Dodaj do ulubionych

dobry fryzjer- KRAKOW

15.10.06, 16:23
Witam,
chcialabym zmienic diametralnie fryzure, zalezy mi na fryzjerze, ktory
spojrzałby na moje wlosy i mnie sama, porozmawiał, wzial pod uwage styl mojego
ubierania sie/zycia- i dopiero wtedy dobrał fryzure. Ja sama nie mam
kompletnie pomyslu. Mam dosc trudne, bo falowane i geste wlosy, do tej pory
tylko cieniowane. Mam dosyc juz ciaglego cieniowania, potrzebuje fryzjera
ktory nie boi sie i potrafi sprostac wyzwaniom ;)
Cena- do 60 złotych.
Możecie mi polecic jakis salon?
Najchetniej zobaczylabym tez Wasze fryzury- jako dowod na skutecznosc
polecanego salonu ;)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 15.10.06, 18:25
      up
      • anula36 Re: dobry fryzjer- KRAKOW 15.10.06, 19:23
        sledzac takei watki na forum mam wrazenie ze nei ma w Kraku dobrego fryzjera:(
        • heather4 Re: dobry fryzjer- KRAKOW 15.10.06, 20:43
          wczoraj byłam w Trendy na starowiślnej i jestem zadowolona. Nie zmieniałam
          diametralnie fryzury, ale wysłuchano mnie i niczego nie zepsuto ;) cena to 59zł.
          • anula36 Re: dobry fryzjer- KRAKOW 15.10.06, 21:23
            Ja tez chodzilam do Trendy na Starowislnej :) Do pani Marioli i uwazam ze
            dziewczyna jest ok, ale ceny w tym salonie nie sa ok, a poniewaz z wyrzutem
            siwizny musze juz na stale farbowac wlosy, zdecydowalam sie na salonik
            mniejszy, tanszy i pania ktora nie jest zla, ale wielbicielka ekstremalnie
            krotkich fryzur i trzeba na nia nawrzeszczec, dopiero wtedy nie tnie na ofiare
            chemioterapii:)Jak ktos lubi krocizne to sluze namiare na priv.
            • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 14:43
              hop siup
              • ladyinblack Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 15:59
                powyżej 60zł -salon Neo na Grodzkiej. Ilekroć ich zdradzę to bardzo żałuję, tak dobrze jak tam nikt nie potrafi mi dobrać fryzury. Tyle ceny mają zaporowe, teraz chyba samo cięcie kosztuje 75zl. W piątek zdradziłam ich dla niby tańszego i szumnie polecanego fryzjera i wróciłam do domu z płaczem i od kilku dni pluję sobie w brodę że mi się zachciało oszczędzać akurat na tym a na jutro jestem umówiona na ratowanie sprawy właśnie w Neo.
                • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 17:17
                  Cięcie na mokrych- ze stylingiem, czy bez?
                  Podałaś cenę za ścięcie długich włosów czy półdługich?
                  Napisz cos wiecej...juz dwie osoby goraco polecaja mi Neo..chyba bede musiala
                  uciułać i sie tam wybrac.
                  U kogo bedziesz poprawiac fryzure?
                  Nie orientujesz sie, kto jest tam najlepszy?
                  Czy musze sie zapisywac, czy moge przyjsc prosto "z ulicy"?
                  • ladyinblack Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 20:16
                    cięcie z ułożeniem, z tego co wiem nie mają różnych cen na długie i krótkie włosy. Lepiej zadzwonić i zapisać się - nie jest to wymagane ale całkowite luzy mają tam chyba tylko w środku dnia (oczywiście powszedniego). W sobotę lub popołudniu zazwyczaj jest tłocznie więc lepiej zaklepać miejsce. Nie mam tam jednej, ulubionej fryzjerki, idę do pani Anety ale bywałam tam u różnych osób i zawsze było ok.
                    oto telefon:
                    012 421 23 54
    • marthka Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 20:48
      Ja póki co (w Neo jeszcze nie byłam;) najbardziej zadowolona jestem z Daviness na ul. Dietla - zawsze oceniają kondycję włosów, podsuwają pomysły a przy tym słuchają "strzyżonego" przed i w trakcie akcji ;)
      Cena za strzyżenie+modelowanie to od (bodajże) 40zł w górę, są zniżki dla studentów - ja za pozbycie się 30cm długich, gęstych i kręconych włosów zapłaciłam 62zł i... nie poznałam się w lustrze, ale właśnie o to mi chodziło ;) Efekt był tak pozytywny, że zaglądam tam częściej :)
      A, no i pracuje tam też Pani Agnieszka, która kiedyś pracowała właśnie w Neo :)
      • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 20:50
        a trzeba się tam zapisywać, czy mogę przyjść z ulicy?
        I jesli nie mam pomyslu- dobiora cos co bedzie pasowac..? - strasznie panikuje
        jak mam cos zrobic z wlosami- mam strasznie trudne i nie mam na nie juz pomyslu.
        • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 22:19
          up..proszę, pomóżcie!
          • effi Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 22:29
            rt
            • effi Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 22:29
              ilusion na dietla. polecam zdecydowanie.
              • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 22:40
                a coś więcej? Ile za ścięcie, czy są w stanie wymyślić fajną fryzurę za mnie?
                • effi Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 22:42
                  sa w stanie. ja zaplacilam za wlosy do ramion 43 zl.
                  • effi Re: dobry fryzjer- KRAKOW 16.10.06, 22:43
                    dzieki fryzurze od nich przetrwalam etap odrastania wlosow z bardzo krotkich :)
                    po innych fryzjerach wczesniej czy pozniej scinalam, bo juz nie moglam :)
                    • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 17.10.06, 13:28
                      mhm.
                      piiiiszcie posty! pomocy! :-)
                      z gory dziekuje!
        • marthka Re: dobry fryzjer- KRAKOW 17.10.06, 19:33
          ja się zwykle umawiam telefonicznie - tel. 431 02 08 i to chyba najlepsze wyjście, bo zwykle ustalenie tego, co chcę mieć na głowie, mycie, cięcie i modelowanie trwa ok. 1,5 godziny..otwarte jest pn-pt od 9-20 wiec ze znalezieniem terminu nie ma wiekszego problemu;
          a co do pytania o dobieranie fryzury...hmmm..osobiście preferuję wariant, w którym to najpierw ja mówię co chcę mieć na głowie a potem fryzjer zgadza się/proponuje swoje poprawki tudzież odradza i nie jestem na tyle odważna żeby zamknąć oczy i oddać się w jakieś fryzjerskie ręce bezkrytycznie wierząc że zrobią ze mnie ósmy cud świata ;) więc niestaty nie wiem jak to jest gdy się przychodzi bez pomysłu na fryzurę...:)
          chodzę tam też ze względu na kosmetyki Welli, które mają na moje włosy wyjątkowo zbawienny wpływ :) i póki co lepszego salonu w Kraku nie znalazłam (a byłam m.in. w tak polecanym na forum saloniku Amelia na Podgórzu, gdzie owszem ceny są niziutkie, ale jakoś ani obsługa ani efekt finałowy na mojej głowie mnie niestety nie przekonały) - no chyba, że któraś z Forumek wie, gdzie aktualnie pracuje Pani Iza, która za moich studenckich czasów, jakieś 3 lata temu, pracowała w saloniku fryzjerskim DS Żaczek??????????
          Pani była przesympatyczna i absolutnie rewelacyjna w swoim fachu, ale niestety jej następczyni nie wiedziała a może nie chciała mi powiedzieć, dokąd się z Żaczka przeniosła...
    • mroofka2 Re: dobry fryzjer- KRAKOW 17.10.06, 14:57
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30009&w=30202479&v=2&s=0
      • gabrielafrancuz Re: dobry fryzjer- KRAKOW 17.10.06, 15:00
        dziekuje
        • gabrielafrancuz Daviness, Pasja czy Michel Caruso? 17.10.06, 20:05
          j.w.
          Proszę o cennik Caruso i Pasji Forumowiczki, ktore byly tam niedawno lub same
          tam pracują i z gory dziekuje. Chodzi o wlosy troche ponizej ramion, ale jeszcze
          nie dlugie.
          Michel Caruso- nie moge w ogole znalezc strony w internecie, Pasji rowniez.
          • gabrielafrancuz Re: Daviness, Pasja czy Michel Caruso? 18.10.06, 18:48
            podnosze
            • gabrielafrancuz Re: Daviness, Pasja czy Michel Caruso? 19.10.06, 13:35
              up
              • marthka Re: Daviness, Pasja czy Michel Caruso? 23.10.06, 17:55
                up up

jestem ciekawa czy autorka wątku już podjęła decyzję tudzież opowie o wrażeniach po wizycie :)
                • gabrielafrancuz Re: Daviness, Pasja czy Michel Caruso? 23.10.06, 19:05
                  już po wszystkim :)
                  Zadania podjął się przystojny cudotwórca z Michel Caruso imieniem Bartek.
                  Powiedziałam mu tylko że ma być nowocześnie, z charakterem, odmładzająco i łatwo
                  do ułozenia/ artystycznego roztrzepania rano.
                  Wzial sie do pracy, poswiecil mi godzine. Mialam w ogole ogromne trudnosci ze
                  znalezieniem Caruso- przejechalam pol miasta, by tam pojsc. Teraz mam
                  asymetryczna ladna nowa fryzurke, po lewej mam krocej niz po prawej, dosc ostre
                  ciecia, Bartek pozbył się ok. 1/3 tego co mialam na glowie- teraz moje wlosy sa
                  lekkie. A wczoraj nalozylam sobie jeszcze ciemny braz, wiec zmiana jest bardzo
                  bardzo radykalna- na lepsze. Jak mi powiedzialo dzisiaj 2/3 mojej klasy.
                  Wszystkim szczerze polecam- jedyna bariera to cena - za sciecie dlugich 65
                  zlotych- ale jesli ktos naprawde chce cos ze soba zrobic od podstaw- to Caruso.
                  :)
                  • monia816 Re: Michel Caruso 24.10.06, 09:47
                    Gdzie si edokladnie znajduje salon Michel Caruso?
                    • gabrielafrancuz Re: Michel Caruso 24.10.06, 13:21
                      ul. Rusznikarska Deptak 7 A. Ja jechalam autobusem 138, wysiadlam na przystanku
                      Krowoodrza I a potem pytałam.
                      • mroofka_zet Re: Michel Caruso 24.10.06, 15:25
                        można jechać 154, 120, 150 220 od kleparza i wysiąść przy tesco(dawny major),
                        kawałek do tyłu i jest w bocznej uliczce
                        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka