Dodaj do ulubionych

Depilator-który polecacie?

27.11.06, 10:44
Zbliżają się święta i mój "miły" molestuje mnie o lise prezentów :)
chciałabym aby był to depilator który zastąpi mojego wysłużonego Philipsa.
Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • joana.mz Re: Depilator-który polecacie? 27.11.06, 15:03
      No ja używam depilatora, w tej chwili nie pamiętam jakiej firmy, chyba philips.

O co konkretnie pytasz, nie jesteś zadowolona z tego co masz?
      Ja kupiłam nowy, po wieloletnim użytkowaniu brauna, który jest nadal sprawny,
      ale chciałam kupić golarkę w efekcie kupiłam depilator z nakładkami - golącą i
      peelingującą. Nakłądki chłodzącej nie używam wogóle
      • telimena30 Re: Depilator-który polecacie? 28.11.06, 11:26
        No mój jest sprawny jeszcze, ale przydałby się nowy. Piszesz że nie używasz
        tych nakładek chłodzących a więc to zbędny bajer?
        • joana.mz Re: Depilator-który polecacie? 30.11.06, 14:31
          Mam Philips satin ice optima
          Nakładkę golącą używam do golenia okolic bikini
          nakładkę złuszczającą (to taka jakby guma) używałam może z 2 razy, wolę
          złuszczyć skórę peelingiem lub rękawicą sizalową pod prysznicem - wygodniejsze
          i przyjemniejsze
          nakładki chłodzącej nie używam wcale bo dla mnie jest niewygodna a ona ma na
          celu łagodzenie bólu, ja jestem do depilacji tak przyzwyczajona i mnie nic nie
          boli, więc nie widzę potrzeby komplikować.

Tak wogóle to ostatnio marzy mi się coś innego niż depilator. Jak zaczynałam go
          używać ileś tam lat temu to myślałam (zresztą takie opinie były), że włoski
          odrastają coraz wolniej, coraz rzadsze i coraz słabsze, co niestety prawdą nie
          jest przynajmniej w moim przypadku, no może słabsze tak, ale w efekcie nie mają
          sły przebić się przes skórę i brzydko to wygląda.

Może kiedyś zdecyduję się na laser, może jak będzie trochę tańszy...
          • mimiko Re: Depilator-który polecacie? 30.11.06, 16:53
            ja bym Ci odradzila depilator, chyba ze jestes juz przyzwyczajona i wszystko
            jest ok.
            Uzywalam depil. philips ponad rok, wszystko bylo w porzadku az tu nagle zaczely
            sie problemy: wrastajace wloski w efekcie czego pozostaly mi brzydkie,
            czerwono-bordowe kropki na lydkach, ktore bardzo ciezko bylo usunac (niestety
            byl to tez efekt mojego wyciskania niektorych czarnych kropek czyli wloskow,
            ktore nie mogly sie przebic przez skore).
            Uzywalam przez zime kremow wybielajacych blizny, robilam peelingi, smarowalam to
            wieloma specyfikami no i na szczescie wiekszosc plamek mi zniknela ale jeszcze w
            niektorych miejscach zostaly mi gleboko wtopione w skore czarne kropy z czerwona
            obwodka - wyglada to strasznie://
            tak wiec jesli nie masz takich problemow, kup nowy sprzet ale jesli zaczna Ci
            wrastac wlosy i beda Ci sie rfobic czarne kropki lepiej odstaw ta piekielna
            maszyne bo zmarnujesz sobie skore:)
            ps. teraz uzywam depilatora jedynie pod pachy i sobie chwale:) problemy mialam
            wczesniej jedynie z nogami:/
            pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka