Dodaj do ulubionych

pierwszy raz w solarium

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 22:10
Hej weteranki solarium ! Oświećcie mnie proszę dokładnie jak wygląda taka
pierwsza wizyta. Proszę po kolei ze szczegółami.
Obserwuj wątek
    • Gość: gogo Re: pierwszy raz w solarium IP: 213.199.194.* 14.04.03, 22:18
      dawno nie bylam, ale to uzaleznia! a reszta zalezy od solarium-stojace -lezace
      • Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 22:20
        To które lepsze ? I jak należy się przygotować ? Jestem zupełnie ciemna w tym
        temacie.
        • ignacja1 Re: pierwszy raz w solarium 14.04.03, 23:47
          Lepsze raczej stojące, bo się człowiek nie przykleja do łóżka, gdy się
          przypadkiem spoci po takim "naświetlaniu". Nie trzeba sie wcale przygotowywać,
          wchodzisz, rozbierasz się, wchodzisz w odpowiednie miejsce "nasłoneczniajace"
          uprzednio załozywszy ochronne okularki, dostępne powinny być w kabinie.
          Generalnie solarium kojarzy mi się raczej z dużym dyskomfortem - gorąco
          niezwykle, trzeba stac/leżeć jak kołek, a na dodatek niezdrowe, bo może
          przyczynić się do raka skóry, wczesniejszego starzenia sie skory, pogarsza
          trądzik, jeśli takowy jest itp. Lepiej byc nie opalonym, ale mieć bardziej
          jędrną i zdrowszą skórę. Słońca pewnie i tak latem nałapiesz ;)
          Ups, przepraszam, ty raczej zamierzasz tam isć, a nie być zniechęcona ?
          Miłych wrażeń zatem :)
          pozdrawiam
          Ignacja (też z Wrocławia)
          • Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: 156.17.216.* 15.04.03, 11:13
            Wielkie dzięki za rady !!!
            • Gość: ola Re: pierwszy raz w solarium IP: 80.48.119.* 15.04.03, 13:37
              hey ja cie rozumiem , ale nie martw sie , idziesz do solarium mowisz ze jestes
              pierwszy raz , pytasz na ile minut najlepiej wejsc , wchodzisz rozbierasz sie i
              rekalksujesz . ja nie chodze do solarim , ale wiem ze MOZNA SIE TAM ZRELAKSOWAC
              I ZE JEST DOBRE NA TRADZIK!!!
              • naturella Re: pierwszy raz w solarium 15.04.03, 17:31
                No i jeszcze jedno - koniecznie zmyj makijaż. Nie we wszystkich solariach jest
                mleczko i waciki, więc na wszelki wypadek zabierz z domu. Dobre sa takie
                chusteczki nasączone mleczkiem, jak dla dzieci - nie trzeba wiele nosić. Co
                jeszcze... podczas opalania nie leż plackiem, najlepiej przewróć się raz na
                jeden bok, raz na drugi - żeby Ci się boczki opaliły. I ręce na troszkę załóż
                nad głowę - bo inaczej piersi z boku zostaną białe. Okularki koniecznie, ale ja
                na minutkę zdejmuję - oczywiście oczy mam zamknięte, bo inaczej śmiesznie
                wyglądam z takimi białymi plamami wokół oczu:) No i przyjemności, mi solarium
                bardzo dobrze działa na cerę, znikają wypryski i przebarwienia.
                • Gość: Doris Kto byl najdluzej w solarium IP: *.acn.waw.pl 15.04.03, 20:30
                  A moze maly konkurs - KTO byl najdluzej na splarium? - Ja jak narazie 28 minut.
                  Efekt rewelacyjny, najpierw troszeczkę piekło, ale później opalenizna
                  utrzymywała się baardzo długo!
                  • Gość: kate Re: Kto byl najdluzej w solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 11:56
                    no to rzeczywiście powód do dumy... zastanów się, zanim napiszesz coś równie
                    inteligentnego nastepnym razem.

życzę długo utrzymujących się zmarszczek na starość.
    • ignacja1 Re: pierwszy raz w solarium 15.04.03, 18:51
      Jeśli chodzi o trądzik, to jest tak, ze słońce/solarium jednym pomaga, a innym
      szkodzi, to zależy...Mnie nie pomogło.

I jeszcze jest jednak sprawa, która dla takich, co korzystają, wydaje się
      oczywista, ale dla początkujących nie jest:
      TRZEBA ZAMKNĄĆ ŁÓŻKO ;)
      Ja za pierwszym razem tego nie zrobiłam, podobnież moja znajoma nie wiedziała,
      ale kobieta obsługująca jej krzyknęła przez ściankę...
      • delfinek0 Re: pierwszy raz w solarium 15.04.03, 23:42
        I raczej nie idz nadlugo,jak na pierwszy raz(zalezy jaka masz cere)jesli jasna
        to moze 5 min? i wlasnie musisz pamietac o zmyciu makijazu i lepiej nie
        perfumuj sie przed opalaniem.i to juz od Ciebie zalezy czy chcesz opalac sie w
        bieliznie czy bez.jak sie wlacza i wylacza lozko powie Ci pani,ktora tam
        pracuje(chyba ze samoczynnie sie wylacza).pozdrawiam:)
        • Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 18:39
          A co z tym smarowaniem się ??Czym ? I czy są inne specjalne kremy do twarzy ? I
          jeszcze jedno : Czy należy zdjąć kolczyki ?

WSZYSTKIM DOSWIADCZONYM BAAARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY :-)
          • Gość: kulka Re: pierwszy raz w solarium IP: *.gabo.pl 17.04.03, 23:13
            sa takie preparaty specjalne ktore mozna kupic w niektorych solariach

a wiecie w ogole ze w niekotrych miastach sa kamery w solariach?i mozna
            ogfladac przez internet ludzi?ja kiedys widzialam na pewnej stronie i
            humorze..a niedawno nawet na innej ale niestety nie chcialo mi wejsc..
            chyba jacys dowcipnisie zakladają kamerki..
    • Gość: kulka a ja wam cos powiem IP: *.gabo.pl 18.04.03, 20:00
      jak jest w rosji.
      Do mojej kolezanki rzyjechala z rosji kuzynka i opowiadala ze tam do 'pokoiku'
      wchodzi z toba kobieta ktora smaruje ci jakims specjalnym smarowidlem sutki
      (cialo chyba tez) i czas odlicza sie od samego wejscia czyli nawet jak cie
      samurje to czas leci tak jakbys sie opalala u nas w polsce

acha i ja za pierwszym razem tez nie zasunelam pokrywy:-)
    • Gość: samanta Re: pierwszy raz w solarium IP: *.kabel.telenet.be 19.04.03, 05:11
      Moja pierwsza wizyta w solarim byla naprawde obciachowa bo dostalam do
      reki "wtyczke" na open, i close ale nie przyszlo mi na mysl , ze trzeba
      obnizyc gorna scianke :-)
      Rezultat mozna sobie wyobrazic .

Teraz sie z tego smieje i umiem sie zapytac o wszystko bo sa nowe technologie
      ale nie dziwie sie ludziom co pierwszy raz i nie wiedza o co chodzi.

Najlepiej zapytac sie o wszystko pracownicy i powiedziec , ze to pierwszy
      raz przynajmniej nie straci sie pieniedzy
      • yagunia Re: pierwszy raz w solarium 19.04.03, 12:57
        ja na solarkę chodzę dosć rzadko, ale jak juz idę, to nie zakładam okularów.
        Nie wiem po co. zamykam oczy i tyle. Mam jasną cerę ogólnie, ale za pierwszym
        razem poszłam na 10 minut, opaliłam sie na brązowo, i bez poparzeń.... nie wiem
        od czego to zalezy. pozdrawiam.
        • matyldakowalska Re: pierwszy raz w solarium 19.04.03, 15:45
          na poczatek 5-7 min na turbo, na slabszym dluzej do 10. rob odstepy 2 dniowe
          wetdy bedzie efektywniej
          • Gość: Bebiak Re: pierwszy raz w solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.03, 17:20
            Maniakiem (i wielbicielem) raczej nie jestem, ale od kilku lat w miesiącu
            poprzedzającym urlop wpadam do solarium dwa razy w tygodniu, tak na 5-7 minut,
            żeby na wakacjach, kiedy już założę krótkie spodenki i taką bardziej skąpą
            podkoszulkę nie wyglądać tak strasznie blado. Nie używam żadnych dodatkowych
            kosmetyków przed - jedynie wieczorem, po powrocie do domu, coś
            natłuszczającego. A okularki zakładam, zakładam, ale na minutkę zdejmuję (przy
            zamkniętych oczach). I zdecydowanie wybrałam stojącą tubę i z niej korzystam;
            łóżko i do tego zamknięte - choć nigdy z niego nie korzystałam - źle działa na
            moją wyobraźnię (taka mała fobia). Pozdrówka.
            • Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.03, 08:28
              Już jestem po tym pierwszym razie... a właściwie już po drugim. Żyję... Dzięki
              wszystkim za rady ! Rzeczywiście jest to relaksujące, szczególnie dla istot
              ciepłolubnych. Po drugim razie dostrzegłam równomierną zmianę koloru skóry, ale
              spokojnie. Mimo to mam jeszcze pewną wątpliwość, czy łózko należy całkiem
              zamknąć ? Czy jeśli zostawię parę centymetrów szpary, to źle ?
              • Gość: yagunia Re: pierwszy raz w solarium IP: *.icpnet.pl 20.04.03, 10:55
                TROSZKE MNIE DZIWI TO PYTANIE CIAPKU
                JAK JA CHODZE BA SOLARIUM, TO ZAMYKAJAC ŁÓZKO, AUTOMATYCZNIE ZOSTAJE OK. 5 CM
                SZPARY.... MOZE NAWET TROSZKE WIECEJ... HMMMMMMM
                • matyldakowalska Re: pierwszy raz w solarium 21.04.03, 20:51
                  niektore zamykaja sie szczelnie!
                • Gość: ciapek Re: pierwszy raz w solarium IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 22:27
                  Ja po prostu nie próbowałam zamknąć do końca z powodu małego stracha... Ale
                  widać że się da... lub nie czasami, jak stwierdziła ostatnia rozmówczyni... Ja
                  wolę zostawić szparę... Jeszcze jedno... czy odstęp 3 dniowy wystarczy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka