Dodaj do ulubionych

Matko! Jak mi wlosy wypadaja!

04.10.06, 03:40
Ratunku! Probowalam nafty i nie wiem nawet czy nie jest gorzej. No tak
fatalnych wlosow jeszcze nie mialam. Ratunku!
Obserwuj wątek
    • amorphina Re: Matko! Jak mi wlosy wypadaja! 04.10.06, 09:19
      proponuje inneov vichy - drogo wychodzi (leiej kupic w internetowej aptece) -
      mi naprawde pomoglo !!
    • kasiczka77 Re: Matko! Jak mi wlosy wypadaja! 04.10.06, 11:41
      Szczerze polecam tabletki z wyciągiem ze skrzypu polnego oraz H-pantoten. Te
      specyfiki powstrzymały u mnie wypadanie włosów po porodzie. Nafta może dodatkowo
      obciążać włosy i powodować zatykanie porów na głowie.
    • neli8 a jakie badania warto robić? 04.10.06, 12:28
      Ja próbowałam już wszystkiego (skrzypy i te inne tabletki cud)- i nic- po
      silice miałam krótką poprawę, ale potem problem wrócił i znów włosy wychodza mi
      garściami- szczególnie podczas mycia włosów.
      Jakie badania warto zrobić? Wiem tylko, że to badanie składu włosa to taka
      ściema- drogie to, a i tak nie jest w stanie odkryć wszystkich problemów.
      Więc co- badanie krwi?
      Pomożcie proszę.
      • questions Re: a jakie badania warto robić? 04.10.06, 13:48
        mi Pani w aptece poradziła najpierw Feminatal bo ma większa dawkę witamin niż
        standardowe witaminy a dopiero później jak będa jeszcze wypadać do np. h-
        pantoten.
        prawdopodobnie spowodowane jest to jesiennym niedoborem witamin(żelazo itp.)
      • kasiczka77 Re: a jakie badania warto robić? 04.10.06, 14:06
        proponuję wybrać się do lekarza. być może jest o powakacyjne osłabienie włosów,,
        stres lub przeholowanie z zabiegami fryzjerskimi ale równie dobrze może to być
        związane z zaburzeniami hormonalnymi lub niedoborem jakiegoś minerału/witaminy w
        organiźmie.
      • snowflake1 Re: a jakie badania warto robić? 04.10.06, 19:32
        neli8 widze, ze mozemy podac sobie raczki. Przerabialam dokladnie to samo.
        Nigdy nie mialam jakich rewelacyjnych wlosow, raczej wprost przeciwnie. Zawsze
        mialam z nimi klopot i kompleks z ich powodu. A teraz jeszcze i to!!! Wylaza
        garsciami, szczegolnie podczas mycia. To co ja mam robic, nie myc glowy??
        Moze faktycznie sprobowac tych tabletek VICHY? Jak cos odkryjesz to podziel sie
        prosze ze mna znaleziskiem, bo ja juz nie moge tak dluzej!
    • plasynka Re: 04.10.06, 19:49
      Ja mam ten sam problem co roku podczas studiów na prawie :P

Polecam dermatologa (mi przepisal Lorinden - steryd, ktory powoduje odrastanie)
      i wspomaganie sie tabletkami na wypadanie. Ale to trzeba robić bardzo
      regularnie, minimum przez 3 miesiace. Dlatego ja wybieram takie suplementy,
      zeby dawkowanie dyło max 1-2razy dziennie, bo to daje mi gwarancje skuteczności.

Stersowe wypadanie włosów nie jest takie straszne, bo mi na szczęście bez
      problemów odrastają z powrotem! Mam taki 'jeżyk' na głowie :P Tylko szkoda
      takiej czuprynki jaką miałam... nie mogę sie przyzwyczaić do tak małej ilosci
      włosów!!

Pomaga też skrócenie ich troszke... zawsze to dodatkowa pomoc :)

Poza tym, opmysl co jest powidem... Jesli stres, to bierz jakies ziolka
      uspokajajace i wspomagaj sie specyfikami odzywiajacymi wlosy (szampony,
      wcieranki z apteki, ale nie nafta, a specjalne rzeczy na wypadanie). Moim
      zdaniem o wlosy, ktore wypadaja trzeba mocno zadbac ze wszystkich mozliwych
      stron, bo to nie przelewki, jesli jest to tak powazne jak mowisz!

Pozdrawiam!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka