Dodaj do ulubionych

Odzywki...

26.01.07, 23:28
Znasz ktos moze sposob na naturalna dobra odzywke do włosow (odbudowujaca włosy)
np slyszalam ze dobra jest nafta kosmetyczna, cytryna i zołtka...ale ponoc cytryna wysusza i nafta to samo...znacie wiec cos w pełni skutecznego??
Obserwuj wątek
    • ismeria Re: Odzywki... 27.01.07, 07:44
      odzywka jakakolwiek + olejek rycynowy + zoltko, osobiscie nie probowalam tej
      metody ale slyszalam o niej wiele dobrego
      • slonepaluszki Re: Odzywki... 27.01.07, 21:04
        uwazaj na nafte. niektorzy maja na nia uczulenie. naloz na mala powierzchnie
        zanim nalozysz na cala glowe. ja nie moglam stosowac wlasnie ze wzgledu na
        reakcje alergiczna i prosze potraktuj to powaznie bo to, co wyskoczylo mi na
        glowie po tym specyfiku bylo naprawde koszmarne. ale moja kolezanka bardzo sobie
        chwali odzywke z nafty, dodaje zoltko i olejek rycynowy (b. malo). no ale
        wszystko jest sprawa indywidualna, jednemu pomaga, innemu szkodzi a na kolejnego
        nie dziala. niestety tylko eksperymentowanie na wlasnej skorze jest gwarancja
        dobrego dobrania kosmetyku. oczywiscie wszystko w granicach zdrowego rozsadku,
        ktorego Ci zycze. pozdrawiam
    • delicja11 Re: Odzywki... 27.01.07, 21:34
      uwazam , że odzywki własnej roboty typu , cytryna, żółtko itp, dobre były w
      czasach kiedy to w sklepach był na pólce tylko szampon jajeczny...., teraz
      mozna kupic naprawdę wiele skutecznych preparatów.
      Włosy odbudowują rekonstruktory np. Farouk lub Kerastese, bardzo dobre -
      wypróbowalam i polecam.
      • foty.foty Re: Odzywki... 28.01.07, 01:45
        ja uzywam tych do moich rozjasnianych wloskow;)
        www.beautyfly.pl/product_info.php?cPath=72_121&products_id=23805
        ten z nafta jest bardzo dobry ale nie wszyscy moga go uzywac:/
        te ampulki bardzo poprawily mi wloski:)
        www.beautyfly.pl/product_info.php?cPath=72_141&products_id=23804
        takze uzywam placenty odzywki zakupionej na allegro
        i zwyklego szamponu polena malwa rumiankowy lub aloesowy:)sa swietne za 2zl:)
        www.beautyfly.pl/product_info.php?cPath=72_73&products_id=21869
        • lunciaczek Re: Odzywki... 29.01.07, 18:24
          Dziekuje :) ale czy te odzywki sa do kupienia w aptece czy tylko droga internetowa?
      • lunciaczek Re: Odzywki... 29.01.07, 18:22
        No tak ale bawełna strasznie tłusci włosy i nie szczegolnie widze efekty, no moze poza ladnymi gladkimi włosami(i to tez nie na długo)
    • jade.fox Re: Odzywki... 28.01.07, 15:45
      Dobry na suche włosy jest olej kokosowy, do kupienia w sklepach ze zdrową
      żywnością.
    • karoza Re: Odzywki... 30.01.07, 01:45
      Nie do końca jest tak, że nafta po prostu wysusza. Nafta ma działanie głęboko
      penetrujące i umożliwia naprawdę silne działanie tego, co mamy z nią
      wymieszane. Jak chcesz sama robić maseczki mozesz mieć problem ze spłukiwaniem
      i faktycznie czasem pojawiaja się uczulenia, bo różną naftę sprzedają w
      aptekach. Ja polecam kuracje wzmacniającą do włosów pozbawionych witalności
      Naphera, która jest właśnie mieszaniną nafty i tego, co najlepsze w zółtku
      (beta-karoten), soku z cytryny i całej masy witamin i innych cudów. Stsouję
      wszystkie 3 kroki - najbardziej lubię ten na noc, spię sobie spokojnie, a moje
      włosy pięknieją bez wysiłku:))
    • iwa267 Re: Odzywki... 18.02.07, 22:23
      Moge potwierdzić. Naphera jest ok. Tez stosuje wszystkie 3 kroki (zużyłam
      gdzies 3/4) - włosy sa mocne, lśnią, nie elekryzuja sie, a wszystko bez tego
      babrania sie z naftą i żółtkami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka