agasz301 01.02.07, 11:04 czesc dziewczyny, czy ktoras z Was brała te tabletki,jakie były efekty, minusy i czy bardzo przybrałyscie na wadze po ich odstawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gofera2 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 11:27 ręce opadają jak czytam takie posty.....................lenistwo pospolite i nie napisze co więcej bo nie chce nikogo obrażać, ruszyć się a nie łykać jakieś świństwa, Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 11:39 wiec jezeli nie masz nic do powiedzenia na ten temat to sie nie odzywaj Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 12:18 a właśnie,że mam moja ciotka szprycuje się takimi wynalazkami , wątroba jej wysiada ale nie pofatyguje się nawet wyjść na spacer bo jej się nie chce, wierzy tylko w tabletki cud tak jak i ty Odpowiedz Link Zgłoś
imoe Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 11:40 meridia to tabletki przepisywane przez lekarza i brane pod jego opieką. przeznaczone są dla ludzi z poważną otyłością. forum to raczej nie miejsce na takie pytania. jeśli masz problem z otyłością i lekarz Ci je przepisał, to do niego te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 11:46 Skutki uboczne jak w przypadku amfetaminy i nie wściekaj się autorko bo to straszne świństwo, które oprócz utraty wagi przysporzy Ci problemów natury zdrowotnej, a także psychicznej. Po odstawieniu będziesz tyć w bardzo szybkim tempie, i bez problemu nadrobisz stracone kg...z nawiązką ! Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 11:55 widze agasz, ze nie tylko nie chce ci sie dupskiem ruszyc zeby schudnąć, ale nawet nie chce ci sie łbem ruszyc, zeby wpisac "meridia" w wyszukiarke - a tam znalazłabyś leniwa kobieto 984798457923579857293572935792385 watków o meridii!!! a od lenistwa fizycznego i umysłowego tyje sie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 12:05 dzieki za opinie o mnie,najbardziej podoba mi sie nazywanie mnie leniwa zwłaszcza,ze nic o mnie nie wiecie. mysalalm ze jest to forum na ktorym mozna zadac pytanie, porozmawiac,ale coz widze ze same tu takie co pozjadały wszyskie rozumy,a jak nie maja nic do powiedzenia na temat to atakuja. a leniwa nie jestem i cwicze trzy razy w tygodniu, szkoda,ze zadna o to nie zapytała.pozdrawiam madralinskie Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 12:24 to jak ćwiczysz to dobrze nie skracaj sobie drogi bo wyjdzie Ci to na nie zdrowie, ja będziesz brała tabletki rozwalisz sobie metabolizm Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 12:48 wybacz, ale jakie pytanie takie odpowiedzi... nie obrażaj się :):) bo nie warto. tak jak ktoś pisał, te tabletki to świństwo, które przepisują lekarze tylko w skrajnych sytuacjach, gdy otyłość zagraża życiu, gdy trzeba schudnąć w miarę szybko z dużej otyłości, a inne sposoby odchudzania zawiodły. masz rację, ze jest to forum, na którym każdy może zadać pytanie. ale też jest to forum "uroda", a nie "faszerowanie się chemią", więc nie powinnaś być zdziwiona odpowiedziami. te tabletki nie służą zdrowiu ani tym bardziej urodzie, więc trudno doradzać inaczej, niż życzyć "ruszenia tyłkiem". skoro ćwiczysz, to te tabletki z pewnością nie są tobie potrzebne. i dzięki Bogu... w ogóle moim zdaniem takie coś nie powinno być dopuszczone do sprzedaży. ćwicz, zdrowo się odżywiaj, dołącz do nas w wątku "odchudzające się palec do góry", a to z pewnością wystarczy, by ładnie i zdrowo wyglądać. staramy się wspierać z dziewczynami, które chcą zdrowo żyć, nie głodząc się, nie będąc na tzw. diecie, a już z pewnością nie faszerując się chemią. pozdrawiam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 12:58 Przepraszam, że spytam- ile masz lat, że wierzysz w takie cud specyfiki? Może i one troche pomogą, ale za to zrujnujesz sobie zdrowie.... Warto??? Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:03 gdybym wierzyła od razu poleciałabym do apteki i kupiła,ale nic o nich nie wiem, wiec weszłam na to forum i zadałam pytanie na ich temat.a wiek nie ma nic tu do znacznia. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaber1 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:22 jak czytam takie wypowiedzi madralinskich co to cwicza systematycznie jedza zdrowo i nie lykaja swinstw typu meridia to sie gotuje ja to wszystko robie i nic no i co one na to meridia jest takim samym lekiem jak wszystkie leki jej lykanie przez 2 3 mce nie zawazy na naszym zyciu ani zdrowiu nadwaga zawaza bardziej a to cukrzyca a to nadcisnienie itd Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:35 pierwsze słyszę,że zdrowe dbanie o siebie kogoś drażni ale akurat się tym nie przejmuje bo moje zdrowie jest ważniejsze niż szybkie odchudzanie , które i tak jest na krótka metę, niektóre os które biorą tabletki odchudzjące same sie oszukują ,ze to niby nie jest szkodliwe Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:39 dla mnie prze te 3 miesiące lepiej wydać pieniądze na karnet na basen lub fitness ale szprycuj się a z czasem zobaczysz efekty Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:40 dziaber, poczytaj/dowiedz się więcej na temat działania tego typu środków. Gotuje się w Tobie dlatego, że czytasz głosy rozsądku ? Otóż dla Twojej informacji: meridia nie jest lekiem takim jak wszystkie i jej zażywanie przez 2/3 m-ce może zaważyć na stanie zdrowia. To ma być lek jak każdy inny?: Powoduje zmniejszenie masy ciała nasilając uczucie sytości oraz zwiększa wytwarzanie ciepła w procesach przemiany materii.Jest zalecany pomocniczo w kompleksowym (dieta, psychoterapia, wzmożona aktywność fizyczna) leczeniu pacjentów z otyłością oraz pacjentów z nadwagą.Doustnie w ilości 10 mg raz na dobę rano z jedzeniem lub bez jedzenia, bez rozgryzania, popijając szklanką wody.Dawkę można zwiększyć do 15 mg na dobę gdy zmniejszenie masy ciała jest mniejsze niż 2 kg w ciągu 4 tygodni , a tolerancja jest dobra.Nie należy stosować u dzieci oraz osób starszych.Niepożądane skutki?Utrata apetytu, zaparcia, suchość w ustach, nudności.Wzrost ciśnienia tętniczego.Nasilenie kłopotów z hemoroidami.Bóle i zawroty głowy, bezsenność.Zaburzenia smaku.Uczucie mrowienia w palcach.W czasie stosowania leku unikaj:Jazdy samochodem.Picia alkoholu. Amfa na receptę, nic dodać nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:47 nie nie jest szkodliwa , same zdrowie...... Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 13:59 Jesli nadwaga spowodowana jest błędami zywieniowymi i zbyt małą ilościa ruchu, to uważasz, że "łykanie" kapsułek jest sensowne??? Idąc Twoim tokiie rozumowania to wystarczy wziąśc cudowną kapsułkę, a ruch i dietę sobie darować. Jeszcze jedno ja akurat ani nie stosukję diety,a ni jakoś specialnie nie cwiczę, ale jeśli mnie "przybywa" to stosuję dietę ZP. Do najszczuplejszych nie należe,ale w "cud specyfiki" przestałam wierzyć mniej więcej w wieku lat siedemnastu. I nie wierze, że takie leki nie maja negatywnego wpływu na organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 14:42 bacha1979 napisała: > Do najszczuplejszych nie należe,ale w "cud specyfiki" przestałam wierzyć mniej więcej w wieku lat siedemnastu. > I nie wierze, że takie leki nie maja negatywnego wpływu na organizm. Bacha... wcale nie trzeba być chudzielcem, zeby wyglądać ładnie :):) powiedziałabym, że przeciwnie - ładnie można wyglądać tylko chudzielcem nie będąc, ale również nie będąc otyłym niestety. najładniejsze jest zdrowe, dobrze odżywione i wysportowane ciało. co do wpływu tego typu leków na zdrowie, to jest on oczywisty... bo przecież, gdyby istniały jakieś cudowne specyfiki i były bez znaczenia dla zdrowia, a wręcz wpływały nań pozytywnie, to na świecie nie byłoby grubasów, szczególnie w krajach rozwiniętych i bogatych. każdego zwyczajnie byłoby stać na tabletkę "szczęścia". tak się niestety nie dzieje, co raczej widać dookoła, wystarczy się rozejrzeć. i nie chodzi o to, że my niektóre tutaj jesteśmy "mądralińskie". zwyczajnie wiemy coś ma temat trudu wprowadzania w życie zdrowych zasad, a wiemy to z własnego doświadczenia. nie chcę nikogo przekonywać, że ma postępować tak samo. to tylko kwestia podjęcia decyzji o tym, czego się oczekuje od życia i jakiej jakości to życie ma być. jasne, że ktoś otyły może się zdecydować na kurację takim lekiem, bo może dzięki temu poprawi stan swojego zdrowia, ponieważ np. ma cukrzycę, albo co oczywiste problemy z krążeniem. tyle tylko, że to jest kwestia wyboru "mniejszego zła". można być "chorym", "chorszym", ewentualnie "trupem", zgodnie ze stopniowaniem tego przymiotnika stosowanym przez pewną koleżankę mojej mamy :):) leczenie wielu chorób nie pozostaje bez wpływu na kondycję całego organizmu, że wspomnę tylko o radio- i chemioterapii przy leczeniu nowotworów. chory ma wybór: (1) albo będzie się leczył, choć każdy wie, że leczenie jest paskudne i o ironio niezdrowe, tyle, że może, choć nie musi, uratować życie. (2) albo może zacząć pakować klocki i wybrać się prosto do Św.Piotra. w przypadku amfetamionopochodnych leków "odchudzających" jest podobnie. można je brać, gdy ktoś musi, gdy jest z nim tak źle, że wybór takiego rozwiązania jest konieczny. podejście w stylu: "nie jestem otyła, ćwiczę 3x w tygodniu, ale dowiem się jak to działa i wtedy może wskoczę do apteki, żeby sobie zafundować terapię" brzmi niestety głupio... nikt przecież do diabła nie serwuje sobie chemioterapii, bo może za pięć lat będzie miał raka, albo żeby go nie mieć, tak na wszelki wypadek, profilaktycznie. Profilaktycznie, to trzeba ćwiczyć i prowadzić zdrowy tryb życia, bo nawet profilaktyczne branie witamin w tabletkach, zamiast jedzenia owoców i warzyw jest pomyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
snow.queen Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 16:13 Meridia to lek hamujący łaknienie. Przeciwskazaniem do jego stosowania jest wysokie cisnienie i kłopoty z wątrobą. Można na nich schudnąć, bo je się mniej. Jednak po zakończeniu kuracji powraca "normalny" apetyt i utrzymanie wagi może byc problematyczne. Trzeba bardzo pilnować diety. Z moich obserwacji wynika, że niestety mało kto potrafi się zdyscyplinowac na tyle, żeby nie przytyć po zakończeniu kuracji :-( Odpowiedz Link Zgłoś
histoire_d_eau Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 19:30 Bralam przez 3 miesiace. Powoduje termogeneze wsutek czego straszne poty. Powdwyzsza puls, zawroty glowy, w 1 fazie przystosowanie do leku, napawa wrecz strachem, bo masz wrazenie,ze cos dziwnego sie dzieje z twoim organizmem. Po 3 miesiacach nie odczuwa sie specjalnie efektow ubocznych. Na rynku francuskim tabletki sa bardzo drogie , jedna wychdzi okolo 3 euro, prawie tyle co paczka papierosow. Ja zamowilalam w niemieckiej aptece on-line, potrzebna jest recepta, na trzy miesiace(98 kapsulek) place 99 euro plus przesylka, ostatnio widze, ze zafakturowli mi o 117 euro plus 30 euro przesylka. Z uwagi, ze endokrynolog odmowil mi wypisania tego leku, poszlam do znajomej lekarki, z mysla ze tez mi odmowi. A ona sama wyciaga zz swojej torebki opakownie i mowi, ze bierze je od 7 miesiecy i schudla o 17 kg. Mialam mala przerwe w braniu, bo jak pisalam zamawiam w patece niemeckiej (nazwywa sie Reductil, we Francji Subitral) , podczas swiat mieli duzo pracy i nowe opakowanie 98 sztuk przyszlo wczoraj. Potrzebna byla nowa recepta i nie mozna zamowic on-line tylko listownie, ze zwgledu na przeslanie oryginalnej nowej recepty. Co do schudniecia, to tak sa rezulatay, juz od 2 miesiaca srednio 3 kilo miesiecznie na poczatku. Odchciewa sie jesc, nie ma sie ochoty na ulubione smakolyki (np. slodycze , to byl efekt poszukiwany przeze mnie, bo jestem niewolnica dobyrych wyrobow czekoladowych czy ciasteczk). Zdecydownie traci sie rozroznaie smaku, wszytko smakuje prawie podobnie, smialam sie, ze mozna by jesc karton! Jak dla mnie to fenomenalny lek na pozbycie sie napadow na jedzenie slodyczy, bo nie jestem wcale obzarciuchem, wiec uprawienie sportu nic tu nie pomoze. Na poczatku zreszta wzmozona termogeneza, powoduje, ze pocisz sie jakbys odyla seans bikingu(spiningu) na specjalnych rowerach w klubach fitnessu. Zresta mam taki, kosztowal 800 euro, mam kasety, chodzilam zreszta do fitness clubu, gdzie sie nauczyalam, ale nikt mnie nie zapedzi, zebym sie w domu zabrala za cwicznia. Najlepsze wyjscie to prywatny coach, moj jest swietny , ale jest tak zabukowany, ze widzimy sie tylko 2 razy w tygodniu. A trzeba by dlozyc, choc jedna godzinke.No, ale on jest rrozszarpywany, ma specjalnie dla mnie ulozony, bogaty program (co 10 min. inny typ cwiczen), w lecie, czesto zamiast w klubie cwiczymy nad brzegiem Sekwany. W zadnym wypadku nie bierzcie same leku, trzeba byc pod scisla kontrola lekarska. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaber1 Re: tabletki na odchudzanie meridia 01.02.07, 20:49 my sami robimy dla wlasnego organizmu bardzo wiele zlych zeczy lykamy np bez powodu specjalnego zaznaczam paracetamol ktory ostatnio cieszy sie zla slawa ja raz przez przypadek polknalem tramal i odlecialem tzn zasnalem natychmiast a caly swiat mi sie krecil okazuje sie ze tramal ludzie czasami biora na bol glowy kregoslupa a to lek z grupy opioidow pochodnych jakis narkotykow a tak na marginesie systematycznie dbam o ruch i na codzien o zdrowie i uwazam ze lykamy tyle gowien ze coz taka meridia bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
asiaff4 Re: tabletki na odchudzanie meridia 10.02.07, 22:52 Ja zaczynam meridie od poniedziałku,byłam w piątek u lekarza i dostałam recepte.Mam do zrzucenia 50kg tłuszczu,próbowałam się odchudzac na różne sposoby ale zawsze miałam efekt jojo.Lekarz przestrzegł mnie abym nigdy nie osmieliła się kupić leków w internecie(np.adipex)ponieważ zawieraja niewiadomo jakie świnstwo.Meridia jest lekiem sprawdzonym i dopuszczonym do leczenia otyłości.Diety nie mam zaleconej żadnej tylko więcej ruchu.Mam tą najmocniejszą meridie i tu zostałam ostrzeżona,że moge ją łykać tylko kilka miesięcy a po skończonej kuracji będzie tylko zdrowe jedzenie jak po każdej diecie aby nie przytyć powtórnie.Dowiedziałam się od lekarza że w pierwszym miesiącu powinnam spaść na wadze 10kg,musze raz w tygodniu ważyć się i wszystko zapisywać a później zapiski pokazac lekarzowi na następnej wizycie. Jeśli masz do zrzucenia dużo kilogramów to proponuje wybrać się do lekarza.Ja musze ją brać bo mam dzieci,jesli nie zaczne sie leczyć to zejde na zawał,moge mieć cukrzyce,żylaki,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwinia1984 Re: tabletki na odchudzanie meridia 20.02.07, 11:17 :) hehe! to bardzo zabawne,że odpisują ci ludzie którzy nie mają problemów z nadwaga i otyłością a mają za to do powiedzeni mnustwo rzeczy tylko sie zastanawiam skąd o tym wiecie skoro nigdy nie braliście meridi?Ja brałam w tamtym roku przez 4miesiace schudłam 14kg!wtedy jeszce te tabletki byly bardzo drogie i kosztowaly ok 500zł ja sprowadzałam z czech o wiele taniej w tej chwili gdy sa tańsze zaczełam kuracje na nowo od 12lutego:) i juz mam efekty! nadwaga nie wynika z lenistwa tylko z braku czasu!trzymam kciuki za wszystkich którzy sie "leczą" bo to wkoncu lek jak kazdy inny i pozdrawiam mądralińskich pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: tabletki na odchudzanie meridia 20.02.07, 12:10 jadwinia1984 napisała: > nadwaga nie wynika z lenistwa tylko z braku czasu! po pierwsze - nie mylmy nadwagi z otyłością, do tego chorobliwą otyłością, której dana osoba nie jest w stanie zrzucić innymi sposobami poza farmakologicznymi (bo próbowała i jej nie wychodziło). dla takich osób, pod nadzorem lekarza, takie leki mogą być jedyną drogą, a przynajmniej dobrym początkiem na pozbycie się problemu/choroby. po drugie - nadwaga może wynikać z bardzo wielu przyczyn (złe odżywianie i brak ruchu przede wszystkim, albo jakaś choroba - choć to w wyraźnej mniejszości)... no ale z pewnością nie jest wynikiem braku czasu... bardzo mi się spodobał ten tekst... ze śmiechu normalnie spadłam z krzesła :):) po trzecie - merida to nie jest lek jak każdy inny, choć przyznaję, że są również inne leki, będące wyborem mniejszego zła, bo leczą jedno, powodując problemy gdzie indziej. to nie jest witaminka, którą można kupić w sklepie spożywczym, a której ewentualny nadmiar najwyżej wysikamy... po czwarte - możliwe, że jestem "mądralińska", ale całe życie mam problemy z utrzymaniem wagi. mam całą rodzinę grubasów i gdy "na chwilę" zrobię sobie luzik, prawie natychmiast obrastam sadłem, więc wiem coś o tym. dla takich osób, do tego bardzo zajętych zawodowo i prywatnie, pozostaje tylko STAŁE zwracanie uwagi na to co wrzucają do garnka i brzucha oraz systematyczne ćwiczenie. farmakologia pozostaje osobom, które się zrobią sobie luzik zbyt długo, albo ich otyłość (bo nie nadwaga) wynika z czegoś innego niż "żarcie" (jednakże tacy są w zdecydowanej mniejszości, tyje się przeważnie z powodu złego żarcia i niechęci do ruszenia tyłka z kanapy, a nie z powodu jakichś chorób). rozsądek i umiar polecam :) a nie chemię :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewab2507 Re: tabletki na odchudzanie meridia 20.02.07, 11:51 no i to rozumiem Asiaff... rozumiem, że Ty miałaś problem i u Ciebie to była kwestia leczenia poważnej otyłości, która może mieć zgubny wpływ na zdrowie i życie. Ale jeśli ktoś ma do zrzucenia parę kilogramów, to branie takiego leku jest pomyłką, a już szczególnie samowolnie, bez nadzoru lekarza (inna rzecz, że żaden normalny lekarz nie przepisze tego osobie z lekką nadwagą, tylko każe wybrać się na jakiś fitness). życzę Tobie powodzenia Asia... :) dawaj znać o swoich postępach :) Odpowiedz Link Zgłoś
bartusia2 a ja szukam Adipexu ! 21.02.07, 11:53 jak w temacie - jak ktos to sprzedaje niech sie skontaktuje do mnie na maila gazetowego . Odpowiedz Link Zgłoś