amelka44 12.09.06, 14:30 dzisiaj ide sobie zrobic i nie wiem,ktore. Kazda kosmetyczka radzi inaczej, ktore sa zdrowsze dla paznokcia?prosze o szybka odpowiedz,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snow.queen Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 12.09.06, 14:42 Nie ma czegos takiego jak "zdrowe" czy "niezdrowe" dla paznokcia. Mogą być tylko dobrze lub źle założone. Dobra stylistka założy pazurki żelowe lub akrylowe w taki sposób, że nie uszkodzi płytki i pazurki będą sie dobrze trzymały. Marna stylistka może zniszczyc Ci pazurki niezależnie czy bedzie robić żel czy akryl. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 12.09.06, 14:50 a poza wszystkim innym bedziesz musiała po tej całej"imprezie"troche bardziej zadbac o paznokcie, bo wiadomo,że o to i to to chemia więc nic dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata1611 Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 10:33 Mam obgryzione paznokcie, do tego mają brzydki kształt. Chciałabym coś z nimi zrobić. Mam więc podobne pytanie co wybrać? Czego unikać? I czy zwsze trzeba piłować płytkę? Kiedyś koleżanka zrobiła mi utwardzanie chyba żelem, ale już po kilku dniach przynajamniej jeden paznokieć zaczynał z boku odchodzić. I ciągle je trzeba było naprawiać. W koncu zrezygnowałam i przez kilka tygodni moje paznokcie wyglądały okropnie - jak błonki. Nie chciałabym znowu przez to przechodzić. Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kitty82 Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 10:37 ja razde dobrze sie odzywiac,kupic silice lub tab na wlosy i pzanokcie , zaopatrzyc sie w bardzo dobre odzywki i regulanie ich uzywac. Tipsy sa dobre na chwule, pozniej je sciagniesz i bedzie jescze gorezj, tak bylo ze mna. lepiej zainwestuj wiecej w dobre odzywki i tak to wyjdzie taniej niz tipsy bo co miesiac musisz uzupelniac za ok 100 zl Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 10:48 ja mam ogólnie słabe paznokcie, rozdwajają się i są bardzo miękkie choć kształt mają dobry. skusiłam się na tipsy zelowe, na formie. bogu dzięki ze zrobiła mi je kolezanka bo zapłaciłam tylko 50 zł miałam ok 2 tyg. były śliczne i naprawdę było super. na weselu na którym byłam w tym czasie złamałam jednego, już nie wspomne o bólu itd, ale postanowiłam je sciągnąć czyli spiłować całe(zrobiła to też kolzeanka) io to co zostało mi po paznokciach to koszmar. śa jeszcze bardziej miekkie.3 mam złamane w połowie i chodze z plastrami wszystkie obcięte tak krótko ze nie widać ani kawałka białego , więc obawiam się ze mi się obniżą. jednym słowem paranoja paznokciowa! bardziej polecam tabletki itd, działaj od srodka! Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 11:11 tak to jest jak koleżanki robią..a ściągnąc to nie znaczy spiłować,ściąga się specialnym płynem który je rozpuszcza.poza tym wiadomo,że jesli miałas słabe pazokcie przed to po leszych niebędziesz miała-patrz post wyżej!tez miałam żelowe na tipsie i trzymały sie ponad miesiąc w trakcie którego miałam swoje wesele i podróz poslubną-rąk nie oszczędzałam!byłam bardzo zadowolona!ale zapłaciłąm prawie 200zł i po ściągnięciu paznokcie były osłabione ale nie jakoś tragicznie,wiec wychodzi na to,że wszystko zależy od tego kto i na jakich materiałach ci robi...jesli jesteś zdecydowana to chyba lepiej zapłacic troche więcej i mieć porządnie zrobione a nie na 2 tyg.za 50zł.takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 11:14 kolezanka jest porfesjonalistką i ma swój zakład. poprostu wzięła mniej ode mnie niż kazdej klientki(tylko za materiały) a tipsy zelowe na formie nie wiem czy mozna poprstu jakims płynem polać. ona w zakładzie ma jakąś specjalną piłowarkę:)ze tak powiem ale nie pamietam jak się prosfesjonalnie nazywa! Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 11:17 ja miałam żel na tipsie a nie tipsy żelowe.i nie polać tylko sie zanurza palec w takim specyfiku. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 11:25 dokładnie jak są tipsy i po nich polany zel to faktycznie wkłada się do płnu i odpadaja. ale normalnie na faormie nie da się inaczej usunąć jak tylko spiłować! Odpowiedz Link Zgłoś
herkuleska Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 11:24 zelowe polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
agata1611 Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 12:47 chyba sobie dam spokój z tymi sztucznymi paznokciami. Dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: tipsy zelowe czy akrylowe?????pilne 13.09.06, 18:40 ja się wyleczyłam do konca życia!bo teraz muszę chodzić z rękami w piąstce!takie są straszne moje paznokcie! póki jeszcze nie masz to lepiej nie ryzykuj! pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś