Dodaj do ulubionych

Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celulit ?

14.02.07, 19:46
Czy ktoras z was moze je bierze? Jaka jest po nich cera? I czy nie powoduja
celulitu ?? Podobno maja dzialanie drenujace, i zapobiegaja celulitowi. Ale ja
nie jestem przekonana, bo hormony to przeciez jednak hormony...
Obserwuj wątek
    • myszeczka1979 Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 14.02.07, 20:48
      Po Yasmin to dopiero miałam celulit...Nie warto wierzyć,że nie zatrzymują
      wody.U mnie wręcz przeciwnie.Co do cery to nie mam żadnych problemów,więc nie
      moge ocenić czy coś działały.Pozdrawiam.
    • largecoffe Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 14.02.07, 21:12
      Biorę 4 miesiąc, wody po nich nie gromadzę ( w przeciwieństwie do Novynette i
      kilku innych) ale nie ma też poprawy stanu cery. Zaczęłam mieć problemy
      krążeniowe, więc to już raczej ostatnie opakowanie.
    • limonija Pojawił się celulitis i plamy 14.02.07, 21:48
      Cera bez zmian, waga bez zmian, ale pojawił się celulitis i plamy podczas
      opalania latem (wcześniej nie miałam piegów ani tym bardziej plam od opalania).
      Po pół roku odstawiłam. Plamy na skórze pozostały. Głównie na plecach i
      ramionach, na szczęście nie mam ich na twarzy, ale bluzek na ramiączkach nie
      zakładam, chyba że do pracy w ogródku, gdy mnie nikt dokładnie nie ogląda.
    • mimiko Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 15.02.07, 11:15
      bralam yasmin przez ponad rok. Stan cery sie poprawil ale w polaczeniu z innymi
      hormonami przepisanymi przez endokryn. (podobno sam yasmin nie ma wiekszego
      wplywu na cere). Jak tylko odstawilam wszystko wrocilo do stanu poprzedniego
      czyli mnostwo kreosek, plamy na twarzy itp. A co do cellulitu to wieeeelki
      minus!! Nigdy wczesniej do nie mialam, a jesli byl to naprawde niewielki. Po
      yasmin cellulit mam jak u 60 letniej kobiety!! Okropny!! Nie polecam.
      • laher Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 15.02.07, 21:48
        Ja bralam przez chyba 3 miesiace nie pamietam dokladnie, potem bralam diene 35.
        na cere niemaja wplywu, a cellulit nie wiem, ogolnie po tabletkach robi sie
        cellulit. Pamietam ze mi piersi po Yasminie urosly/spuchly sporo.
        Odklad odstawilam tabletki 2 miesiace temu cellulit powoli znika!!!
        • glamourous Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 17.02.07, 15:59
          Dzieki Wam za opinie. Coz, sadzac po Waszych opiniach niewesolo to wyglada.
          Celulit mam niewielki po tabletkach diane, zmienilam je ze wzgledu wlasnie ze
          wzgledu na to. Lekarka (za granica) zaklinala sie ze Yasmin to specjalne
          tabletki dzialajace drenujaco, czyli zapobiegajace celulitowi.
          No ale chyba jak zwykle teoria swoje a praktyka swoje ;-/
          A ja tak bardzo bym chciala miec idealnie gladziutkie uda z tylu. Za praktycznie
          2 miesiace sezon plazowy sie zaczyna ;-/ Robie co moge, uprawiam sport, stosuje
          kremy, ale chyba poki biore pigulki jestem skazana na celulit...

A moze ktoras z Was stosuje jakies inne pigulki po ktorych celulit sie NIE ROBI??

Pozdrawiam :-)
          • vesper_lynd Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 18.02.07, 01:19
            Nie ma reguły, każdy organizm na pigułki anty może reagować inaczej.
            Moje spostrzeżenia po yasmin? Ano nie zatrzymuje wody, w ciągu miesiąca "samo" zeszło 3kg, skóra faktycznie gładsza jakby. Nie narzekałam na cellulit, zresztą nie mam raczej z nim problemów.
            Ale - yasmin sprowadził na mnie depresję czarną jak noc ;) Serio, przepłakaną miałam jesień w poduszkę. Na mój organizm podziałały jak marzenie, ale co hormony mi zrobiły z psychiką to jakaś miazga..! Teraz biorę harmonet i jest idealnie. Waga stoi, żadnych depresji i dołów. Co prawda libido dziwnie ospałe, ale to mnie akurat względnie cieszy ;>
            pozdrawiam
    • asiorek75 Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 16.02.07, 08:19
      Nie polecam Yasmin. Brałam prawie rok. Plamy po opalaniu, cellulit straszny,
      drętwienie rąki i nóg piersi opuchnięte i bolące waga ciała wzrosła zwłaszcza w
      okolicach brzucha. Teraz biorę Logest i wszsytko ustąpiło, nawet brzuszek
      płaski. Tzn nie wszystko bo cellulit jak był tak jest :(
    • marzenie25 Re: Tabletki Yasmin - jaki wplyw na cere i celuli 17.02.07, 22:01
      ja natomiast po tych tabletkach dostalam strasznych ropnych krost na calej
      twarzy az sie wstydzilam chodzic do pracy
      odstawilam po 2 miesiacach i wrocilam do dawnych tabletek-cilest i cera wrocila
      do normy.
      aha, nogi tez mailam ocieżale i musialam zaczac brak jakies leki na poprawe
      krazenia, i smarowac zelami.
      Ogólnie - nie polecam, ale tabletki to sprawa indywidualna, niektóre kobietki
      sa bardzo zadowolone z nich.
    • coffe13 Re: Tabletki Yasminelle 18.02.07, 01:31
      A czy któras z Was bierze Yasminelle...? Mają mniej hormonów od Yasmine...
      Wczoraj ginekolog mi je przepisał... Dodam, że to moje pierwsze tebletki i
      nieco obawiam się o skutki uboczne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka