calineczka50 07.10.06, 00:38 naczytalam sie bardzo duzo o wlasciwosciach octu jablkowego.i mam pytanie - czy ktos stosowal jesli tak to w plynie czy tabletkach no i jakich mozna sie spodziewac efektow przy ograniczeniu jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiaze-gigi Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 07.10.06, 02:30 ocet jabłkowy wpływa na strukturę kości-demineralizuje. hamuje wchłanianie tłuszczu co prawda, ale jednocześnie powoduje "uciekanie" tłuszczowców z błon komórkowych także min.na skórze np.twarzy. Kiedy go stosowałam, po pewnym czasie byłam cała w pupurowych "piegach"-popękanych naczynkach :( daj sobie spokój z octem-bardziej szkodzi niz pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
kadarkaa ? 07.10.06, 05:11 A po co cuda-niewidy? Ograniczenie prostych węglowodanów i tłuszczu + jedzenie w zamian większych ilości wysokowartościowego białka i węglowodanów złożonych (małe posiłki co 3 godziny) + dużo ruchu - to zadziała świetnie. Trzeba chcieć a nie szukać czarów. Odpowiedz Link Zgłoś
barona Re: ? 03.11.06, 22:06 autorko co Ty za bzdury wypisujesz - moze akurat Ty jestes uczulona na ten ocet, albo bralas zmiszany ze spirytusowym. Lekarze polecaja jablkowy ocet na wiele schorzen. Wrzuc w google i nie ma NIGDZIE nic na temat jego szkodliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
i_inka Re: ? 04.11.06, 04:24 Ale na temat działań pozytywnych też nic nie ma (mówię o badaniach naukowych). Ogólnie zaszkodzić pewnie nie zaszkodzi, ale pomóc też nie pomoże - na odchudzanie pomaga tylko zmiana diety i ćwiczenia. Cudów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
barona Re: ? 04.11.06, 07:22 niech Ci bedzie - nie bede przekonywac. Ide na forum w innym jezyku,tam jest wiele na tem tematu i pisza ludzie z doswiadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah83 Re: ? 04.11.06, 19:52 ja bralam te tabletki aplefit na bazie octu wraz z cwiczeniami i dieta, mysle ze neiwiele mi daly, a to ze mialy hamowac apetyt to tlyko o tym myslalam ciagle i bylam jeszcze bardziej glodna....... Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: ? 05.11.06, 12:48 Od kiedy google jest wyrocznią w sprawach szkodliwości tego czy owego? Założę się, że 80% wątków z wyszukiwarki to artykuły sponsorowane przez producenta. Zamiast się obruszać, warto posłuchać rady koleżanki: mniej jeść i więcej się ruszać, a nie oczekiwać cudów po occie. "Wrzuc w google i nie ma NIGDZIE nic na temat jego szkodliwosci". Odpowiedz Link Zgłoś
poprostupromyszcz Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 04.11.06, 21:21 Piłam, owszem. Ale szybko dałam sobie z tym spokój: a)ochydny smak b)efekty marne c)po pewnym czasie zaczął mnie boleć żołądek, przy czym zaznaczam, że nie piłam tego duzo(smak mi na to nie pozwolił :P) Tak więc polecam tradycyjną diete z ograniczeniem węglowodanów itp. Wiem, trudno powiedziec NIE czyhajacym wokół batonikom, ale warto:] Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 05.11.06, 02:18 Moja kolezanka w pierwszym miesiacu stracil 4.5 kilo a nie jest wcale gruba Jadla normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
koncowka Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 05.11.06, 06:34 on odwadnia i tez gdy go bralam to czulam sie bardzo slabo Moze dlatego ze odwania i obniza cisnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzida001 Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 08.11.06, 20:58 przyspieszył mi metabolizm, z początku... a potem juz nie widziałam różnicy,przestałam brac bo przeczytałam że jest niewskazany dla osób z moja grupa krwi, ale ogólnie z jabłkami trzeba uważać, moja koleżanka była na diecie jabłkowej /1,5-2 kg dziennie/ i skończyło sie to dla niej poparzeniem przełyku:( Odpowiedz Link Zgłoś
trufelka Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 09.11.06, 10:54 ale jak jablka moga poparzyc, czy Ty moze mowisz o occie z jablek. I jeszcze jedno, na internecie jest tyle wiadomosci o occie jablkowym, ze jezeli by szkodzil to by cos napisali. Wiem ze szkodzi na szkliwo zebow i tyle. co do chudniecia, to nagle schudlam 4.5 kilo a teraz stoje i nic, moze faktycznie woda odeszla i juz nie ma co odejsc. Po wipiciu ocu odrazu sie czuje slabiej i chce mi sie spac. Ale sie buntuje - jak to jest ze tyle dobrego pisza, a ja trace energie po wypiciu? Odpowiedz Link Zgłoś
dzida001 Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 09.11.06, 20:08 pewnie że mozna sie nieźle załatwic samymi jabłkami, przeciez one fermentują w żołądku, ale mówie tu o skrajnościach../jesć kilka kilo dziennie przez 2 tyg./, ad jednej kapsułki dziennie nic sie nie stanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
trufelka Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 10.11.06, 11:00 Rozczarowalam sie, bo juz nic nie chudne Odpowiedz Link Zgłoś
bylla Re: odchudzanie Ocet Jablkowy?ktos stosowal? 11.11.06, 21:31 Schudlam na poczatku a obecnie tez nic nie rusza. Sklonna jestem wierzyc ze to chodzi o odwadnianie, ktory ocet dostarcza, a potem juz nie ma wody by ja przegonic. Odpowiedz Link Zgłoś