Dodaj do ulubionych

do dziewczyn stosujacych Retinol

10.10.06, 15:40
Dziewczyny stosuje retinol juz drugi miesiac (codziennie) i nie widze zadnych
efektow:( Moze jedynie mam odrobine wrazliwsza skore na twarzy, czuje to
wycierajac sie ręcznikiem po myciu - i tyle:( nic wiecej. Nie widze zadnej
poprawy ani pogorszenia stanu skory , zastanawiam sie czy ten retinol wogle
dziala?? Mam Retin 0,25 kupiony na recepte w Czechach.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 11.10.06, 11:50
      a jakich efektów się spodziewałaś, na co ma u Ciebie działać? może jest dla
      Ciebie za słaby, to najniższe dostępne stężenie.
    • daggy4 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 11.10.06, 12:11
      a retinol nie jest do stosowania po czterdziestce?
      • justa_79 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 11.10.06, 12:50
        nie, jego pochodne są stosowane w leczeniu trądziku u nastolatków.
        • monikas28 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 11.10.06, 16:55
          zgadza się- moje rodzinne dermatolożki namawiały mnie do jego stosowania w
          wieku lat kilkunastu- ze względu na cerę:) teraz mam więcej i ciągle dobrą
          cerę - w sensie ani śladu najmniejszej zmarszczki choć na pierwsze można już
          liczyć po 24 roku życia:)
          Retinol nie tylko pomaga działać przeciwtrądzikowo ale i zapobiega stażeniu.
          Osoby po 40-tce używają go do wygładzania zmarszczek, zaś młode- zapobiegawczo
          ( zmarchy pojawiają się dużo, dużo póżniej)
          Jedyny problem,że kremy z retinolem są drogie, zaś czysty retinol- z apteki mże
          przepisać lekarz dermatolog pod którego opieką trzeba się znajdować ze względu
          na silne działanie drażniące retinolu:)
          • kociubek Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 11.10.06, 22:09
            Stosuje retinol w zwiazku z ewentualnymi zmarszczkami ( 34lata). W latach
            młodzienczych smazylam sie bezlitosnie na słoncu i w solarium, co niestety widac
            juz teraz,(drobne zmarszczki nawet na policzkach) Po cichu liczylam ze retinol
            choc w malym stopniu pomoze mi w rekonstrukcji tego co sama zniszczylam
            nadmiernym opalaniem. Moze faktycznie powinnam stosowac mocniejszy ten retinol?
            • slaiderka1 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 12.10.06, 09:13
              a czy ten retinol w jakiejkolwiek postaci jest do dostania w Polsce , słyszałam
              że retiny A nie ma na Polskim rynku , czy któras z Was ma go może do sprzedania?
              • justy1 Re: do dziewczyn stosujacych Retin 12.10.06, 09:45
                Retin-A jest ponownie w aptekach. wystarczy iść z receptą.
              • justa_79 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 12.10.06, 10:06
                Retin A jest dostępny, oprócz niego na receptę jest Zorac i Atrederm. bez
                recepty można kupić kremy z nieco słabszym, ale nadal skutecznym
                retinaldehydem: Avene Ystheal, Eluage, Diroseal, Diacneal.
                • kociubek Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 12.10.06, 21:15
                  Retinol kupuje w Czechach na polska recepte. Przewaznie daje komus recepte kto
                  jedzie do Czech. W Polsce faktycznie jest nie do dostania a juz nie wspomne o
                  cenie, w Czechach kosztuje ok 15-20 zł zalezy od apteki.
                  • kociubek Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 12.10.06, 21:18
                    Jest w Polsce ???? kurcze, ja wszedzie szukalam i nie znalazlam a jestem ze
                    sląska. Mozesz dac namiar na apteke w ktorej pojawil sie Retin??
                    • slaiderka1 Re: do dziewczyn stosujacych Retinol 13.10.06, 08:52
                      ja pracuje w hurtowni farmaceutycznej i u nas retin jest w sprzedazy od
                      sierpnia popytajcie w apteka niech wam sporowadzą może nie zamawiają bo nie
                      było zainteresowania....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka