24.01.07, 00:19
pare miesiecy temu zrobily mi sie krostki (zupelnie nietypowe, wielkie grudki,
o srednicy ok 2cm). nie na twarzy;). nie moglam isc do lekarza poniewaz bylam
w obcym kraju i mysle ze to tez przez to; klimat (bardzo goraco i bardzo sie
pocilam a grudki wystapily na posladkach w miejscu ktore sie porusza pry
chodzeniu, nie wiem czy dobrze wyjasniam?).
z krostkami juz sobie dawno poradzilam, skore mam teraz gladka, ale problem
jest z bliznami... ktos tutaj przy podobnym problemie polecal kiedys saliderm;
sporwadzilam go z polski, ale powiedziano mi, ze ten zel zostaje wycofany(?) i
mialam tylko 2 tygodnie do konca temrinu waznosci.
uzywalam najczesciej jak sie dalo, wypalil mi skore i fakktyczne poradizl
sobie z grudkami i nierownosciami skory, ale teraz mam jakby 'wypalona' skore;
w sensie, ze mam plamke po salidermie (wiem ze to od tego zelu, bo raz
nalozylam go na troche wieksza powierzchnei niz powinnam i w takim ksztalcie
mam wlasnei slad).
uzywam codziennie benzacne(na noc), duzo balsamow i talkow dla dzieci...
minely 2 miesiace slad moze i troche zbladl...ale niewiele...
na razi wciaz niemam mozliwosci isc do lekarza...
ktos cos poradzi?
co wybieli skore?

Obserwuj wątek
    • ggigus benzacne tylko wysusza skore 24.01.07, 00:33
      smaruj pasta cynkowa, bo ma sie to goic
      nie znam szczegolow, nie jetsem lekarzem, ale jak bym znalazla jakis sposob i do
      lekarza poszla

jesli klikasz z Niemiec, moge ci napisac, jak isc do lekarza, jesli nie masz
      ubezp zdrow
      na privie np.
      • waniliowe Re: benzacne tylko wysusza skore 24.01.07, 00:49
        jestem w hiszpanii... ubezpieczenie mam, bardziej mi chodzi o zufanie do lekarzy.
        ja juz nie mam zadnych problemow z grudkami, wszystko jest 'wyleczone' pozostaly
        tylko dwie pare tonow ciemniejsze plamki, ktore mi bardzxo przeszkadzaja:/. do
        lekarza bede mogla isc dopiero za 2 tygodnie. co moge zrboci do tej pory?:(
        dzieki za odp
        • ggigus naturalnie wiem, ze ogorek, sok z ogorka wybiela 24.01.07, 00:55
          piegi itepe
          ale nie wiem, czy ci pomoze
          radilabym masc cynkowa na gojenie
          pozdrawiam
          • naturalny_chomik Re: naturalnie wiem, ze ogorek, sok z ogorka wybi 24.01.07, 01:29
            ja myslę, że to zniknie z czasem samo. Z naturalnych wybielaczy możesz
            przecierać to tonikiem z cytryny (woda + sok z cytryny). Mi na przebarwienia na
            twarzy pomógł też tonik z aspiryny - ale to pod warunkiem, że się nie jest
            uczulonym na salicyle. Efektów ekspresowych bym się nie spodziewała. jest
            jeszcze tonik z kwasem migdałowym do wypróbowania. Ale to wszystko pod
            warunkiem, że skóra jest już zagojona.
            • szpulotek nie chce byc posadzona o zlosliwosc 25.01.07, 16:44
              ale dramat w postaci dwoch blizenek w miejscu cytuje - na posladkach w miejscu ktore sie porusza pry
              chodzeniu, nie wiem czy dobrze wyjasniam - nawet nie tyle nie smieszy, co irytuje.
              Wspolczuje braku komfortu psychicznego, to musi byc straszne zyc ze swiadomoscia blizenki na pupie.
              • waniliowe Re: nie chce byc posadzona o zlosliwosc 25.01.07, 19:12
                a czy to jest dramat?
                mam rewelacyjny tylek i dwie male blizny mi na nim przeszkadzaja, chociaz nie
                mam przez nie problemow ze snem. ot znalazlam forum, napisalam i czytam odpowiedzi.
                nie zanosze sie placzem, nie martw sie, mam znacznie wieksze problemy.
                nie chce byc posadzana o zlosliwosc, ale ty pewnie masz tak brzydkie posladki,
                ze dwie blizny w ogole ich nie szpeca, czyz nie?
                • doral2 Re: nie chce byc posadzona o zlosliwosc 25.01.07, 20:45
                  bardziej bym się przejęła bliznami na twarzy niż na tyłku...w końcu nie chodzę
                  z gołym tyłkiem na wierzchu....
                  • mycha664 Re: nie chce byc posadzona o zlosliwosc 25.01.07, 21:56
                    Dziewczyny przestańcie, uśmiałam się setnie :P.
                    Działanie wybielające, choć raczej słabe, wykazuje mniszek lekarski. Garść
                    mniszka zalewamy szklanką wody i stosujemy do przemywań (tą część ciała możesz
                    wymoczyć :)). Właściwości wybielające ma także maślanka, rozcieńczony sok z
                    cytryny, sok z pietruszki i ogórka.
                    Nie opalaj pupy, żeby nie utrwalić przebarwień ;o)).

Na letnie piegi (choć to nie pora na nie), pomaga również maseczka z
                    rozgniecionych porzeczek, z miodem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka