Dodaj do ulubionych

depilacja wąsów

16.02.07, 10:54
co polecacie?
Obserwuj wątek
    • inecita Re: depilacja wąsów 16.02.07, 12:47
      ja nie mam takiej potrzeby ale moja mama używa mojego podgrzewacza do wosku
      którego używam do łydek, kupiłam na allegro wraz z duzym zapasem wosków i
      bibułek które do wąsika tnę na paski. Musisz tylko znalezc sprzedawcę który
      będzie miał w ofercie rózne rodzje wosków takze ten do skóry delikatnej
      (zielony albo różowy, najmocniejsy jest w kolorze miodu)
      • livia_m Re: depilacja wąsów 16.02.07, 13:51
        a można wiedzieć ile taki podgrzewacz kosztuje?
        to napewno jest bezpieczne? chodzi mi o to, czy istnieje ryzyko poparzenia.
        • inecita Re: depilacja wąsów 16.02.07, 14:04
          Za komplet zapłaciłam ocś pomiedzy 100 a 200 zł zapas wosku starcza na 3 lata,
          poparzyć mi się nie zdarzyło, zawsze podgrzewam wosk 30 minut.
        • skara Re: depilacja wąsów 16.02.07, 14:22
          Ja wasik depiluje u kosmetyczki. Trwa to jakies 5 minut i kosztuje 5 - 10 zl
          (zalezy od miasta). Szybko, sprawnie. Nie chcialoby mi sie bawic w podgrzewacze
          i domowe sposoby. Choc raz, z braku czasu, wydepilowalam warge woskiem na
          zimno, ale takim do skory normalnej (do nog) i bylo katastrofalnie. Zerwane
          kawalki skory i ranki przez kilka dni. Moze woskiem do cery wrazliwej byloby
          inaczej, ale tamten dal mi popalic. I raczej nie bede wiecej probowac.

Takze do kosmetyczki i nie przejmowac sie (tym bardziej, ze wlosy odrastaja
          dosc powoli).
          • fruttidibosco Re: depilacja wąsów 16.02.07, 15:39
            ja nie polecam ci wosku, platerkow, itd, kiedy wasiki zaczynaja odrastac
            wyglada to niezbyt ladnie....z czystym sumieniem polecam ci preparat sally
            hansen, nie pamietam jak sie dokladnie nazywa ale sa dwa typy tego kremiku, 1
            do ciala a 2 do twarzy, efekt to wbielenie wasikow i nie widac ich! ja
            osobiscie dlugo szukalam jakies dobrego specyfiku!kremik nakladam co 3 tyg na
            10-15 min,jestem bardzo bardzo zadowolona. znajdzieszgo w drogeriach!
          • inecita Re: depilacja wąsów 16.02.07, 16:42
            Wosk na zimno na pewno odpada bo bardziej podraznia. Podgrzewacz mam bo golę
            woskiem nogi. Z resztą depilacja trwa krótko, podgrzewacz nagrzewa się przez 30
            minut a potem to juz kwestia 5 minut najwyzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka