Dodaj do ulubionych

uzywal ktos wody rozanej?

03.02.07, 21:56
witam wszystkich serdecznie
dostalam wczoraj w prezencie woda rozana z Libanu - Al Dayaa
sklad: eau de rose, eau, essence rose
Ma przezroczysty kolor, sliczny zapach, w szklanej butelce, wyglada jak oranzada :-)
Ponoc do deserow mozna uzywac.
A ja bym chciala jako tonik do twarzy. Nadaje sie?
Obserwuj wątek
    • ggigus nie 04.02.07, 01:20

• mysza09 Re: nie 04.02.07, 12:24
        ja uzywam wody rozanej jako toniku albo do maseczek z glinki,mam cere tlusta
        bardzo wrazliwa,i ta woda jest swietna.
      • naturalny_chomik Re:a dlaczego nie? 04.02.07, 13:15
        coś ci się w składzie nie podoba czy ....? no właśnie co?
        • ggigus tak, nie podoba mi sie, pytalam sie jednego 04.02.07, 23:18
          znajomego Turka i on twerdzil, ze tej wody uzywa sie ylcznie do celow spozywczych
          ale jutro wstapie do sklepu i spojrze na sklad
          • naturalny_chomik Re: tak, nie podoba mi sie, pytalam sie jednego 05.02.07, 07:35
            no to rzuć okiem na skład, bo wiele rzeczy spożywczych można przecież stosować
            zewnętrznie, no chyba, że zawierają jakieś paskudne konserwanty, barwniki czy
            ulepszacze. Natomiast jeśli skład jest taki jak podała dziewczyna w pierwszym
            poście to nie ma tam nic niepokojącego IMHO of kors.

pozdrawiam:o)
            • ggigus sklad nie byl podany, a ja tez zapomnialam 05.02.07, 21:30
              sprawdzic, bo mialam dzis ciezki dzien i nie myslalam o wodzie rozanej
              zapytam jutro w sklepie, powinni sie na tym znac
              pozdrowka
              • naturalny_chomik Re: jak to nie był, jak był.:o))))))) 05.02.07, 23:24
                • ggigus to ci wystarcza??? na kosmetykach naturalnych pisz 06.02.07, 15:47
                  esz i jak ktos podaje jako sklad: eau de rose, eau, essence rose
                  - co to jest eau de rose? to jest sam produkt w sobie
                  essence rose - co to jest? dokladnie
                  nie, to nie jest sklad, to jest psedosklad
                  i mam uwierzyc, ze nie ma konserwantow itepe
                  niet!
                  • kraxa ggigus punkt dla Ciebie- absolutnie!!! 06.02.07, 15:51
                    Ten sklad to jak okreslenie- SLS "lagodna substncja myjaca na bazie kokosu"-
                    niby prawda- aleprawie robi wielka roznice ;-)))
                    • ggigus dzieki, bez przesady skladem wody rozanej ma byc 06.02.07, 16:07
                      sama woda rozana - powoli zblizamy sie do Krainy Absurdu
                  • naturalny_chomik Re: to ci wystarcza??? na kosmetykach naturalnych 06.02.07, 16:21
                    ale ggigus nie unoś się tak bo nie ma o co :o))ja nie twierdze, ze ta woda nie
                    ma konserwantów - nie wiem tego, bo ze składu, który BYŁ PODANY - wcale to
                    wynika, tak jak nie wynika, że konserwanty ma - nie?:) Dodatkowo jeśli ma
                    konserwanty to jeszcze zostaje pytanie jakie i tak sobie możemy gdybać i
                    gdybać. Masz możliwość - sprawdź to w sklepie tak jak napisałaś, a nie pisz
                    odrazu - że nie można jej używać zewnętrznie, bo to lekkie nadużycie przy tak
                    małej ilości informacji.

pozdrawiam :o) i więcej luzuuuuuuuu :o)
                    • ggigus nie unosze sie, ale jesli skladem wody rozanej ma 06.02.07, 16:25
                      byc sama woda rozana, to jest to troche smieszne
                      juz wczesniej pisalam, ze sie pytalam ludnosci te wode uzywajaca,czy mozna jej
                      uzywac do twarzy, bo sama tez mam swira na punkcie rozy i oni mowili, ze nie, ze
                      to nie jest produkt kosmetyczny
                      jestem na luzie, ale ten psedosklad traktowac serio to trochw przesada
                      pozdrowka
                      sprawdze, sprawdze, dzis znow zapomnialam, bo mialam jeszcze gorszy dzien niz
                      wczoraj, o!
                      • naturalny_chomik Re: nie unosze sie, ale jesli skladem wody rozane 06.02.07, 16:34
                        oki zgadzam się z tym co napisałaś - natomiast trzeba brać pod uwagę również
                        to, że jak się spytam pani w sklepie czy mogę sobie posmarowac twarz olejem z
                        pestek winogron to się popuka w czoło :o))) więc najlepiej looknąc na pełen
                        skład i ze składu wywnioskować czy można jej używać zewnętrznie czy nie - choć
                        powiem ci, że jesli zewnętrznie tego nie można używać to do wnętrza bym tego
                        też nie pchała :o)))) Gwoli ciekawości spojrzałam na strone domową tej firmy od
                        wody - ale niestety nic ciekwaego tam nie poza :

Quality Control

One of the most company's important obligation and interest is the quality
                        control, where the products are often tested in the laboratories. Every product
                        is known with its own nutrition fact. Besides, we always take into
                        consideration the degree of temperature under which every product will be
                        prepared.

Some products are more exposed to expiration and degeneration due to aging or
                        bad stocking. Therefore, Al Dayaa sterilizes the manufactured products before
                        and after the packing process, which may enhance their preservation in the
                        packs, moreover preserve the highest quality of the products.

a to mało. zawsze można skrobnąć do nich maila z zapytaniem :o)

pozdrawiam i milszego dnia życzę:o))))
                      • naturalny_chomik Re: nie unosze sie, ale jesli skladem wody rozane 06.02.07, 16:34
                        oki zgadzam się z tym co napisałaś - natomiast trzeba brać pod uwagę również
                        to, że jak się spytam pani w sklepie czy mogę sobie posmarowac twarz olejem z
                        pestek winogron to się popuka w czoło :o))) więc najlepiej looknąc na pełen
                        skład i ze składu wywnioskować czy można jej używać zewnętrznie czy nie - choć
                        powiem ci, że jesli zewnętrznie tego nie można używać to do wnętrza bym tego
                        też nie pchała :o)))) Gwoli ciekawości spojrzałam na strone domową tej firmy od
                        wody - ale niestety nic ciekwaego tam nie poza :

• naturalny_chomik niechcacy poszło 2 razy z jakiegoś powodu:) 06.02.07, 16:36
                          • ggigus quality control to pewnie to samo, co ten 06.02.07, 16:56
                            niemiecki certyfikat, o jakim tu byla mowa
                            mial tak tajne badania w laboratoriach niezaleznych, ze nie podano nazwy tych
                            labolatoriow, hehe
                            ale ja sie pytalam Turkow, bo znam pare osob i wszyscy zgodnie twoerdzili, ze
                            sie tego uzywa do jedzenia, swietne smakuje swoja droga
                          • ggigus pozdrowka zapomnialam dodac ! 06.02.07, 16:56

• ggigus bylam w trzehc sklepach i wszedzie ten sam pseu 09.02.07, 21:33
      dosklad - w sklad wozy rozanej wchodzi woda rozana i esencja rozana
      i maslo maslane tez
    • momma1 Re: uzywal ktos wody rozanej? 08.05.07, 13:17
      a ja z innej /podobnej :)/ beczki-a używacie toniku z płatków róż Dermiki?
      niby całkowicie naturalny,no i opinie ma super
      www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5531
      co o nim sądzicie,można zaliczyć go do naturalnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka