Dodaj do ulubionych

DW Estee Lauder + krem z wysokim UV

10.11.06, 08:51
Czy mogłybyscie mi powiedziec jak zachwouje się w/w podkład w połączeniu z
kremem (Vichy, ultrawysoka ochrona SPF100, lub teraz 50+). Bo wiem, ze
podkład sam w sobie zawiera SPF10, ale wyjeżdżam w grudniu do ciepłych krajów
i mam uczulenie na słońce, więc bez kremu z bardzo wysokim filtrem się nie
obedzie. CZy w związku z powyższym podkład nie będzie osłabiał ochrony?
Sprawdziłam, nie zawiera talcu, jest mica, ale na jednym z ostatnich
miejsc... Będę bardzo wdzięczna za opinie. Pozdrawiam i dziękuje
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: DW Estee Lauder + krem z wysokim UV 10.11.06, 10:38
      podkład nakładany na filtry nie powinien sam w sobie zawierać filtrów, chyba,
      że jest tej samej firmy, wtedy ryzyko pogryzienia się jest mniejsze. Vichy
      zawiera Parsol, który najłatwiej zdestabilizować, a podejrzewam, że podkład
      zawiera akurat filtry destabilizujące Parsol. a bez podkładu nie da rady? nie
      spłynie Ci on w upale? poza tym, łatwiej nałożyć nową warstwę filtrów bez
      zmywania makijażu.
      • colombe Re: DW Estee Lauder + krem z wysokim UV 10.11.06, 11:15
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Oczywiście da się bez podkładu tylko problem w
        tym, że jak mam tylko filrt na twarzy to wyglądam jakbym była ciężko chora
        (jestem przeraźliwie blada bo nie wolno mi opalać twarzy...) co mogę z tym
        zrobić? Skórę mam suchą, alergiczną, 26 lat (jesli to ma znaczenie).
        • justa_79 Re: DW Estee Lauder + krem z wysokim UV 10.11.06, 11:32
          samoopalacz, krem brązujący? ja w ten sposób się wspomagam :) poza tym, są też
          filtry tonujące. większość z nich jest dosyć ciemnych, ale można je nałożyć
          cienką warstwą na krem z filtrami tej samej firmy, pełnią wtedy jakby rolę
          podkładu, bo nadają kolor, a jednocześnie chronią. inna metoda to wymieszanie
          tonującego filtra z bezbarwnym przed nałożeniem.

nie wiem, czego używasz do matowienia filtrów, czy w ogóle to robisz? nieco
          przyciemnia mieszanka skrobi z cynamonem (a filtrów nie destabilizuje).

można też używać filtrów Avene, one nie zawierają Parsolu, więc można nakładać
          na nie dowolne podkłady. w przypadku filtrów Vichy musiałabyś poszukać podkładu
          bezpiecznego dla filtrów - ich listę znajdziesz na Wizażu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka