karioka11 01.09.06, 13:31 czy ktoras z was miala jakies problemy ze skora po odstawieniu tabletek? Jak sobie radzilyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: skora po odstawieniu tabletek 01.09.06, 13:57 ja mialam wysyp pryszczy, srednio sobie z nimi radzilam, bo zawsze mialam sucha cere a tu nagle musialam zmieniac kosmetyki i oczywiscie nie wiedzialam na jakie, a dostepu do internetu prywatnie nie mialam. Eksperymenty wychodzily kiepsko, wiec za rada lekarki przestalam "kombinowac" z cera i chyba to bylo najlepsze. Do tego doszlo przetluszczanie sie wlosow. Na szczescie po kilku miesiacach jakos sie unormowalo, ale teraz mam cere mieszana. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_77 Re: skora po odstawieniu tabletek 01.09.06, 15:31 ja mialam POTWORNA CERE!!!!! Nigdy nie widzialam czegos takiego. Polecam tonic Garnier'a z siarka czy cynkiem (nie pamietam), w kazdym razie niebieska buteleczka. Stosowac 2 lub 3x dziennie. Pomoglo. Bylam tez u dermatologa - wyszlam ze stosem recept i antybiotykow:) jeszcze nie rozpoczelam kuracji, ale chyba nie bedzie az tak potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
rytka_25 Re: skora po odstawieniu tabletek 01.09.06, 16:29 Ja odstawiłam tabletki po 4 latach regularnego stosowania. To co stało się z moimi plecami i dekoltem ciężko opisać. Totalna masakra!!!!Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów i czułam się jakbym rozpoczęła okres dojrzewania. Najgorsze jest to, że bardzo ciężko jest sobie z tym poradzić - organizm musi się po prostu odtoksycznić (słowa kilku lekarek) Męczyłam się z tym wszystkim dobre 1,5 roku :((( No ale już wychodzę na prostą ... Odpowiedz Link Zgłoś
tini83 Re: skora po odstawieniu tabletek 01.09.06, 20:37 ja zaczelam brac bo mialam problemy z cera. poprawila sie bardzo choc nie do konca,cos tam jescze jest ale drobne i jak chce o sie da ukryc ;p po odstawieniu nie zauwazylam zadnej roznicy. widze ze jestem wyjatkowa ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zp68 Re: skora po odstawieniu tabletek 01.09.06, 21:04 przylacze sie do innych glosow, tez mialam problemy, co gorsza zwyczajne tradzikowe kosmetyki slabo sobie z tym wysypem radzily, pomogly mi zel na noc Clinique z kwasem salicylowym i zel 15% neostraty z kwasem glikolowym Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: skora po odstawieniu tabletek 01.09.06, 21:41 A jakie tabletki zażywałyście? Jedna po odstawieniu ma jakies problemy a druga nie ale z tego co zaobserwowałam to widzę taką zależność - ta, co miała jakieś problemy przed to ma i je po odstawieniu. Nie znam żadnej mojej koleżanki, która po odstawieniu tabletek miała nagle problemy, których nie miała przed truciem się tymi hormonami. Ja też to wkrótce mam zamiar odstawić a biorę już prawie 8 lat...też się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: skora po odstawieniu tabletek 02.09.06, 18:03 ja przed braniem i w trakcie mialam ladna cere, problem zaczal sie po odstawieniu tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
rytka_25 Re: skora po odstawieniu tabletek 02.09.06, 10:31 W tym właśnie sęk, że ja problemów skórnych nie miałam nigdy. Tabletki wszystko zmieniły - dobrze tylko, że twarz mi oszczędziły :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_parasolka Minulet 02.09.06, 13:08 Używałam ok 4-5 lat. Po odstawieniu nie bylo jakiegos dramatycznego pogorszenia stanu skóry, ale generalnie od czasu odstawienia moja cera reaguje na fazy cyklu (co najdziwniejsze, najgorsza jest ok 14 dnia!!!). Co miesiąc zmagam się z huśtawką typu dwa tygodznie pryszczy, dwa tygodnie gładkiej buzi. Kosmetyki nic nie dają, może trochę... Hormony to jednak siła! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludka Re: skora po odstawieniu tabletek 02.09.06, 13:29 dramat, wysyp pryszczy na twarzy, dekolcie i plecach :[ odstawiłam po 6 latach, ale zastanawiam się nad powrotem, bo siebie nie poznaję. Odpowiedz Link Zgłoś
eve.e Re: skora po odstawieniu tabletek 02.09.06, 17:09 pogorszyła się, ale nie dramatycznie. nie zamierzam wracać do tabletek, żeby to zmienić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: skora po odstawieniu tabletek 02.09.06, 18:07 krasnoludka, jesli nie masz innych powodow do powrotu do tabletek, to nie warto. Kiedys w zyciu i tak bedziesz musiala je odstawic. Jesli nie bralas hormonow na cere, to wszystko wroci do normy. Ja sie jakos przemeczylam i teraz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
karioka11 Re: skora po odstawieniu tabletek 04.09.06, 12:49 Nie biore dopiero od paru dni, ale wole wiedziec, co moze mnie czekac. Za miesiac lub dwa wroce do tabletek, bo przynajmniej w lozku jestem spokojniejsza:). Odstawilam wlasciwie z mojego zaniedbania, bo zwyczajnie nie mialam, kiedy pojechac po recepte i zastanawiam sie teraz, kiedy takie zmiany na skorze sie moga pojawic. Aha, bralam jeaninne. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9996 Re: skora po odstawieniu tabletek 04.09.06, 18:08 ja byłam właśnie u ginekologa i poprosiłam o tabletki na trądzik i mi wypisał Diane-35 i ich nie kupiłam bo podobno prawie każdy ma po nich problemy prosiłam o jeanine bo podobnież są dużo lepsze i po odstawiniu nie ma problemów. Mam dopiero 17lat i jestem baardzo szczupła więc może dlatego nie chciał wypisac jeanine. Odpowiedz Link Zgłoś
ainuin1 Re: skora po odstawieniu tabletek 04.09.06, 20:46 Brałam przez ładnych kilka lat tabletki "anty" po odstawieniu - koszmar - gorzej niż trzynastolatka :-/ Poszłam do dermatologa - przepisała mi leki - było trochę lepiej. Dodatkowo poszłam do kosmetyczki (po konsultacji z lekarzem) i jest całkiem dobrze. Może też dlatego, że po prostu upłynęło trochę czasu?... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbalamot Re: skora po odstawieniu tabletek 05.09.06, 13:09 Brałam przez 4 lata Dianę 35. Po odstawieniu skóra stopniowo, przez kilka miesiecy powracała do stanu wyjściowego. Ale dramatycznego pogorszenia u mnie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś