patyska 28.08.06, 10:01 u 34-latki, czyli tak zwane starcze rozszerzenie porow przy przesuszonej cerze. cena nie ma znaczenia, oby dzialal ;) i czy w ogole na takie pory jest jakikolwiek sposob? jak sie pielegnowac? dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 10:39 dobilas mnie tym starczym u 34-latki... Wpisz w wyszukiwarke "mikrodermabrazja" a znajdziesz mnostwo postow na temat rozszerzonych porow. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaba1 Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 10:47 mikams75 napisała: > dobilas mnie tym starczym u 34-latki... No, mi też od tego włosy nieomal dęba stanęły. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 11:10 Spróbuj Olay Total Effects, mnie pomaga,a jestem starsza! Odpowiedz Link Zgłoś
patyska sorry, ale... ;))) 28.08.06, 11:11 te okreslenie wzielam zywcem z opakowania fluidu heleny rubinstein pore genius ;))) tam wlasnie a propos dzialania tego kremu mowia o porach w kontekscie adult i mature czyli starczych ;))) czyli na starcze pory tylko dermabrazja? :( Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: sorry, ale... ;))) 28.08.06, 11:17 no to po prostu pomyliłas się w tłumaczeniu, bo mature to dla dojrzałych, adult to po prostu dorosły... starcze byłoby "senile"... :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: sorry, ale... ;))) 28.08.06, 12:08 mature to akurat okreslenie, ktore w kosmetyce oznacza dojrzalosc, ale taka po 45 roku zycia - troche kumam, bo pracuje wlasnie na tekstach w gigantycznej firmie kosmetycznej ;)))) senile w ogole nie wystepuje w terminologii kosmetycznej, bo... no wiadomo ;) no, my tu gadu gadu, a ja nadal nie wiem, czy istnieje srodek na rozszerzone pory przy suchej cerze... moze pojde do kosmetyczki, niech mnie zmikrodermabrazuje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: sorry, ale... ;))) 28.08.06, 11:19 hmmm.. za moich czasów to: - po pierwsze "mature" oznaczało po prostu "dojrzały" - po drugie 34 lata to starość..????? o matko.........:PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: sorry, ale... ;))) 28.08.06, 12:09 no wlasnie - nie brudne pory nastolatek tylko rozszerzone pory cery dojrzalej, starcze znaczy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 12:38 Nie wiem czy na starcze czy na normalne rozszerzenie porów dobry jest Pore Minimizer Clinique, w szczególności lotion do twarzy z tym,że działa doraźnie, optycznie zwężając pory,ale długofalowych skutków nie należy po nim oczekiwać. Ot, zwykły upiększacz, że tak powiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 12:41 dzieki Ihasa, a czy aby nie wysusza? bo ja mam okropnie sucha cere... dostalam probke jakiegos pore perfectora dr'a brandta - bardzo ciezki krem, cuchnacy, nadaje sie tylko na noc, bo sie po nim skora blyszczy. jesli bedzie dzialal, a nie wysuszal, to moze taki... bo szukam czegos nie dla nastolatek, czyli zeby nie bylo to "suszenie" porow, tylko bardziej moze splycanie... kwasy te sprawy moze... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 12:57 Nie używałam tej serii,więc nie wiem,ale podobno jest bardzo dobra. Wg. Clinique jest to seria przezznaczona dla każdego niezależnie od wieku, więc pewnie jakiegoś bardziej inwazyjnego działania nie ma, zresztą poczytaj sama: www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=7798 www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=9531 No i peeling,ale podobno funta kłaków nie warty: www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=11739 Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: krem na rozszerzone pory? 28.08.06, 14:49 kwasy jak najbardziej byłyby pomocne, sama używam i zapomniałam już, co to rozszerzone pory. ale kwasy wysuszają, więc na pewno nie będzie to dla Ciebie komfortowa kuracja. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Justa... 28.08.06, 14:58 ... kotku, czy my sie nie znamy z innego forum? ;) no to powiedz mi prosze jakie dokladnie kwasy stosujesz - wsio od a do z! ;) firma, nazwa produktu etc. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 28.08.06, 15:18 znamy się, znamy ;) ale kwasów, których używam, nie dostaniesz w Polsce, chyba, że lubisz zakupy przez Internet i masz kartę kredytową. mam 2% BHA lotion Pauli Begoun. BHA są łagodniejsze dla cery naczynkowej, dlatego je wolę. w Polsce mamy za to większy wybór AHA - np. znany Ci zapewne dwustopniowy peeling Anew. kwasy wprowadzamy stopniowo, np. 1-2 razy w tyg., później może być częściej, jeśli skóra nie reaguje podrażnieniem, nakładamy na noc, a na dzień krem z wysokimi filtrami. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Justa... 28.08.06, 15:35 jesli polecasz je szczerze, to biore ;) tylko prosze daj namiar na strone, z ktorej kupowalas - bo rozumiem, ze mozna jej zaufac, skoro z niej korzystasz ;) i mam nadzieje, ze bedzie instrukcja jak uzywac, bo zielona jestem w temacie. jak to na noc nakladac? to tego sie po jakims czasie nie zmywa, ma zostac? jak wysoki filtr do kremu na dzien? 30? chyba nie widzialam kremu pielegnujacego z takim filtrem, czyli przeciwsloneczny, tak? a podklad mozna nosic? ratuj! ;) i bardzo prosze o linka. dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 28.08.06, 16:14 ja mam ten lotion: tinyurl.com/n5x5a zanim zamówisz, poczytaj najpierw o kosztach przesyłki do Polski, bo są wysokie. gdyby jednak nie opłacało Ci się zamawiać, to daj znać, poszukamy innych produktów. zaufać na pewno można, bo to sklep producenta. jeśli chodzi o kwasy BHA, to dostępne są również inne konsystencje, tj. żel i płyn, ale lotion jest z nich najłagodniejszy, więc dobry na początek i najbardziej nawilżający. tego lotionu się nie zmywa, używa się go normalnie, jak kremu na noc. jest bardzo wydajny (118 ml). zmywa się dopiero rano. ok. godzinę po nałożeniu kwasów możesz nałożyć krem nawilżający czy odżywczy - bo pewnie będziesz czułą taką potrzebę. ale skóra poddana złuszczaniu (czy po prostu kwasom, bo złuszczania może nie być widać) jest bardziej podatna na promienie UV, przebarwienia itp. krem przeciwsłoneczny, najlepiej SPF 50+ - bo wtedy ma z reguły wyższe PPD, nakłada się go grubą warstą - idealnie 2,5 ml na twarz i szyję. fotostabilne filtry to gł. apteczne - Bioderma, Avene, La Roche Posay, Vichy, SVR, Iwostin Solecrin. do cery suchej najlepsze będą odżywcze, nawilżające i bez alkoholu - Avene i Iwostin. najlepiej proś w aptekach o próbki, bo pierwsze kontakty z wysokimi filtrami nie są łatwe ;) mogą pobielać, być za tłuste itp. - ale po kilku tubkach można się przyzwyczaić ;) podkład można nakładać - na filtry Avene każdy, na pozostałe - najlepiej, żeby nie zawierał talku i miki. beztalkowe pudry - Estee Lauder Lucidity, L'oreal Translucide, Nu Skin, skrobia ziemniaczana, kukurydziana, Dry Flo - tę ostatnią polecam, do kupienia tu: tinyurl.com/oa9vy nie wiem jednak, jak zareaguje na nią sucha cera, bo skrobia matuje idealnie, może będzie wysuszać. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Justa... 28.08.06, 16:24 dzieki! no faktycznie, przesylka drozsza od kosmetyku! ;) te kosmetyki mozna kupic tylko przez net? bo bedac za granica naszego pieknego panstwa mozna by sobie nabyc ;) to bedzie razem ponad 30 euro czyli 120 zlotych. to stac mnie chyba ;) a jak dlugo taki lotion i blokery UV trzeba/mozna stosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 28.08.06, 23:09 chyba nie ma. na stronie producenta nie ma odnośnika do polskiej strony. a nawet w Rosji są... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 28.08.06, 23:08 patyska, kosmetyki Pauli można kupić w USA, na Europę jest chyba tylko sklep internetowy. filtry można stosować dowolnie długo, a nawet jest to wskazane, gdyż zapobiegają fotostarzeniu. kwasy BHA też można stosować ładnych parę miesięcy, a nawet dłużej (z przerwami na urlop w słonecznym miejscu i ok. miesiąc przed urlopem, z przerwą na silne mrozy), zaś co do AHA, to ich działanie słabnie po ok. pół roku i wtedy trzeba zrobić przerwę albo przerzucić się na inny rodzaj kwasów. ja ten lotion stosowałam ok. 4 mies. prawie codziennie, a od czerwca sporadycznie, a efekt mimo to się utrzymuje. teraz chętnie spróbowałabym liquidu, tylko nie wiem, czy będzie okazja zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Justa... 29.08.06, 09:36 dzieki! wczoraj sprobowalam tego avonowskiego w platkach - szczypalo! ale polik, na ktorym toto zastosowalam (balam sie na cala twarz) wyglada znaczaco lepiej - jasniejszy, gladszy, ale zeby pory sie zmniejszyly to nie zauwazylam ;) ja wiem, ze wstyd takie pytanie zadac, ale on jest aha czy bha? bo ja jestem szpenio od kolorowki i zapachow, a na naszym skin carze sie nie znam za bardzo ;) i czy jesli zdecyduje sie na razie zuzyc te opakowanie to tez filtry mam zastosowac na dzien? i godzine po nim krem na noc? dzieki! tesciowa jest w stanach, poprosze ja zeby mi przywiozla ten lotion ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 29.08.06, 10:11 to jest AHA (10% kwasu glikolowego). mnie też szczypało przez 5-6 pierwszych aplikacji, było to baardzo nieprzyjemne. ale później minęło, a czas aplikacji wydłużyłam do 10, a później 15 min. to kuracja na 2 mies., po tym czasie miałam spokój z rozszerzonymi porami, może nawet wcześniej. filtry na dzień jak najbardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: Justa... 29.08.06, 10:18 dzieki Justa za profesjonalne porady! :) no to zabieram sie za siebie - cel: cera jaka mialam 10 lat temu, dziekuje papieroskom i niezdrowemu zarciu, kwasek i kremy witamy, dobrze sie odzywiamy i cwiczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mku123 Re: Justa... 29.08.06, 14:56 Jestem bardzo zainteresowana kosmetykami P. Begoun. Wiele razy czytalam rozne opienie Justy i wiem, ze jest wielkim ekspertem w dziedzinie kosmetyków i nie tylko (czytam rowniez wizaz). Mam pytanie, czy nie mogłybysmy sie jakos umowic przy zamawianiu tych kosmetyków. Ja moglabym wplacic na Twoje konto Justa, byloby taniej. Interesuje mnie na poczatek ten lotion, ale jezeli polecasz inne kosmetyki to moglabym zamowic tez cos wiecej (chodzi mi o kawsy). Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 29.08.06, 15:05 ze względu na koszty przesyłki wchodzi w grę tylko wspólne zamówienie - właśnie na Wizażu jest omawiana ta sprawa. nie ustalono jeszcze, kto zbiera pieniądze i robi przelew - bo będzie to przelew zagraniczny (dodatkowy koszt) lub płatność kartą kredytową (nie każdy posiada). Odpowiedz Link Zgłoś
mku123 Re: Justa... 30.08.06, 11:44 Justa,please mozesz napisac gdzie szukac informacji na wizazu (napisalam tez do Ciebie na priv). Magda Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Justa... 30.08.06, 11:49 www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=118099 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Justa... 01.09.06, 12:32 Justa, czy kosmetyki Pauli Begoun w USA mozna znalezc w kazdym sklepie kosmetycznym? Jak jest z dostepnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Justa... 01.09.06, 12:42 co warto jeszcze zakupic z produktow tej firmy poza polecanym przez Ciebie lotionem? Mam cere mieszana, przesuszajaca sie, troche zaskornikow, na policzkach naczynkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
malinoweciacho Re: Justa... 20.10.06, 13:48 dziewczyny, te kosmetyki sa dostepne na amerykanskim ebayu. Odpowiedz Link Zgłoś