akasiq 02.06.03, 12:08 ....do opalania,ostatnio się z tym spotkałam -SORAYA i DAX COSMETIC,innych firm nie widziałam.Czy to jest w ogóle skuteczne?Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miinia Re: Przyspieszacze... 02.06.03, 12:25 czesc, ja przyspieszaczy nie polecam z bardzo prostej przyczyny: opalenizna trzyma sie krotko. wole opalac sie wolniej, ale za to na dluzej. na mojej skorze opalenizna po uzywaniu przyspieszacza trzymala sie tydzien(!). jesli jednak potrzebujesz szybkiej opalenizny to przyspieszacz jest dobry. ja uzywalam przyspieszacza bikini, ale to bylo dawno. pzdr miinia Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: Przyspieszacze... 02.06.03, 12:29 Przez jakiś czas stosowałam przyśpieszacz Riviery, ale bez dodatkowego zabezpiecznia... Jakby szybciej się opalałam na brąz, ale szkoda mi skóry. Zresztą podejrzewam, że w tych przyśpieszaczach jest trochę samoopalacza :) Nie bardzo też widzę sens stosowania przyśpieszacza z kremem z filtrami, więc używam oddzielnie balsamu brązującego + filtry na dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
eoia Re: Przyspieszacze... 02.06.03, 13:00 Przyspieszacze szczerze polecam. Mam zupełnie inne doświadczenia od moich poprzedniczek. Moja opalenizna trzyma się tak samo jak ta uzyskana bez wywołacza, ma identyczny odcień a co najważniejsze pojawia się szybciej. Przyspieszacze nie zawierają samoopalacza więc nie ma smug i zacieków, ponadto skóra nie śmierdzi jak po użyciu w/w. Dodatkowo przyspieszacza używam zawsze w połączeniu z preparatem z filtrem (min.15), co wcale nie spowalnia jego działania a powoduje, że nie spiekam się na raczka. Po opalaniu biorę prysznic i zawsze nawilżam kremem po opalaniu lub jakimś balsamem rozświetlającym. Polecam taki sposób - gwarancja złotej skóry ;-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Przyspieszacze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.03, 13:04 A czy możesz napisać jaki przyspieszacz polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Przyspieszacze... 02.06.03, 16:49 Przyspieszacz Mirasol faktycznie z tego co pamiętam zawierał samoopalacz. Trzeba popatrzeć na skład i wybrać taki, który w składzie nie ma dihydroksyacetonu (substancja samoopalająca), za to zawiera tyrozynę (przyspieszacz wydzielania melaniny). Miałam już kilka przyspieszaczy i moim zdaniem najlepszt był Dax, kupiłam go w tym roku też. Wątek o przyspieszaczach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=10092&w=6191219&a=6191219&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baby Re: Przyspieszacze... IP: *.ey.com.pl / 10.106.67.* 02.06.03, 17:22 Jeśli juz to polecam przyspieszacz Dax Cosmetics. Ładnie pachnie, ma konsystencję żółtego żelu no i działa. A co stosować aby opalenizna utrzymywała się dłużej??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Przyspieszacze... IP: *.slagrecycling.com.pl 03.06.03, 12:00 DAX - po 2 2 dniach nad morzem jestem brązowa, opalenizna śliczna UWAGA nie ma filtrów więc trzeba stosować z czymś co je ma....używałam mleczka w sprayu DAXa i nie narzekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Przyspieszacze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.03, 12:04 To dzisiaj kupię Daxa, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
akasiq Re: Przyspieszacze...do M 04.06.03, 06:37 Czesc.No i kupiłam Dax Cosmetics,przed wczoraj i użyłam i posiadziałam na słoneczku pół godziny.Rzeczywiście są efekty,widać ładną opaleniznę.Ale jak tylko wzięłam prysznic to miałam wrażenie,że wszystko się zmyło.Piszą w sumie,że nie ma to działania samoopalacza,a da się zauważyć,że na skórze jest jakby powłoka zabarwiona na brązowo.A może mi się tylko wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Przyspieszacze...do M 04.06.03, 07:46 Nie, Dax NIE MA dzialania samoopalacza, bo nie zawiera substancji samoopalajacych, przeczytaj sklad. Odpowiedz Link Zgłoś
akasiq Re: Przyspieszacze...do M 04.06.03, 08:56 Przeczytałam skład ale jakoś trudno mi dalej uwierzyć hihi :-)) Odpowiedz Link Zgłoś