Dodaj do ulubionych

Rozszerzone pory-pomocy!!

IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.03, 13:34
Mój nos i jego okolice to poprostu zbirowisko "kraterów". Jak zamknąć te
okrone dziury?? Nie ma w tych okolicach zbytniego trądziku, ale ma tłustą
cerę. Stosuje maseczki z zielonej glinki, ale to pomaga tylko na parę godzin.
Macie jakieś sprawdzone metody?
A może ktoś używał tej nowej serii kosmetykó "Czysta Skóra" z Garnier? Pomaga?
Prosze o pomoc!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • maja281 Re: Rozszerzone pory-pomocy!! 12.03.03, 15:07
      Cześć Ninka!
      Ja poradziłam sobie z porami,za pomocą kilku kosmetyków, Maseczki ściągająco-
      wygładzającej Eris z serii Normamamat oraz serii do cery tłustej i mieszanej
      też Erisa ( miałam tonik zwężający pory i krem matująco nawilżający.)Pomogły.
      powodzenia
      Maja
      • Gość: maja281 Re: Rozszerzone pory-pomocy!! IP: *.net.autocom.pl 12.03.03, 15:12
        Maseczki ściągająco-wygładzającej Eris z serii Normamamat.

Miało być Normamat.
        Maja
        • Gość: Ninka Re: Rozszerzone pory-pomocy!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.03.03, 18:20
          Dzięki za pomoc! Napewno spróbuje. Pozdrawiam!
    • Gość: Ninka Re: Rozszerzone pory-pomocy!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.03.03, 23:09
    • Gość: pinka Re: Rozszerzone pory-pomocy!! IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 09:13
      Gość portalu: Ninka napisał(a):

> Mój nos i jego okolice to poprostu zbirowisko "kraterów". Jak zamknąć te
      > okrone dziury?? Nie ma w tych okolicach zbytniego trądziku, ale ma tłustą
      > cerę. Stosuje maseczki z zielonej glinki, ale to pomaga tylko na parę godzin.
      > Macie jakieś sprawdzone metody?
      > A może ktoś używał tej nowej serii kosmetykó "Czysta Skóra" z Garnier? Pomaga?
      > Prosze o pomoc!
      > Pozdrawiam!

przede wszystkim wizyta u kosmetyczki i oczyszczenie cery z pozniejszym
      nałozeniem maseczki sciagajacej. Te wizyty powinny byc w miare regularne.
      Odradzam dlubac samej - ze zwyklych zaskornikow powstana ropne, zapalne grudki,
      po ktorych mozesz miec widoczne blizny. A z tym potem bedzie trudniej walczyc.
      Potem co 2 dni peeling (nie taki do zywego miesa, lepiej delikatniej ale
      czesciej), kosmetyki do mycia buzi /tonik sciagajaco-nawilzajacy uzywany po
      kazdym myciu i do przecierania pare razy w trakcie dnia. Maseczka sciagajaca po
      peelingu - jak najbardziej. Zamiennie z maseczka nawilzajaca zeby nie przegiac,
      bo jesli cera Ci sie przesuszy gruczoły łojowe zwieksza wydzielanie sebum.
      Krem z kwasami (na noc lub na dzien z filtrami; stosowany zamiennie ze zwyklym
      kremem nawilzajacym)- obowiazkowo, poczatkowo o małym stezeniu AHA i BHA - dla
      tlustej cery z tendencja do tworzenia sie zaskornikow kwasy to
      błogosławienstwo. Wejdz sobie na wizaz.pl i przeczytaj art. Basi Kwiatkowskiej
      nt. kwasow - warto!
      Unikaj tez tłustych i ostrych potraw - zwłaszcza jesli Twoja twarz ma tez
      tendencje do czerwienienia sie. Słodycze tez nie sa wskazane. A ile kawek
      pijesz? Bo jesli jedna za druga to na pewno nie pomoze to cerze. To co w srodku
      wyłazi na zewnatrz - m.in porami na nosie ;-)
      Warto tez zainwestowac w jakies odpowiednie minerały i witamy - potraktowac je
      jako czasowa kuracje.

Spoko, ja tez mam identyczne problemy jak Ty i to napisałam powyzej nie
      sciagnełam z sufitu :-)
      • mantha Re: Rozszerzone pory-pomocy!! 14.03.03, 10:53
        Przy okazji i ja pozwolilam sobie skorzystac z Twoich porad.
        Mam tylko jedno pytanie: jaki polecasz krem z kwasami (w "normalnej" cenie :))
        a gory dzieki za odpowiedz
        pzdr.
        • Gość: pimka Re: Rozszerzone pory-pomocy!! IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 13:19
          mantha napisała:

> Przy okazji i ja pozwolilam sobie skorzystac z Twoich porad.
          > Mam tylko jedno pytanie: jaki polecasz krem z kwasami (w "normalnej" cenie :))
          > a gory dzieki za odpowiedz
          > pzdr.

Czesc :-)
          jesli to co napisałam pomoze Ci to oki. Sama skorzystałam z porady forumowiczek
          dot. kwasów i potem jeszcze zajrzałam na wizaz.pl.
          Ale do rzeczy... ja od razu siegnełam po kwasy w stezeniu 8% AHA. Dla
          niektorych to duzo (niektore dziewczyny pisza o sensacjach typu tragiczne
          pieczenie, czerwone plamy, wysyp pryszczy, przesuszenie...) dla niektorych -
          calkiem normalne stezenie. Byla to dokladnie Neostrata, a ta jak pewnie wiesz
          do tanich nie nalezy. Cena tubki - nota bene b. wydajnej 50 ml. - to ok. 130 zl
          (starczyła mi na 2 m-ce). Zakup był przemyslany i dodatkowo poparty radami
          kosmetyczki, ktora zna moja cere i do ktorej chodze na oczyszczanie. Krem dla
          mnie okazał sie swietny i dał widoczne efekty. Tolerowałam go b. dobrze - skora
          delikatnie złuszczała sie (odrobine zaszczypało tylko po pierwszym i drugim
          nałozeniu, potem juz w ogole) rozjasniła sie, kropki przestały byc takie
          widoczne, jakies małe przebarwienia, ktore miałam znikneły. Zadnych
          nieprzyjemnych rewolucji nie było.
          Innych kremow z kwasami jeszcze nie uzywałam ale zamierzam zakupic cos
          mocniejszego - moze lysanel active. 12% AHA i BHA. Zreszta ktos tu o nim
          niedawno pisał. MOgłabym oczywiscie kupic kolejna mocniejsza Neostrate np. 15%
          (a sa i chyba 20%!) i z pewnoscia bym to zrobila ale... no własnie :-) - cena!
          Nie na moja kieszen obecnie. A lysanel z tego co wiem kosztuje ok. 38 zł.
          Roznica jest wiec duza.

pozdrawiam:-)
    • Gość: justy Re: Rozszerzone pory-pomocy!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.03, 09:45
      Jeśłi to są "kratery", to wybierz się do kosmetyczki na złuszczanie kwasami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka