włosy tak jak na tym zdięciu. Nie bylo śladu po
        żółtym kolorze. Niestety gdy chce się tak intensywnie rozjaśnić włosy trzeba
        liczyc się z tym że włosom jest potrzebne intensywne odżywienie...Polecam np.
        szampon i odżywkę Loreala do włosów łamliwych suchych i zniszonych. Albo
        szampony do blond włosów i odżywki ale nie radze kupowac Sunsilka bo mi
        kompletnie nic nie dawał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka