Dodaj do ulubionych

Maniaczki perfum

01.12.06, 15:15
Dziewvzyny czy Wy też tak macie,że jak zachorujecie na jakiś zapach perfum
jak je sobie kupicie, znajdujecie nastepny piekny zapach?, ja tak mam 2 nowe
flakoniki i 3 na oku, juz mnie to denerwuje, uwielbiam ładnie pachnieć ale
niestety perfumy są drogie...(podobno zmniejsza sie akzyza na perfumy)
Obserwuj wątek
    • ewab2507 Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 15:38
      ja mam całą półkę zapachów... i ostatnio sobie obiecałam, że dopóki tego
      wszystkiego nie pozużywam, to nic nowego nie kupię... zobaczymy, czy się uda

w moim przypadku rzecz się ma podobnie także ze szminkami, balsamami i
      peelingami do ciała... mogłabym je kupować na okrągło.

w ogóle uwielbiam kosmetyki... jestem maniaczką "kosmetyczną", a nie "perfumową"
      • gofera2 Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 15:41
        ja tez sobie obiecałam ,że nie będe kupować perfum ale jak wejdę do perfumerii
        miekne, mam silniejszą wolę przy odmówieniu sobie przysmaku niż kupienia sobie
        nowego zapachu moje ulubione zapachy to Armani Mania, Armani FEMMe, Lacoste
        żółte , Tommy Girls , Cacharel Prommesse kupiłam mamie pod choinke może da sie
        psiknąć:-)
        cos trzeba mieć miłego w życiu u mnie to zapachy
        • ewab2507 Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 15:51
          "małe przyjemności, codzienne radości" :):)

moje ulubione (kolejność przypadkowa):
          - Dune Christian Dior
          - Coco Madmoiselle Chanel
          - Envy Gucci
          - Hypnotic Poison Christian Dior
          - Dior Addict
          - Allure Chanel
          - Cinema YSL
          - Sublime Jean Patou
          - Dolce&Gabbana
          - Safari Ralf Lauren (nieodżałowane bo już ich nie produkują)
          • gofera2 Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 15:54
            Ewa w perfumerii wąchałam perfumy większość mi się podoba......niestety nie są
            tanie, ale jak sie odchudzałam nawet zapchy ulubione mi pomagały, wyobrażasz
            sobie ?
            • ewab2507 Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 16:03
              pewnie, że sobie wyobrażam... nic nie poprawia humoru tak, jak dobry kosmetyk.
              a dobry humor i pozytywne nastawienie to co najmniej połowa sukcesu :)
          • becikowe5 Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 17:08
            ewab2507 napisała:

> - Safari Ralf Lauren (nieodżałowane bo już ich nie produkują)

Safari jest w produkcji. Zostało jedynie wycofane z naszego rynku.
            • ewab2507 Re: Maniaczki perfum 04.12.06, 14:04
              ciekawe tylko dlaczego nie ma ich do kupienia na oficjalnej stronie
              internetowej firmy Ralf Lauren (e-shop)... jest tylko męska odmiana tego
              zapachu... damskiej brak... jeśli gdziekolwiek by miała być to z pewnością w
              ich własnym sklepie...
              • becikowe5 Re: Maniaczki perfum 16.12.06, 14:48
                ewab2507 napisała:

> ciekawe tylko dlaczego nie ma ich do kupienia na oficjalnej stronie
                > internetowej firmy Ralf Lauren (e-shop)... jest tylko męska odmiana tego
                > zapachu... damskiej brak... jeśli gdziekolwiek by miała być to z pewnością w
                > ich własnym sklepie...

Np. w Bolonii Safari jest w każdej perfumerii.
      • purecharm Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 15:44
        Niestety:(( To jest jakies uzaleznienie...Kupilam sobie 3 zapachy, ktore strasznie chcialam miec i w momencie kiedy stalam sie ich wlascicielka przestaly mnie tak bardzo pociagac i zaczelam lazic za innymi. Teraz "choruje" na kolejny zapach i wiem, ze ta milosc sie konczy, jak go zakupie:(
        • gofera2 Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 15:49
          Purecharm mam to samo, i wiem,że w czerwcu na lotnisku będzie na 100% zakupiona
          butla,
          a czy perfumy mają trwałość, bo nie chce z czasem psikac sie wodą ze spirytusem,
          co zrobić żeby sie pozbyć uzaleznienia, niestety podobaja mi sie zapachy z wyżej
          półki :-(
          • purecharm Re: Maniaczki perfum 01.12.06, 16:06
            Moim problemem jest jeszcze to, ze zawsze musze kupic 100ml, dlatego postanowilam walczyc z uzaleznieniem i od dzisiaj bede kupowala perfumy 50ml:) Bedzie to maly kroczek do przodu...

Jesli chodzi o trwalosc, to nalezy trzymac perfumiki w pudelku w ciemnym miejscu, czyli najlepiej w szafce, a nie np. na polce w lazience. Czytalam gdzies, ze powinno sie je zuzyc w dwa lata, ale jak naprawde jest to nie wiem. W 2001 roku kupilam Hugo Bossa Woman i oczywiscie go nie uzywalam. Oddalam go siostrze w 2004 i zapach byl bardzo trwaly.
        • rozterka47 Re: Maniaczki perfum 03.12.06, 12:37
          Ta "choroba" jezeli wymyka się spod panowania jest swoistym nałogiem , jak
          każdy nałóg ma podłoże emocjonalne , wypełniamy nim jakieś emocjonalne -
          mniejsze lub większe - luki czy niedostatki lub odsuwamy bawy czy lęki, czasem
          w ten spsob walczymy ze stresem a to nie jest najlepszy sposób . Niestety.
    • scots maniaczką jestem :)) 01.12.06, 17:07
      wstyd sie przyznac, ale mam okolo 30 flakonów do zuzycia...gromadzone sa od
      kilku lat...ale ciagle dochodza nowe...nie umiem przestac :)
      • feenstra Re: maniaczką jestem :)) 02.12.06, 09:43
        A ja mam odwrotny problem. Podobają mi się TYLKO Emporio Armani. Wlaśnie
        nabyłam kolejną butlę 100ml:-) Pod względem finansowym dobrze na tym wychodzę
        ale nudno jest pachnieć ciżgle tak samo
        • esiaesia Re: maniaczką jestem :)) 02.12.06, 09:52
          a ja myślałam że to ja mam dużo flakonów - aż lub tylko 5 :)
          ale powiem szczerze że chciałabym już znaleźć 'swój' zapach i nie zmieniać non-
          stop :)
          • justa_79 Re: maniaczką jestem :)) 02.12.06, 15:45
            gdzie tam, niektórzy mają ponad sto flakonów...
    • panisiusia Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 14:37
      "Choroba" robi się niebezpieczna dopiero wtedy, gdy przestają wystarczać zapachy
      łatwo dostępne w perfumeriach...gdy kupujesz coś tylko ze względu na opis:)
      • blue_nights Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 14:46
        Jak nazywa sie ten perfum Chanel nr5 co reklamuje Nicole Kidman?
        Jakie tam sa nuty zapachachowe?
        Ladne to i ile kosztuja?
        • esiaesia Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 15:00
          chanel 5 są tylko jedne :)
        • arieska Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 19:40
          blue_nights napisała:

> Jak nazywa sie ten perfum Chanel nr5 co reklamuje Nicole Kidman?

Przeciez podalas nazwe, wiec po co o nia pytasz? Wg mnie to przestarzale
          smierdzidlo na mole,ale i fanki tego zapachu sie znajda. I na przyszlosc-nie
          "ten perfum", ale "te perfumy".
          • blue_nights Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 22:56
            arieska napisała:

>
            > Przeciez podalas nazwe, wiec po co o nia pytasz? Wg mnie to przestarzale
            > smierdzidlo na mole,ale i fanki tego zapachu sie znajda. I na przyszlosc-nie
            > "ten perfum", ale "te perfumy".

Na przyszlosc:nie pouczaj mnie.Na pewno nie ty.
            • panisiusia Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 23:54
              No ale ona ma rację :/
            • arieska Re: Maniaczki perfum 03.12.06, 00:23
              blue_nights napisała:
              > Na przyszlosc:nie pouczaj mnie.Na pewno nie ty.

Uniżenie przepraszam, jeśli jestem za niska rangą do korygowania błędów wtórnych
              analfabetów.
              • blue_nights Re: Maniaczki perfum 03.12.06, 14:59
                arieska napisała:
                > Uniżenie przepraszam, jeśli jestem za niska rangą do korygowania błędów wtórnyc
                > h
                > analfabetów.

>

Wlasnie widac,ze nie rozumiesz pojecia analfabeta.
                • czarnaa_mamba Re: Maniaczki perfum 16.12.06, 22:16
                  Dobrze ci napisała i nie masz się o co obrażac blue_nights.

A perfumy Chanel 5 są stare jak świat idealne dla 70-latki. ;)) To typowo
                  aldehydowy zapach dobry na mole w szafie... ;))

A tak całkiem poważnie to typowo poważne perfumy, bez słodkości, cytrusów, dość
                  trwałe, donośne. Nie będą pasowac do nastolatki czy młodej dziewczyny, radzę
                  przemysleć zakup...
        • ewab2507 Re: Maniaczki perfum 04.12.06, 14:22
          Chanel nr 5 to klasyka... zapach, który kojarzy mi się z moją babcią, która nie
          wiem skąd zawsze miała mały flakonik tych perfum, nawet w najtrudniejszych
          czasach. ja za nim nie przepadam, chociaż "moje" panie sprzedawczynie z
          ulubionej perfumerii mówią, że trzeba się z tym zapachem oswoić a później już
          trudno zamienić go na coś innego. podczas "szkoły makijażu Chanel" dostałam
          ogromną "próbkę" (chyba 15ml) specjalnej odmiany Chanel nr 5 do perfumowania
          włosów... mam ją nadal i czasem używam jej do perfumowania pościeli... cudownie
          się zasypia w takiej mgiełce ciepłego pudrowego zapachu...
    • passer-by Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 16:55
      Ja też należę do tego klubu. Mam pomysł. Może się wymienimy? W ten sposób
      dostaniemy coś , na co polujemy, a z pewnością ,za niższą cenę.
      • panisiusia Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 23:55
        Zajrzyj na straganik na "o perfumach" :D
    • becikowe5 kolekcje perfum - fotki 02.12.06, 17:07
      link z gazetowego forum "O perfumach"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=47846628
    • arieska Re: Maniaczki perfum 02.12.06, 19:36
      Hmm, mam podobna, ale chyba ciut lepsza sytuacje. Tzn. od kilku lat mam jeden
      ukochany zapach (Gucci Rush), ktory w momencie pierwszego "niuchniecia" olsnil
      mnie, ze "to jest to". Czesto podobaja mi sie inne, ale juz nie az tak i sa
      tylko dodatkami uzywanymi zaleznie od nastroju, nie sa jednak w stanie wygryzc
      tego ulubionego :)
      • ola0001 Re: Maniaczki perfum 03.12.06, 19:02
        Jestem dopiero początkującą maniaczką. Ostatnio zachorowałam na Versace woman i
        już stoi na mojej półce. Używam różnych perfum w zalezności od nastroju i
        uwielbiam pięknie pachnieć. Na razie moja kolekcja to 20 zapachów.
        • gofera2 Re: Maniaczki perfum 04.12.06, 09:08
          eeeee to ze mną nie jest tak źle , mam 3 nowe zapachy , 2 na wykończeniu chyba
          jednak mogę sobie kupic po nowym roku Armaniego Manię, jest śliczna:-)
          uspokoiłam swoje sumienie
    • madzia773 Re: Maniaczki perfum 04.12.06, 14:14
      Nie jestem maniaczką ale miałam taki okres w życiu że nie mogłam sobie przez
      dłuższy czas pozwolić na perfumy i jak sytuacja finansowa sie poprawiła to
      dostałam małpiego rozumu i teraz mam 3 rozpoczęte opakowania perfum i 2 które
      kupiłam dwa tygodnie temu na lotnisku więc trochę taniej. Nie wiem jak to się
      stało bo nigdy wczesniej nie miałam jednocześnie tylu flakoników ale stało
      się...
    • axasa2 Re: Maniaczki perfum 05.12.06, 09:15
      Wlasnie wczoraj zaszlam do perfumerii w poszukiwaniu nastepnego zapachu, a nos
      mam strasznie wybredny... oj strasznie. I z perfum polecanych na forum moda
      oraz uroda, "poniuchałam" sobie nastepujace: Prada (brrr... przypomina mi
      ciocie w ZSRR ;-)), Eternity CK (sympatyczny, ale na kims innym, mnie lekko
      pachnie gabinetem dentystycznym :-o), Romance Ralf Lauren (nie, zielony jakis
      taki...), Modemoisele Chanel (sama bym nie kupila, ale jesli ktos by
      sprezentowal, to bym uzywala :-)), Euphoria CK (ladny, podoba mi sie), ale
      bardziej podoba mi sie Nina Nina Rici (chyba bedzie nastepnym zakupem), Organza
      (cos w sobie ma, ale za bardzo "adikałon", takie "duchi" troszke, Love in Paris
      Nina Rici (kwasny, smaczny, ale nie dla mnie). A ostatnio wygrał zapach...
      Allure Chanel i dzisiaj nim pachne :-). A zapachy do ktorych bede pewnie
      powracac, to: Poeme Lancome, Dune Christian Dior, Sensi Giorgio Armani, byc
      moze tez do Attraction Lancome i Lempicka. A jakie sa wasze odczucia odnosnie
      okreslonych perfum? Ktore lubicie a ktore was draznia? Bardzo mnie intryguje,
      to, ze na jedne perfumy dzialaja na kazdego inaczej :-)
      • gofera2 Re: Maniaczki perfum 05.12.06, 09:27
        Eternity ładne ale po dłuższym czasie mnie denerwują, Euforia bardzo ładna,
        Alure śliczne ale niestety drogie , Armaniego większość zapachów mi sie podoba
        najbardziej Femme , Mania! Sensi bardzo kobiece i eleganckie zapachy
        Kilka lat temu miałam samsarę w jasnym opakowaniu(wtedy był to zapach zbyt
        poważny)teraz myslę ,żebyłby ok na noc
    • jarka63 Re: Maniaczki perfum 05.12.06, 11:49
      Zupełnie nie mam tego problemu, bo rzadko cos mi sie naprawde podoba.Zwłaszcza
      ostatnio ukazuje sie dużo słodkich, duszących zapachów, od których mnie odrzuca.
    • dziunia_1234 Re: Maniaczki perfum 05.12.06, 16:56
      Moje ulubione to Emporio Armaniego (białe),DKNY,Clinique Happy Hart, a obecnie
      pomarańczowa Lacosta.Pozdrawiam :).
      • gofera2 Re: Maniaczki perfum 07.12.06, 10:17
        wczoraj wąchałąm nowy zapach Boss Femme , bardzo miły świerzy ,bardzo ładny :-)
    • abu_12 Re: Maniaczki perfum 07.12.06, 16:07
      Nie wiem czy to jakaś reguła ale wpisują się tutaj zwolenniczki głównie
      ciężkich, wieczorowych zapachów.
      • dziunia_1234 Re: Maniaczki perfum 15.12.06, 15:35
        No moje typy bynajmniej do ciężkich, wieczorowych nie należały... Dołączam
        jeszcze nowy Boss Femme do ulubionych.?Świeżutki, bardzo ładny.
        • gofera2 Re: Maniaczki perfum 15.12.06, 15:41
          booss fenne śliczny zapach, bardzo mi sie podobają
          • magda769 Re: Maniaczki perfum 15.12.06, 23:16
            A mnie sie podoba srednio jeden zapach na 4 lata wiec nawet gdybym chciala cos
            kupic trudno mi cos znalexc. W dodatku od zapachów kóre mi sie nie podobaja
            zazwyczaj bli mniegłowa. % lat temu odkryłam Mont Blanc Presence i miesiac
            temu Prade tendre. Juz ja mam...
            • aaliyah83 Re: Maniaczki perfum 16.12.06, 20:54
              ja juz oduczam sie tego powli, chorowalam na nowa lolite ale stoja na toaletce
              cztery setki i keidy ja to zuzyje... i zapanowalam nad checia zkaupu, mam
              jednak kolekcje ponad 100 miniaturek, kocham perfumy, moej ukochane to Omnia
    • czarnaa_mamba Re: Maniaczki perfum 16.12.06, 22:29
      Ja także jestem maniaczka perfum. Mam ponad 20 flakonów (to i tak jest mało!),
      nic to jednak, bo w ciągu ostatnich dni nabyłam 2 zapachy-50 ml, 75 ml i
      miniaturkę 5 ml.
      To jest straszne uzależnienie. Dochodzi do tego kupowanie w ciemno, nawet nie
      bardzo przeszukując bazy z nutami zapachowymi. Hazard. ;))

Mogę sobie odmówić nowych spodni albo kupic tańsze, ale na perfumy zawsze
      wyłuskam jakąś kwotę. Wszystko to przez moje odwieczne zakochanie w perfumach,
      już jako mała dziewczynka podkradałam mamie Kobako z szafy i perfumy
      (koncentrat) Masumi kupione w Pewexie. Teraz to już jest oficjalne kupowanie
      perfum i każdy mi zadaje pytanie "po co CI tyle tego?" Mało kto rozumiem (poza
      takimi maniaczkami jak ja;)), że mozna wydać kasę na 2 flakony perfum i
      następnego dnia kupić kolejne zapachy!
      Że ciagle jest mało, że ciągle chcę się kupić, testować i mieć coś nowego.
      Kolekcjonerstwo.

Uwielbiam swoje hobby daje mi dużo przyjemności i satysfakcji, ale jest bardzo
      wciągające i zgubne, bo ciagle mi mało. Porftel cierpi, pokus pełno wszedzie -
      co chwila pojawia się nowość, a ja wciąż szukam i grzebę w "starszych"
      rocznikach perfum. Lubię specyfikę perfum [nie wszystkich!] z przed 5, 10, 15
      lat. ;)))

Taka zachłanność, wszystko chciałoby się poznać, przetestować i mieć...

Pozdrawiam perfumoholiczki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka