Dodaj do ulubionych

oczyszczanie

13.03.07, 18:40
witam:)
czy moglybyscie mi napisac jakie macie doswiadczenia z zabiegiem oczyszczania
cery ? umowilam sie niby u kosmetyczki, ale przekonana nie jestem
jakos...warto?:)
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • brunetaa Re: oczyszczanie 14.03.07, 14:48
      prosze:)
    • abc1980 Re: oczyszczanie 14.03.07, 15:17
      W zeszłym tygodniu byłam na oczyszczaniu i kosmetyczka zaproponowała kawitacje-
      oczyszczanie ultrdźwiekami. Zabieg miły, tylko dźwiek troche dziwny, ale mozna
      sie przyzwyczaić.
      Niby wszystko fajnie, tylko zauwazyłam że pozostały jakieś zakórniki.
      Nie wiem czy tak jest zawsze, czy może miałam mocno zanieczyszczona cere i
      kosmetyczka zrobiła co mogła?
      Macie podobne doświadczenia?
    • trinn Re: oczyszczanie 22.04.07, 14:42
      brunetaa, byłaś w końcu na tym oczyszczaniu? i jak z efektem? ja mam podobne
      wątpliwości jak Ty niegdyś.....
    • ofelia1982 Re: oczyszczanie 22.04.07, 15:53
      ja chodze bardzo rzadko, gdyz..sama sobie radze. Robie peelingi - co juz samo
      usuwa wiekszosc plytszych zaskornikow, a z glebszymi radze sobie sama przed
      lustrem:) tylko trzeba pamietac, zeby najpierw otworzyc pory (para wodna - sauna
      nad miska na przyklad), po oczyszczaniu zdezynfekowac skore i zamknac pory
      (jakas maseczka chlodzaca).
      bylam jakis czas temu u kosmetyczki i owszem - usunela mi dokladnie, ale to jest
      tak, ze moja cera tlusta i tak szybko sie zanieczyszcza, wiec i tak musze robic
      peeling regularnie i takie oczyszczanie u kosmetyczki to dla mnie troszke strata
      pieniedzy i czasu.
      ale oczywiscie jesli masz inna cere - moze sucha, to raz na jakis czas na pewno
      warto pojsc. Tylko pamietaj zeby nie za czesto - mi kosmetyczka powiedziala, ze
      nie mozna za czesto zeby skora sie nie przyzwyczaila, ze ktos cos za nia robi:)
      bo skora sama musi umiec sobie radzic.
      • trinn Re: oczyszczanie 22.04.07, 16:10
        U mnie jest taki problem: mam skóre przesuszoną po walce z trądzikiem :(,
        rozszerzone pory, przebarwienia itd... co prawda przez wiekszą część cyklu nie
        ma już problemu z wypryskami, ale jest czas kilku dni, kiedy niestety się
        pojawiają :( i tak co miesiąc... , Czoło jednak ma skłonności do przetłuszczania
        się. Byłam ostatnio u kosmetyczki zasięgnąć języka i doradziła mi na początek
        oczyszczanie. Cały zabieg ma trwać około 2-ch godzin, wliczone w to jest
        zamykanie porów ultradżwiękiem chyba. Koszt: 110zł. CZy warto wydac taką kasę?
        acha, no i faktycznie zabieg powtarza się nie cześciej niż co pół roku.
        • ofelia1982 Re: oczyszczanie 22.04.07, 16:24
          mysle, ze jesli masz takie problemy z cera to sie przejdz do kosmetyczki na
          oczyszczanie. zrobi Ci porzadnie peeling, oczysci, nawilzy cere..Natomiast jesli
          masz naprawde zly stan cery (nie wiem, bo nie moge tego wywnioskowac z opisu) -
          to moze lepiej odlozyc kase i zrobic sobie yellow peel - czyli gruntowny,
          gleboki peeling, ktory usuwa nawet blizny po tradziku i wyrownuje cere. Moja
          kolezanka po przejsciach tradzikowych robi sobie to 1-2 razy w roku i ma
          naprawde bardzo ladna cere (zupelnie normalnie wyglada). tylko ze yellow peel to
          ok 400-500 zl.
          ale mowie - nie wiem czy Ty masz az tak zniszczona tradzikiem cere
          (przebarwienia, blizny, wglebienia), zeby trzeba bylo az yellow peel robic.
          jesli nie to faktycznie idz teraz na porzadne oczyszczenie i maseczke
          nawilzajaca a potem juz sama pielegnuj.
          Ja polecam do pielegnacji takiej cery z doswiadczenia:
          - na dzien lekki krem nawilzajacy (ja uzywam La Roche-Posay ROSALIAC bo mam
          naczynkowa cere)
          - na noc LRP Effaclar, a na niego nawilzajacy, ale juz gestszy niz na dzien -
          LRP Hydraphase Riche.
          - mycie twarzy: rano plyn micelarny (ja mam LRP Effaclar), a wieczorem zel do
          mycia twarzy Vichy Oligo (rozowa pianka)
          - 1-2 razy w tyg peeling (mam jakis tani z Rossmana, ale bardzo dobry)
          - 2 razy w m-cu maseczka nawilzajaca (ja tez LRP, ale Dermika ma dobre)

Jak widzisz ja glownie mam La Roche-Posay, bo te kosmetyki u mnie sie
          sprawdzily, ale wazne zebys dobrala cos dobrego dla swojej cery.
          Jesli moge cos radzic, to kup sobie krem EFFACLAR K i uzywaj go na noc, a na
          niego jeszcze krem nawilzajacy. Ten krem naprawde jest super.

Powodzenia
          • trinn Re: oczyszczanie 22.04.07, 17:11
            poczytałam właśnie na temat EFFACLAR K na wizażu, no i chyba się skuszę :), poza
            tym to pójdę na to oczyszczanie, zobaczymy jaki będzie efekt. Co do marki LRP -
            nigdy nic z tej serii nie miałam, ale czytając pozytywne opinie, chyba sporo
            mnie ominęło :(
            • brunetaa Re: oczyszczanie 22.04.07, 17:29
              hej, ja się nie zdecydowałam na oczyszczanie mechaniczne. wolę peelingi.
              • ofelia1982 Re: oczyszczanie 22.04.07, 17:40
                ale peeling to jest oczyszczanie mechaniczne..
                chyba ze peeling enzymatyczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka