Dodaj do ulubionych

Pół godziny na relaks

05.10.06, 17:51
co to kurna? reklama? rozumiem porady ale polecamy zel firmy x, oliwke firmy y??
Obserwuj wątek
    • dakiro Pół godziny na relaks 05.10.06, 18:46
      nie reklama ale informacja.
      • artkicz1 informacja? 05.10.06, 20:08
        informacja z zaleceniem uzycia kremu x i mydla y?
        to sie nazywa kryptoreklama i artykul sponsorowany....
        • akermanski Re: informacja? 06.10.06, 07:17
          Taka już jest formuła pisma Avanti. Podają dokładne informacje który produkt
          kupić, ile kosztuje, i gdzie można go kupić. Reklamodawcy to lubią, a wyniki
          finansowe pisma pokazują że takie podejście się opłaca.

Poza tym czytelniczki kupują to pismo, więc im to nie przeszkadza.

Kupują w dużej mierze z powodu bardzo dobrego stosunku jakość / cena. Dzięki
          sowitym wpływom z reklam redakcji udaje się utrzymać niską cenę pisma. Taka
          gazeta staje się wtedy bardziej dostępna, a przy większym nakładzie staje się
          tańsza w produkcji i znowu można obniżyć cenę (albo zacząć na niej zarabiać)

.............................
          Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
        • justa_79 Re: informacja? 12.10.06, 09:59
          nie wiem, co Was tak oburza - przecież w każdym piśmie kobiecym są informacje o
          kosmetykach - oczywiście opłacone przez producentów. myślicie, że pismo tak za
          darmo informuje akurat o tym czy innym kosmetyku?
    • olga60 30 minut 05.10.06, 19:51
      30 minut - poczytaj prasę

Nasza propozycja

''Dziennik'' 1,50 zł
    • lancki Pół godziny na relaks 05.10.06, 20:20
      mam wrazenie, ze to zrobione na zamówienie. Tyle firm i cen! I to Gazeta
      Wyborcza! Juz wiem czego nie robic. Biedna ta moja skora. Po tej calej chemii.
      Autorom zalecam te kapiele bardzo czesto!
      • coldbitch Skandaliczna kryptoreklama! 05.10.06, 20:24
        Dlaczego tekst reklamowy nie został odpowiednio oznakowany??
        Brawo Gazeta! :-(
    • wino_porzeczkowe Re: Pół godziny na relaks 05.10.06, 20:22
      artkicz1 napisał:

> co to kurna? reklama? rozumiem porady ale polecamy zel firmy x, oliwke firmy y?
      > ?

Avanti nigdy nie widziałaś? To właśnie jest taki półkatalog z adresami sklepów i
      cenami. Zawsze jest podana marka ubrania albo kosmetyku. Takaż forma :) I już!
    • iwcia22 Pół godziny na relaks 05.10.06, 21:37
      a jak ktos nie ma wanny?:)
      • gwiezdna.matylda Re: Pół godziny na relaks 05.10.06, 22:44
        Właśnie, ja też nie mam wanny - widać nie dla nas relaksy...
    • arieska Re: Pół godziny na relaks 05.10.06, 22:47
      Prasy kobiecej na oczy nie widziales? To akurat wirtualna wersja "Avanti". W
      tego typu prasie najczesciej przy artykulach nt makijazu czy pielegnacji
      pojawiaja sie sugestie konkretnych kosmetykow wraz z cenami. Tak jak z ciuchami
      - przykladowa firma z cena. To powszechna praktyka i z twoim podejsciem do
      sprawy nalezaloby wszystkie babskie magazyny oznaczyc jako sponsorowane.
      • artkicz1 Re: Pół godziny na relaks 05.10.06, 23:01
        a nie jest tak, ze to wszystko jest sponsorowane a kobity jak slepe kotki wierza, ze tusz x 100000000 pogrubia rzesy a krem y odmlodzi twoja skore, ze bedzie "jak pupcia niemowlaka" nawet jak masz 100lat?

• arieska Re: Pół godziny na relaks 06.10.06, 00:31
          artkicz1 napisał:

> a nie jest tak, ze to wszystko jest sponsorowane a kobity jak slepe kotki wierz
          > a, ze tusz x 100000000 pogrubia rzesy a krem y odmlodzi twoja skore, ze bedzie
          > "jak pupcia niemowlaka" nawet jak masz 100lat?
          >
          Jak ktos wierzy w takie bujdy to jego problem, osobiscie nie znam tak naiwnych.
          Nie widze nic zlego w konkretnych propozycjach - praktykowane od lat i pozwala
          sie zorientowac, gdzie czego szukac. To dotyczy wiekszosci gazet. A kwestia
          wskazywania tych, a nie innych kosmetykow to inna para kaloszy. Do wszelkiego
          rodzaju testow (od kosmetykow po samochody) wyznacza sie produkt x, a nie y. Tu
          juz sie firma musi postarac. Generalnie i tak uwazam to bardziej za pomocne niz
          godne potepienia.
          • shachar relaks w pol godziny- wyprobowane sposoby 06.10.06, 04:08
            ta idiotka, naczelna Poradnika Domowego chce zebym w razie draki( zmeczenia)na
            srodku Manhattanu znalazla sobie laznie
            latwiej mi bedzie pojsc do baru
            • akermanski Re: relaks w pol godziny- wyprobowane sposoby 06.10.06, 07:21
              Większość ludzi po pracy wraca do domu i jest zmęczona. Pada na twarz, chciałoby
              się jakoś odpocząć, zrelaksować. Większość z nas ma wannę w domu. Chyba do tej
              grupy osób skierowany był artykuł.

........................
              Lubię humor absurdalny : www.patafian.pl
          • artkicz1 Re: Pół godziny na relaks 06.10.06, 07:34
            "Jak ktos wierzy w takie bujdy to jego problem, osobiscie nie znam tak naiwnych.
            Nie widze nic zlego w konkretnych propozycjach - praktykowane od lat i pozwala
            sie zorientowac, gdzie czego szukac"
            chyba mala sprzecznosc: najpierw piszesz, ze nie znasz tak naiwnych a potem....ze Tobie samej pozwala to "sie zorientowac, gdzie czego szukac" i wlasnie o to producentom chodzi, abys w sklepie siegnela po ich produkt, wiec nie pisz "osobiscie nie znam tak naiwnych", wystarczy spojrzec w lustro ;P
            pozdrawiam serdecznie
            • arieska Re: Pół godziny na relaks 06.10.06, 12:42
              artkicz1 napisał:
              > chyba mala sprzecznosc: najpierw piszesz, ze nie znasz tak naiwnych a potem....
              > ze Tobie samej pozwala to "sie zorientowac, gdzie czego szukac" i wlasnie o to
              > producentom chodzi, abys w sklepie siegnela po ich produkt, wiec nie pisz "osob
              > iscie nie znam tak naiwnych", wystarczy spojrzec w lustro ;P

Zorientowac sie to nie to samo, co slepo leciec do sklepu i kupic, co nakazuja i
              wierzyc w cudowne dzialanie. Taka "drobna" roznica, ktora ja widze i nie
              sądzilam, ze powinnam to lopatologicznie wyjasniac.
              PS. bron Boze nigdy nie zagladaj do zadnych kolorowych gazet! Na bank okaze sie,
              ze wsrod ciuchow czy kosmetykow masz cos, co kiedys zostalo wymienione w jakiejs
              gazecie. I na nic bedzie tlumaczenie, ze to swiadomy wybor,a nie efekt kitu
              wciskanego przez producentow. Na wszelki wypadek omijaj nawet prase
              motoryzacyjna, komputerowa itp. - moze sie pechowo okazac, ze spodoba Ci sie
              jakas nowinka techniczna czy mozliwosci konkretnego modelu i zamarzy Ci sie taki
              lub podobny. A wtedy sam spojrz w lustro.
              Rowniez pozdrawiam.
              • artkicz1 Re: Pół godziny na relaks 11.10.06, 21:37
                wow, ales po mnie pojechala ;) ale inteligentnie wiec sie nie obrazam, nalezalo mi sie ;P

• zat4ra Czeste mycie skraca zycie. 05.10.06, 23:07
      Skora sie sciera i czlowiek umiera.
    • aska275 Re: Pół godziny na relaks 12.10.06, 10:47
      Ale o co ten rumor??? Gazet nie czytacie? W każdej gazecie o urodzie są podane
      nazwy kosmetyków i ich ceny i nie widzę w tym nic złego bo przez to wiem co
      jest na rynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka