Dodaj do ulubionych

kosmetyki Nivea

IP: 194.175.243.* 07.11.01, 13:05
Jak dla mnie są rewelacyjne!
Zwłaszcza chusteczki oczyszczające, krem Alpha Flavon, olejek pod prysznic i
ten nowy mały dezodorant do torebki.
Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: kosmetyki Nivea IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.01, 13:12
      Ja też lubie te kosmetyki, mleczko do skóry suchej z olejkiem ze słodkich
      migdałów jest rewelacyjne - polecam każdemu z suchą, szorstką skórą ( a
      próbowałam wielu, m. in Vichy, Fenjal i tylko to mi pomogło ), lubię też ten
      zwykły krem w niebieskim opakowaniu, wcieram go w najbardziej wysuszone
      miejsca, i jeszcze peeling z niebieskimi kuleczkami - świetny! Wielką zaletą
      kasmetyków nivea jest ponadto ich cena.
    • Gość: Vikcia Re: kosmetyki Nivea IP: *.pl 07.11.01, 17:05
      Popieram- seria do kąpieli jest świetna. Ja uwielbiam olejek pod prysznic- moja
      skóra wreszcie nie cierpi z wysuszenia i granatowy balsam do ciała. Krem alfa-
      flavon też wydaje mi się całkiem całkiem, przynajmniej na podstawie próbki,
      którą miałam, może się na niego skuszę. A- jeszcze jedna rewelacja- pomadki
      ochronno- pielęgnacyjne- jestem od nich uzależniona! A co z kremem tonującym?
      Ktoś go używał?
      • Gość: Eddie Re: kosmetyki Nivea IP: 212.244.186.* 08.11.01, 09:21
        Wczoraj wypróbowałam balsam z koenzymem Q10 - jest fantastyczny, leciutki,
        wchłania się znakomicie i nawilża. Podobnie polecam balsam do skóry wrażliwej z
        wyciągami z ziół. Nie sprawdził się natomiast ten granatowy, z mleczkiem
        migdałowym - po prostu jest za tępy.

Po za tym kosmetyki Nivea świetnie pachną.
        • Gość: aga71 Re: kosmetyki Nivea IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 10:33
          A ja nie jestem zachwycona kosmetykami Nivea, a probowalam naprawde wielu. Jedyne, co mi sie w miare podobalo to Alpha-Flavon (ale brak dobrych filtrow dyskwalifikuje ten krem jako produkt na dzien).

Mleczka i balsamy do ciala nie wchlaniaja sie i nawet ciezko je nalozyc czy wydobyc z opakowania. Podobnie z kremem na dzien do cery suchei i wrazliwej - pozostawia woskowa powloke, a kiedy sie wreszcie wchlonie to mam wrazenie, ze skora jest jeszcze suchsza niz przed jego uzyciem. plyn do demakijazu oczu powodowal u mnie pieczenie. Kremy z koenzymem Q10 do twarzy - nie wchlaniaja sie i sa strasznie geste. Generalnie uwazam, ze jest wiele lepszych firm i rownie tanich.

Agnieszka
          • Gość: B Re: kosmetyki Nivea IP: 205.185.17.* 08.11.01, 21:28

Agnieszko nie masz racji jesli chodzi o ten krem Alpha Flavon, zawiera on filtry
            chroniace zarowno przed UVA i UVB jako nieliczny na naszym rynku, co prawda
            wysokosc faktora tylko SPF8, ale przynajmniej zawiera tez filr chroniacy przed
            UVA, jest to parsol 1897 ( w skladzie trzeba szukac nazwy butyl
            methoxydebenzoilmethane to jest nazwa odpowiadajaca filtrowi parsol 1897)
            Tak wiec ja zachecam do uzywania tego kremu , zwlaszcza zima, bo na lato moze
            wydawac sie dla niktorych zbyt ciezki.
            Pozdrawiam!!!
            > A ja nie jestem zachwycona kosmetykami Nivea, a probowalam naprawde wielu. Jedy
            > ne, co mi sie w miare podobalo to Alpha-Flavon (ale brak dobrych filtrow dyskwa
            > lifikuje ten krem jako produkt na dzien).
            >
            >
            • Gość: B Re: kosmetyki Nivea IP: 205.185.17.* 08.11.01, 21:44
              Przepraszam przekrecilam kolejnosc cyfr powinno byc parsol 1789

>
              > Agnieszko nie masz racji jesli chodzi o ten krem Alpha Flavon, zawiera on filtr
              > y
              > chroniace zarowno przed UVA i UVB jako nieliczny na naszym rynku, co prawda
              > wysokosc faktora tylko SPF8, ale przynajmniej zawiera tez filr chroniacy przed
              > UVA, jest to parsol 1897 ( w skladzie trzeba szukac nazwy butyl
              > methoxydebenzoilmethane to jest nazwa odpowiadajaca filtrowi parsol 1897)
              > Tak wiec ja zachecam do uzywania tego kremu , zwlaszcza zima, bo na lato moze
              > wydawac sie dla niktorych zbyt ciezki.
              > Pozdrawiam!!!
              > > A ja nie jestem zachwycona kosmetykami Nivea, a probowalam naprawde wielu.
              > Jedy
              > > ne, co mi sie w miare podobalo to Alpha-Flavon (ale brak dobrych filtrow d
              > yskwa
              > > lifikuje ten krem jako produkt na dzien).
              > >
              > >

• Gość: kaha Re: kosmetyki Nivea IP: 194.175.243.* 08.11.01, 11:39
        Mówisz o kremie tonującym zastępującum podkład? - Jest super. Ma leciuką
        konsystencję, nawilża nie tworzy "skorupy" na twarzy. A do tego bardzo
        naturalnie wygląda i nadaje twarzy zdrowy koloryt. Polecam.
        • Gość: mona Re: kosmetyki Nivea IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 16:20
          A ja uważam ze podklad tonujący Nivea jest o niebo gorszy od Vichy. Nivea sie
          strasznie walkowal na twarzy. To samo z pomadkami ochronnymi. Wolę np.
          Neutrogeny. Balsamy do ciała ok.
    • Gość: Mia Re: kosmetyki Nivea IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 21:35
      Alpha-Flavon mnie zachwycił w lecie i wciąż zachwyca.
      Miałam kiedyś taki żel do mycia twarzy w tubce i to było świetne. Niestety nie
      widze go w Polsce.
    • Gość: Anka Re: kosmetyki Nivea- chusteczki są okropne!!!! IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 28.11.01, 14:59
      Dla mnie te chusteczki do demakijażu są okropne! Podrażniły mi skórę tak,że nie
      mogłam jej uspokoić jeszcze godzinę po użyciu! Piekła, szczypała i pojawiły się
      okropne plamy.
      Ale olejek pod prysznic jest naprawdę cudowny, wspaniale nawilża skórę.
      • Gość: pola Re: kosmetyki Nivea- chusteczki są okropne!!!! IP: *.pl 28.11.01, 18:56
        mam uczulenie na sam zapach kosmetyków nivea. brzydzę się imi. nie wiem sama
        czemu.
        • Gość: Ptasia Re: kosmetyki Nivea IP: 212.76.35.* 28.11.01, 19:27
          Mi tam zapach się podoba, ale z samymi kosmetykami jest różnie. Olejek, płyn do
          kąpieli, tradycyjny krem - są O.K. Ale np. ten balsam do suchej skóry
          (granatowy) - potwornie gęsta konsystencja, nie chciał się wchłaniać - to samo
          tyczy balsamu do opalania. Balsamy do ust są O.K. (classic i med), ale wiśniowy
          barwi usta na odcień amarantowy, co nie zawsze jest pożądane.
    • kasiulek Re: kosmetyki Nivea 29.11.01, 11:01
      Generalnie Nivea sa dosyc dobre, ale ostatnio bardzo zepsul sie zapach balsamow
      do ciala, tak naprawde to one teraz smierdza, fuj... Co nie zmienia faktu, ze
      granatowe mleczko do suchej skory jest nadal bardzo dobre. Olejek pod prysznic
      jest bardzo dobry, chociaz jednak osobiscie jestem nieustajaca wielka fanka
      Dove, rowniez balsamow do ciala, a najfajniejszy jest taki krem do ciala Dove w
      pudelku (Body Silk czy cos...). Uzywalam tez Alpha Flavon (poprawny, ale sie
      dziob po nim swieci), kremu koloryzujacego (bardzo dobry), Optimale (tez OK) i
      oczywiscie zwykly Nivea w granatowym pudeleczku, dobry na wszystko:)))
      • Gość: kaha Re: kosmetyki Nivea IP: 194.175.243.* 29.11.01, 12:05
        Pojawiła się nowa Lip Care - blado różowa z perłowym blaskiem!!!! Bomba!
        No i płyn do kąpieli Milk&Honey - Leżałam w wannie dwie godziny i czułam się
        jak Kleopatra!
        • kasiulek Kaha 29.11.01, 12:16
          Mam to rozowo-perlowe do dziobka od wczoraj!!! Jest super! Tyle, ze u Niemcow
          nazywa sie Labello
          • Gość: kaha Re: Kaha IP: 194.175.243.* 04.12.01, 10:01
            Masz rację. Polacy stwierdzili po prostu, że marka labello nie ma w Polsce
            historii, więc wszystkie pomadki labello nazwali Nivea.
            To chyba słuszny zabieg. Uwielbiam też ten malusi balsamik do ust - Vitamine
            Power w pomarańczowej tubeczce. Jest taki słodziutki i owocowy...
            Pozdrawiam!
            • kasiulek Re: Kaha 04.12.01, 12:03
              Ja tez kocham Vitamin Power, doskonale sie sprawdza na spierzchnietym dziobku,
              a to rzadkie u takich 'zwyklych' balsamow do ust
    • Gość: Ania Re: kosmetyki Nivea IP: 192.168.0.* 06.12.01, 14:52
      Dostałam od Mikołaja krem pod oczy Q10 z Nivea , mam go używać czy od razu
      prask przez okno ?
      • Gość: dafne Re: kosmetyki Nivea IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 19:27
        Odnoszę wrażenie,że część z Pań uważa Nivea za markę "kioskową" czyli marną.To
        nieprawda.Nie używam stale ich produktów,ale olejki pod prysznic i do kąpieli
        są REWELACYJNE.Niezłe są rownież balsamy do ciała .Aniu wspomniany przez Ciebie
        krem z koenzymem Q 10 też podobno jest dobry.
      • Gość: Basia Re: kosmetyki Nivea IP: 205.185.18.* 06.12.01, 21:12
        Aniu!! Wg. mnie używać, jest to dobry krem, ale polecam raczej na noc, bo na
        dzień jest zbyt gęsty pod makijaż.
        Pozdrawiam:))

Gość portalu: Ania napisał(a):

> Dostałam od Mikołaja krem pod oczy Q10 z Nivea , mam go używać czy od razu
        > prask przez okno ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka