Dodaj do ulubionych

Po yellow peelu, jaki krem z wysokim filtrem?

10.03.07, 19:30
Bardzo proszę o radę, niedługo wybieram się na yellow peel i wiem że trzeba
potem szczególnie chronić twarz przed słońcem, które coraz odważniej pokazuje
swe lico;) Oczywiście chcę tym peelingiem cerę także rozjaśnić i zależy mi na
utrzymaniu efektu jak najdłużej. Czytałam o Avene - very high protection cream
50 SPF, o La Roche Posay - Authelios Dermo Pedriatics SPF 50 oraz o SVR 50 B,
czy próbowałyście tych specyfików? A może coś innego? Mam cerę mieszaną, z
bardzo przesuszonymi partiami suchymi i rozszerzonymi porami w okolicy czoło -
nos - broda.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: Po yellow peelu, jaki krem z wysokim filtrem? 11.03.07, 08:29
      z tych wymienionych najskuteczniejszy jest anthelios dermopediatrics. jednak
      zawiera on alkohol i może się nie spodobać skórze po peelingu. dlatego ja bym
      się zdecydowała na avene. albo na krem, którego nie wymieniłaś- svr spf 100.
      • krucha9 justy1... 11.03.07, 12:24
        ..wielkie dzięki za podpowiedź. Nie wiem nic o kremach z filtrem, te wymienione
        w wątku znalazłam na forach jako polecane, dlatego bardzo cenne są dla mnie
        wszystkie wskazówki w tym temacie. Widzisz, nie wiedziałam że anthelios zawiera
        alkohol, tylko bym pogorszyła sprawę zamiast skórę ochronić. Czy na svr spf 100
        mogę nakładać podkład? Podobno te kremy pozostawiają tłustą warstwę na skórze,
        czy ten także?
        Pozdrawiam.
        • justy1 Re: justy1... 11.03.07, 13:06
          svr spf 100 jest delikatnie barwiony i daje raczej mało błyszczące wykończenie.
          jednak ten kolorek nie każdemu może pasować- poczytaj recenzje na www.wizaz.pl,
          poszukaj próbki lub testera. podkład mógłby się okazać juz niepotrzebny.
          svr spf50 jest beżowy i kryjący, na skórze zachowuje się jak podkład, ale
          odradziłam ci go ze względu na słabą ochronę (zawiera tylko filtry mineralne,
          więc niezbyt dobrze chroni przed promieniami UVA).

najmniej kłopotliwe byłyby filtry od Avene (tylko z serii w pomarańczowych
          tubach, nie w białych), ponieważ są bez alkoholu, nawilżają, dobrze chronią i
          nie ulegają destabilizacji po nałożeniu na nie makijażu.
          • krucha9 Re: justy1... 11.03.07, 19:03
            Bardzo dziękuję:). Naprawdę mi pomogłaś. Pozdrawiam.
    • krucha9 Re: Po yellow peelu, jaki krem z wysokim filtrem? 17.03.07, 08:58
      Kupiłam svr 100, po nałożeniu na twarz jest niewidoczny, bez kolorku, czy nie
      zdestabilizuje filtrów nakładając nań makijaż? Na pomoc! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka