Dodaj do ulubionych

3-Step Skin Care Clinique

17.01.07, 14:43
Dziewczyny czy znacie tę serię? czy jesteście zadowolone z efektów? I jeszcze
mam prośbę o kilka słów na temat sposobu stosowania.
Obserwuj wątek
    • asiek_asiekowaty Re: 3-Step Skin Care Clinique 17.01.07, 17:47
      Ja stosowalam w wersji mini, 2 tygodnie czy miesiac, ale niestety nie byly to
      wowczas jedyne uzywane rpzeze mnie kosmetyki i nie do konca regularni, wiec
      ciezko mowic o wyraznych efektach. Teraz w Sephorze ejst zestaw, ktoryt cenowo
      bardzo oplaca aie nabyc (w stosunku do pelnowyiarowych produktow).
      Stosowanie: najpierw myjesz twarz mydelkiem w plynie lub kostce (wystarczy
      minimalna ilosc, obrze sie pienia, sa wydajne i delikatne), potem przecierasz
      twarz lotionem-plynem (Clinique nie uwaza to za standardowy tonik, lecz nazywa
      plynem zluszczajacym, zawiera duza ilsoc alkoholu i nalezy raz przejechac po
      skorze w jednymm miejscu, nie przecierac kilkakrotnie), nastepnie zel lub
      lotion (to niby baza-serum, ktora ma ulatwiac wchlanianie kremu i rpzyswajanie
      jego dobroczynnych skladnikow), na to odpowiedni dla ciebie krem.
      • krucha9 aśku_ asiekowaty! 17.01.07, 18:50
        Dziękuję! Koleżanka pytała, czy chcę próbki tej serii, ale dodała że nie wie jak
        stosować, bo dostała bez ulotki od swojej ciotki. Powiedz mi proszę czy dobrze
        zrozumiałam - krem na koniec nakładam swój? Bo ten zestaw już kremu nie zawiera,
        prawda?
        • asiek_asiekowaty Re: aśku_ asiekowaty! 17.01.07, 18:57
          To sa 3 produkty: mydelko (w plynie lub w kostce), tonik i krem (w postacji
          zelu lub emulsji). Ten trzeci produkt spokojnie mozna stosowac samodzielnie,
          ale Clinique twierdzi, ze to tylko wspomagacz pielegnacji i ze na to potrzebny
          jest odpowiedni krem, np. przeciwzmarsczkowy, antybakteryjny, odzywczy itp. Ja
          na ten trzeci krok-produkt juz niczego nie nakladalam, bo mam mieszana cere, a
          emulsja/zel dobrze sam nawilzal i dodatkowy krem to by bylo za duzo, ale jak
          jak czujesz potrzebe, to mozesz uzyc na to kremu na dzien, a wieczorem kremu na
          noc np.
          • tonieja77 Re: aśku_ asiekowaty! 17.01.07, 21:53
            ja robie dokladnie tak samo jak asiek:)po DDML juz nic nie nakladam ale w razie
            potrzeby mozna.
            1.mujesz twarz mydlem
            2.przecierasz tonikiem(tylko raz,nie trzyj!)
            3.nakładasz DDML czyli ten zółty krem który jest w zestawie
            4.mozesz nałożyc swój krem odpowiedni dla ciebie.
            ....ot, i cała filozofia:)
    • krucha9 Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za podpowiedzi!!! 17.01.07, 22:41
    • krucha9 I jeszcze pytanie do tonieja... 17.01.07, 22:44
      ...czy długo stosowałaś te specyfiki? jak je oceniasz? Pozdrawiam!
    • agni71 Re: 3-Step Skin Care Clinique 17.01.07, 23:36
      Nie polecam. Zarówno mydełko, jak i tonik są bardzo ostre. Do suchej i
      normalnej skóry nie nadają sie bo wysuszają. Do skóry przetłuszczającej też się
      nie nadają, bo zanadto odtłuszczają i skóra po nich próbuje "nadrobić"
      produkcję sebum. DDML - sredni nawilżacz, tej samej jakości można kupić tańszy
      np. z którejś serii Eris.

aga
      • cafe_de_flore Re: 3-Step Skin Care Clinique 18.01.07, 10:58
        to są jedyne kosmetyki po których nie mam jakichś krostek, czy zaskórników.

Dla mnie sa idealne.
        • aaeryn Re: 3-Step Skin Care Clinique 18.01.07, 14:52
          ..uzywam tej serii nr 2 juz ok 3 lata,..mam dzieki temu idealna cere..mam typ
          normalnej i suchej cery i nr 2 pasuje mi idealnie..miałam nieciekawa cere,ale
          odkad uzywam clinique mam wymarzona twarz ,nareszcie..:)...ale zamiast mygla w
          płynie uzywam kostki,uwazam,ze jest lepsza i wydajniejsza..cera po tej serii
          jest jak wypolerowana i czysciutka..przynajmniej ja tak mam..
          • tonieja77 Re: 3-Step Skin Care Clinique 18.01.07, 17:02
            ja też polecam.mydełko jest baaaardzo wydajne,tonik lekko"mrowi"ale jakos tak
            sie po nim czysto czuje:)a krem dobrze nawilża.mozesz wypróbować ten mały
            zestaw a jak ci spasuje to wtedy mozna wieksze pojemnosci kupic:)pzdr.
            • avf07 Re: 3-Step Skin Care Clinique 18.01.07, 22:23
              Ja tez jestem zadowolona- uzywam dopiero od tygodnia, ale juz widze efekty. Mam
              cere mieszana, sklonna do wypryskow, a po 7 dniach uzywania clinique mam gladsza
              skore, niedoskonalosci duzo mniej. Mialam najpierw probki, teraz kupilam zestaw
              z sephory razem z koncenratem turnaround.
              Jesli te 3 kroki beda tak dzialaly dalej, pewnie kupie wersje pelnowymiarowa :)
              • milkshake82 Re: 3-Step Skin Care Clinique 19.01.07, 10:26
                mogę zapytać ile kosztuje ta seria miniaturowa?
                • sloneczna.dziewczyna Re: 3-Step Skin Care Clinique 19.01.07, 17:54
                  Seria miniaturowa kosztuje 49 zł.
                  Z zestawu 3 kroków polecam szczególnie mydełko, starcza mi na pół roku
                  (regularny produkt, nie mini), naprawdę warto wypróbować. Jak dla mnie tonik
                  jest za ostry (nr 2), a lotion nawilżający za ciężki, używam go tylko na noc, a
                  jakbym miała jeszcze na dzień na niego nakładać inny krem, to już by było jak
                  dla mojej mieszanej cery za dużo.
                  No i z zestawu najlepszym wg mnie kosmetykiem jest Total Turnaround, świetnie
                  tonuje skórę, wygładza i minimalizuje pory.
    • ewuchaklucha Re: 3-Step Skin Care Clinique 20.01.07, 16:22
      ja uzywam tylko kremu i jestem zachwycona, juz mam 2 flakon 125ml, jeden stracza
      na baaardzo dlugo, swietnie wygladza cere, doskonale nawilza, swietnie sie
      wchlania i te cechy rekompensuja nieprzyjemny zapach i brak filtrow:) uzywam go
      najczesciej na noc, bo na dzien wole jednak cos z filtrami:)mialam przerwe w
      stosowaniu ok 2-tygodniowa i moja cera bardzo zle to zniosla. polecam!
      • napolnoc Re: 3-Step Skin Care Clinique 20.01.07, 16:47
        Mialam dzis kupic zwyczajowo tonic lancoma a cos mnie podkusilo i kupilam
        clinique nr3. Dostalam jako probke cala linie z nr 3 (zel, tonik i krem) bede
        probowac :)
        • avf07 Re: 3-Step Skin Care Clinique 20.01.07, 22:53
          A ile kosztuje pelnowymiarowy tonik? Nie kupowalam jeszcze, tylko te wersje
          mini, dlatego pytam. A, no i te dodawane przy toniku miniaturki-jakie pojemnosci?
          Tonik najszybciej ubywa, wiec zastanawiam sie nad kupnem teraz, skoro daja
          jakies miniaturki :)

A kupowala ktoras z Was na allegro te serie?
          • napolnoc Re: 3-Step Skin Care Clinique 21.01.07, 00:40
            Tonik kupilam 400 ml, najwiekszy, starcza na kilka miesiecy :) Kosztowal ok 30
            euro, nie pamietam dokladnie, bo sporo innych rzeczy kupowalam. Tonik juz uzylam
            i jak dla mnie rewelka ! Troche mnie zapach alkoholu zanipokoil, ale generalnie
            skora go dobrze przyjela. A probki to dostalam taki zestaw, w kartonowym
            pudeleczku, chyba na tydzen starczy, jeszcze sie temu nie przyjzalam.
          • sloneczna.dziewczyna Re: 3-Step Skin Care Clinique 21.01.07, 14:53
            avf, oni te miniaturki sprzedają, nie dają. ;-)

> Tonik najszybciej ubywa, wiec zastanawiam sie nad kupnem teraz, skoro daja
            > jakies miniaturki :)
            • avf07 Re: 3-Step Skin Care Clinique 21.01.07, 15:30
              sloneczna.dziewczyna napisała:

> avf, oni te miniaturki sprzedają, nie dają. ;-)

Wiem, sama kupilam ten zestaw- chodzi mi o probki- czy miniaturki, zwal, jak
              zwal ;) dodawane do pelnowymiarowego produktu. Jest o tym informacja na stronie
              sephory zreszta. Jestem ciekawa, jak wygladaja te probki, bo moze bym kupila
              duzy tonik, ktory jest super, no i dostalabym probki ;)
              • avf07 Re: 3-Step Skin Care Clinique 21.01.07, 15:40
                A jeszcze cos mi przyszlo do glowy-
                www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=57263
                Ale tu cena w stosunku do zestawu z sephory za 49 zl jest wysoka, nie wiem, ten
                scrub jest taki drogocenny?:) Nie robilam tam jeszcze zakupow, tak sobie patrze,
                ale chyba jednak lepsza cena jest w sephorze, jak to? Moze zle widze, czy jak?:)
                • tonieja77 Re: 3-Step Skin Care Clinique 22.01.07, 19:04
                  oczywiście,że na truskawie taniej.porównaj sobie ceny wód toaletowych,tam chyba
                  jest największa różnica.lotion w sephorze kosztuje ok.100zł na truskawie chyba
                  coś koło 80zł,mydełka kosztują niecałe 50zł w sephorze chyba ponad 60zł.to tak
                  przykładowo.
                  • avf07 Re: 3-Step Skin Care Clinique 22.01.07, 23:27
                    No wlasnie, na pojedyncze kosmetyki patrzylam, ale ten zestaw, rozniacy sie
                    jednym elementem (zamiast DDML jest scrub) jednak na truskawie wychodzi drozej i
                    to sporo. Jak kupilam za 49, a tu prosze:
                    www.strawberrynet.com/productDetail.aspx?ProdId=57263&goChar=C
                    Ciekawa jestem,czemu taka roznica w cenie.

No, ale tonik tam kupie na pewno :)
                    • tonieja77 Re: 3-Step Skin Care Clinique 24.01.07, 01:39
                      a pojemności każdego kosmetyku są dokładnie takie same?bo to pierwszy raz kiedy
                      coś jest droższe niz u nas:)
                • mala_mi80 Re: 3-Step Skin Care Clinique 22.01.07, 20:10
                  w sprzedaży
                  w W-wie, np. w galeri centrum jest obecnie zestaw za 29,90 - trzy kroki, ten
                  podstawowy
                  lub większy za 49, 90 (b. się opłaca + 4ty produkt miniatura)- który dziś zakupiłam
    • paul_ina Re: 3-Step Skin Care Clinique 24.01.07, 00:38
      A ile kosztuje zestaw pełnowymiarowy?
      Zaczęły mnie znienacka męczyć zaskórniki przy włosach i linii żuchwy :/
      • littlefrog Re: 3-Step Skin Care Clinique 30.01.07, 22:05
        Mam pytanie: czy puder/fluid zmywać najpierw mleczkiem a potem stosować 3 kroki,
        czy makijaż mam zmywać po prostu tym mydełkiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka