julian2102 19.11.06, 22:36 Jako początkująca w naturze chciałabym zapytać Panie i Panów czym myjecie włosy i zęby swoich dzieci? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marisaa Re: Pytanie o dzieci 20.11.06, 10:07 W pierwszych miesiacach tylko woda, moje dzieci nie mialy bujnych fryzur.Potem szamponem Lavery dla dzieci, w wieku przedszkolnym jakimkolwiek z drogerii bez SLS-ow i emulgatorow,np. z Rossmana, Hippa, sa o wiele tansze.Penaten i Johnsson sa naladowane chemia. Mozna tez, moim zdaniem uzywac mydelka Weledy,wystarcza na dlugo(w Niemczech nie kapie sie dzieci codziennie!). Odpowiedz Link Zgłoś
marisaa Re: Pytanie o dzieci 20.11.06, 10:10 Zapomnialam o pascie do zebow.Uzywalam elmexu z fluorem, bo wbrew zaleceniom lekarza nie dawalam dziecim zadnych preparatow witaminowych,takze tzw. fluoretek z wit.d.Dzieci maja teraz piekne zabki, najstarszy ma 17 lat i ani jednej plomby!pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aloes1001 Re: Pytanie o dzieci 20.11.06, 12:00 Moja siostra kąpała Filipa mydłem aloesowym Forever jak miał 1 miesiąc za sobą. Pasta Forever Bright jest bez fluoru i bez antybiotyków. Ma aloes i propolis. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mela78 Re: Pytanie o dzieci 20.11.06, 14:32 Wczesniej jako nieuświadomiona używałam kosmetyków nivea - uczulenia porażka! Nigdy więcej. Od jakiegoś czasu sugerując sie tym co tu wyczytałam używamy serii Babydream i mydła bazowego ekosens - zarówno do ciała jak i do włosów. Maciek (20 miesięcy) nie ma żadnych podrażnień ani uczuleń. ostatnio zamówiłam pastę do zębów eko - zobaczymy. pozdr. s. Odpowiedz Link Zgłoś
barbegazi Re: Pytanie o dzieci 20.11.06, 14:55 Nidy więcej Nivea, Penatan, Johnson , Bambino - badziewie i chemia - dzieciaki miały straszne uczulenia. Dopiero przy trzecim dziecku całkiem świadonie tylko naturalne kosmetyki używaliśmy. Do mycia (tez wlosów) - mydełko z ekosensu a smarujemy oliwą z oliwek, olejem z wiesiołka, jojobą albo gotowymi kosmetykami naturalnymi firma ATOK (siostra mi przywozi bo w Polsce ich chyba nie ma). Do pielęgnacji noworodka na początek używaliśmy tylko wodę. Kąpiemy maluszka co 3-4 dni w wanience a co dzien wiedomo - na przewijaku wacikami i wodą. Do zebów :elmex od 2 r.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
julian2102 Re: Pytanie o dzieci 20.11.06, 18:50 DZiękuję bardzo. Też nieświadoma używałam bambino... ale już nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: Pytanie o dzieci 22.11.06, 12:55 Dostałam w prezencie pastę do zębów z EM, austriacką bodajże. Niestety jest ona droga, kosztuje w granicach 60 zł i w dodatku nie można jej kupić w Polsce. Na wszelkie kłopoty z dziąsłami i nadwrażliwością zębów nie znalazłam dotychczas nic lepszego. pozdrawiam mycha Odpowiedz Link Zgłoś
piotrw1976 Re: Pytanie o dzieci 22.11.06, 16:10 Pasta Forever dba o dziąsła jest bez antybiotyków ale działa antypróchniczo, bo posiada aloes i propolis. Można ją kupić w Polsce i kosztuje 35 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś