calineczka50 26.12.06, 13:25 maseczki(ile razy w tygodniu), jakies zabiegi kosmetyczne, fryzjer,gimnastyka,witaminy, odzywianie??takie Wasze rytualy w dbaniu o piekny wyglad.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabriel Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 13:36 Do kosmetyczki nie chodzę,gimnastyki nie uprawiam(za to dużo chodzę),maseczek raczej sobie nie kładę,fryzjer okazjonalnie(raz na 2 miesiące może rzadziej),jem to na co mam ochotę(unikam fastfoodów). Mimo tego nie wyglądam jak zapuszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 13:52 U kosmetyczki nie byłam nigdy w życiu - a jakiś czas temu przypadkowo spotkana kosmetyczka powiedziała mi że moja cera wyglada na 5 lat młodszą ;) No więc chyba nie w kosmetyczce tkwi sekret. U mnie to raczej w genach i dbaniu o siebie właśnie. Stosuję mikrodermabrazję raz w tyg, maseczkę 1-2 razy w tyg, pod prysznic zawsze używam peeling, ujedrniający balsam do ciała, stale od wielu lat używam kremu antycellulit 1 raz dziennie codziennie - działa głównie ujedrniająco i chyba zapobiegawczo. Nigdy nie chodzę spać w makijażu, zawsze go dokładnie zmywam. Stosuję odpowiednie do wieku i stanu cery kremy, kremów używam od 20 roku życia. Też tych pod oczy. Ograniczam słodycze, jem dużo jogurtów, serów, czasem ryby, codziennie jakieś warzywa. Śpię po 7-8 godzin dziennie. Od 15 lat ważę tyle samo - BMI 20. No o to chyba wszystko. Jestem zadowolona. Chociaz myslę że mogłabym dbac o soebie jeszcze bardziej, brakuje mi regularnych ćwiczeń, czasami tylko chodzę na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
kassi_23 Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 15:50 Maseczek nie stosuje, ale uzywam kremu do twarzy nawilzającego,toniki,pije pokrzywe,skrzyp,lykam witaminki dla wlosow i dla cery.Ograniczylam bardzo solarium,nawilzam cialo,stosuje dobrą paste nawet do zebów.Fryzjer-czasami,mam naturalne wlosy,staram sie czuc zadbana ale nie zawsze chce mi sie stroic i malowac.Zdrowo sie odzywiam,unikam slodyczy ale bez kawy zyc bym nie umiała.Zyje w ruchu,wiec nie narzekam na nadwage.Tez zmywam makijaz przed snem zeby twarz odpoczeła.Staram sie wysypiac.Chyba tyle.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martelinka Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 18:36 tą mikrodermabrazję stosujesz cały rok raz na tydzień? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_lez Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 16:34 fryzjer co 3 miesiące, kosmetyczka co 2 miesiące(henna), maseczki rzadko jak mi się przypomni, gimnastyka regularnie. 3 raz w tygodniu fitness procz tego gimnastykuje sie w domu i duzo chodze, biore maxivit dla niej, magbez, rutinoscorbin, staram sie odzywiac racjonalnie i jak tylko moge ograniczam slodycze. Ostatni posilek zawsze 3 godz przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
the.main.gosc Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 18:25 normalnie. o twarz i cialo tak samo : nieskazitelna higiena i raz w tygodniu gommage i maseczka. wszystko w domu, oprocz depilacji. poniewaz od jakiegos czasu jestem bardzo zmeczona, umowilam sie na poltoragodzinny seans u Decleora. Ponoc czyni cuda. ide w przyszlym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 21:17 Maseczka 2 razy w tygodniu (raz oczyszczajaca, raz jakas inna: odzywcza lub nawilzajaca), raz w tygodniu peeling calego ciala. U kosmetyczki bylam tylko raz 13 lat temu na wowczas standardowym oczyszczaniu-wyciskaniu, brr. Aktualnie dzieki kwasom i dobrej pani dermatolog mam ladna, gladka buzke i nadal nie widze powodu do wizyty u kosmetyczki. Chyba, mnie w koncu najdzie na jakis zabieg relaksacyjny, ale do urody to mi potrzebne nie jest. Fryzjer jak mi sie przypomni, ale zwykle co 1,5-2 miesiaca podciecie koncowek i nadanie jakiegos ksztaltu wlosom, ktore naturalnie sie faluja i nic z nimi nie kombinuje poza farbowaniem w domu. Z cwiczen 2 razy w tygodniu stretching lub Pilates. W temacie odzywiania bardziej uwazam na to, co jem niz, ile jem (cos bliskiego diecie Montignaca, ale jednak z odrobina weglowodanow, bo nie bede sie katowac ich notorycznym unikaniem). Mysle, ze to mit, iz wiekszosc kobiet lata od fryzjera do kosmetyczki zahaczajac jeszcze o silownie. Zwykle okazjonalnie korzysta sie z tych dobrodziejstw. Zdrowy rozsadek tez dobrze robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
omniabulgari Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 21:28 maseczka oczyszczajaca raz na dwa tyg w zmianie z peelingiem+maseczka nawilzajaca; peelling ciala raz an tydzien, codziennei balsam na cellulit i serum do biustu, raz w tyg maska na wlosy, raz na dwa tyg szampon oczyszczajacy;kosmetyczka-oczyszczanei raz na pol roku; fryzjer- podciecie raz na ok 4 miesiace, raz na miesiac szampon koloryzujacy, raz na tydzien manicure- french, raz na ok 6 tyg depilacja. Nie wpsominam o codizennej higienie....to oczywiste....Troche zaneidbalam sporty bo tak to jeszcze silownia ok 4 razy w tyg Odpowiedz Link Zgłoś
angel116 Re: jak o siebie dbacie? 28.12.06, 14:02 ja 4 razy w tyg silownia w tym 2 razy spinning OBOWIAZKOWO, przynajmiej raz basen stram sie 2, raz w miesiacu oczyszczanie twarzy i pedicure, fryzjer b. rzadko bo farbuje wlosy sama szamponami nie farba chodze tylko na podcinanie a ze wlosy mam dlugie to zadko, raz w tyg maseczka na wlosy, 2 razy w tyg na twarz raz algi raz glinka, poza tym raz w tyg peeling calego ciala plus peeling na twarz, zawsze zmywam makijaz nie uzywam podkladow tylko puder, balsamuje sie 2 razy dziennie, raz w tyg kompiel z olejkiem aby nawilzyc dobrze skore, 2 rodz kremow na dzien na noc staram sie zdrowo odzywiac malo slodyczy, kawy, herbatki tylko ziolowe, duzo wazyw plus merz spezial i body max raz na jakis czas, spie conajmiej 7h i staram sie przebywac duzo na pawietrzu naszczescie mam psa:) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: jak o siebie dbacie? 26.12.06, 23:17 Racjonalne odzywianie plus witaminy czy cos kiedy czuje potrzebe. Przestalam palic i dobrze spie. Trzy razy w tygodniu Pilates, w przerwach brzuszki 8w domu), duzo chodzenia na piechote (codziennie do pracy), sporo wody mineralnej po drodze. Lekkie kremy, w wiekszosci nawilzajace. Mniej wiecej raz na tydzien peeling twarzy/szyi/dekoltu, balsamy do ciala (bius, celulit itp). Na codzien minimum makijazu. Fryzjer raz na pol roku, kosmetyczka nigdy, czasami jakies masaze albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodkajagodka Re: jak o siebie dbacie? 27.12.06, 08:36 4xtydzień siłownia ( z czego 2 razy tylko ćwiczenia kardio ) 1xtydzień bardzo długi spacer za miastem sporadycznie basen 1xtydzień peeling twarzy 2xtydzień peeling całego ciała codziennie wklepywanie kremów do twarzy, ciała, zawsze do stóp 2xtydzień maseczki - oczyszczająca i nawilżająca raz na dwa miesiące fryzjer - podcięcie grzywki i końcówek raz na pół roku - oczyszczanie u kosmetyczki poza tym łykam magnez+wit.B, nie palę i staram się pić jak najmniej kawy, śpię ok. 7-8 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: jak o siebie dbacie? 27.12.06, 08:47 nic specjalnego ostatnio mało dbam o siebie z braku czasu ale w nowym roku zamierzam to zmienić :) a póki co standard kremiki, tonik, jakaś maseczka, peeling, mycie, szorowanie ;) od czasu do czasu oczyszczanie u kosmetyczki ----------------- www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759 Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: jak o siebie dbacie? 27.12.06, 09:01 kurcze, ja tez nie pale ( nie mialam papierosa w buzi nigdy) a mam duzo kolezanek, ktore dymia jak kominy a cery maja takie jak ja albo ladniejsze . Odpowiedz Link Zgłoś
pasadenkaa Re: jak o siebie dbacie? 27.12.06, 09:56 Pielęgnacja twarzy: - mydło Bambino - krem nawilżający AA do skóry wrażliwej - żadnego kremu na noc czy pod oczy - peeling z cukru 2/tydz - żadnych wizyt u kosmetyczki Pielęgnacja ciała: - peeling z soli 2-3/tydz - dobry balsam nawilżający + masaż szorstka rękawicą Pielęgnacja włosów: - rewitalizujący szampon apteczny - odżywka z rzepy (bo mam słabe hairy) - podcinanie u fryzjera co 2-3mies. Odżywianie: - zero fast foodów, ciast, słodyczy (przynajmniej na codzień, bo wiadomo że róznie bywa) - pieczywo tylko chrupkie lub razowe - dużo wody min. - codziennie jednodniowy sok z marchwi marvit - żadnych pseudozdrowotnych soków typu Kubuś - codziennie wieczorem lampka czerwonego wina Ruch: - codziennie min. półgodzinny spacer - Pilates 3/tydz (ćwiczę sama, tzn z płytą) Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: jak o siebie dbacie? 28.12.06, 16:29 1/mc farbowanie włosów (sama) 1/tydzień kąpiel w algach+godzinka w guam zawinięta w folie :-) 1/tydzien jakaś ampułka do pielęgnacji włosów (Kerstase aqua oleum lub cement,lub alfaparf lub L'oreal) codziennie jesien-wiosna - Effaklar K, Lysanel, Diacneal, codziennie krem pod oczy- ostatnio thalgo codziennie różne nawilżacze (w zależności od nastroju:-) jakieś serum thalgo, ampułki z kwasem hialuronowym, z tlenem,itp codzinnie Xerial na dłonie i stopy oraz sexi look bielendy na piersi i dekolt 2-3 razy w tygodniu godzinka na orbitreku dieta wegetariańska od 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena268 Re: jak o siebie dbacie? 29.12.06, 11:14 nie chodze do kosmetyczki ani na solarium, codziennie przez caly rok mam za to wydepilowane nogi, rece i inne miejsca gdzie wloski sa niewskazane:)uzywam perfum, maseczke raz na miesiac bo zawsze zapomina, inwestuje w odywki do wlosow i dobre kosmetyki do typu moich wlosow.balsamu do ciala uzywam rzadko, bo nie mam czasu, a kiedy mam laduje na siebie tony kosmetykow; maseczki na twarz i wlosy,peeling, potem balsam,krem do buzi tylko po umyciu twarzy jak sie skora sciaga,bo tak nie potrzebuje,maluje paznokcie u stop, nigdy u rak bo ma krotkie paznokcie i wole zeby sie nie rzucaly w oczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
anniszka Re: jak o siebie dbacie? 29.12.06, 12:27 Regularne peelingi twarzy i ciała, Stepper po kilkanaście minut dziennie AbSwing - j.w. ZAWSZE demakijaż Zero maseczek i zbędnych kremów Codzienne mycie włosów Częste maseczki na włosy Podcinanie końcówek Regularna depilacja Zawsze i w każdej sytuacji - mgiełka do ciała, perfumy Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: jak o siebie dbacie? 30.12.06, 11:24 higiena na co dzień, kremy nawilżające, peeling+maseczka raz w tygodniu, depilacja, peeling ciała, szorstka rękawica:)zawsze zmywam makijaż wieczorem-tu nie ma zmiłuj, żadne zmęczenie mnie nie pokona. Nic nie łykam, nie chodzę na siłownię ale dużo chodzę + sauna dość często. Pływanie, masaż wodny. Cerę mam normalną, nie jest szara, nawet w zimie dość promienna. Odpowiedz Link Zgłoś