Dodaj do ulubionych

Mat by Masaki Matsushima

IP: *.telan.pl 03.06.03, 14:43
Czytałam o tym zapachu wiele dobrego, ponadto jego skład wydał mi się nader
interesujący, jednak nie miałam niestety okazji się na niego natknąć. Czy
któraś z was zna i może podzielić się ze mną swoimi odczuciami co do tych
perfum? Czy są dostępne w Polsce (może sephora?)? Jestem ogromnie ciekawa
tego zapachu - uwielbiam nuty bambusa... (na moje szczęście i ku uciesze
mojego nosa, jest ich coraz więcej - na przykład light blue, czy eau torride,
które tak lubię).
Z góry dziękuję za odpowiedź,

nancy
Obserwuj wątek
    • kotmanka Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 14:47
      To podobno ulubione perfumy Madonny...
    • kotmanka Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 14:49
      Zapomnialam dodac, ze widzialam je w sklepiku wwww.lumiere.pl - albo
      lumiere.com.pl
      Nawet sie zdziwilam, ze juz sa w Polsce dostepne, bo w UK jeszcze ich chyba nie
      ma. Pozdr
    • elve Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 16:08
      Z opisu zapowiadają się pięknie, niestety w rzeczywistości nie oferują niczego
      nadzwyczajnego. Mam wrażenie, że powstały już dziesiątki podobnych, o świeżej,
      dziarskiej nucie. Mało trwałe. Jak przeczytałam, dla jakich kobiet sa
      przeznaczone, to chciało mi się śmiać, tak do nich nie pasuje ten opis (że niby
      śmiałe, dynamiczne...)
      Te perfumy są dla mnie całkiem bezpłciowe. Nie są nawet kontrowersyjne, w
      przeciwieństwie do ich sławnej nosicielki ;)
      • Gość: nancy Re: Mat by Masaki Matsushima IP: *.telan.pl 03.06.03, 16:46
        Z własną opinią poczekam, rzecz jasna, aż sama wwącham się w swój nadgarstek,
        tudzież zgięcie łokcia. Brdzo dziękuję za odpowiedzi, ewentualne rozczarowanie
        nie będzie już tak dotkliwe... Mimo wszystko szkoda by było, zważywszy na to,
        że opis i skład wskazują na zapach iście magiczny.
        Od jakiegoś czasu szukam świeżego, lecz wyrazistego i niebanalnego zapachu, ale
        póki co, nic jeszcze nie powaliło mnie na kolana i nie sprawiło, bym w jednym
        momencie chciała odrzucić całą resztę. Mam co prawda kilka swoich typów, mniej
        lub bardziej zbliżonych do ideału, ale ciągle poszukuję tego jedynego...
        Może któraś z was mogłaby mi coś podsunąć...?

pozdrawiam,
        czekająca na olśnienie nancy
        • coralin Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 16:57
          A jakie są te Twoje typy? Napisz to będzie wiadomo co podpowiedzieć. Może
          zostając w klimatach japońskich Zen lub Relaxing Fragrance Shiseido?
          • Gość: nancy Re: Mat by Masaki Matsushima IP: *.telan.pl 03.06.03, 17:28
            Lubię Emporio White, niestety mogę używać tylko w upalne dni, kiedy indziej
            znika po dwóch godzinach. Męski odpowiednik też jest niczego sobie, dodatkowo
            ma tę zaletę, że na mojej, kobiecej skórze pachnie zdecydowanie inaczej niż na
            mężczyznach, przez co zyskuje na oryginalności. Lubię Eau Torride, świetne jest
            tu połączenie ciepłych i chłodnych nut, jednak trwałość też jest niestety taka
            sobie... Próbowałam Guerlaina Herba Fresca,zapach świetny, jednak nie do końca
            do mnie pasuje, wolę coś bardziej abstrakcyjnego. Co tam jeszcze.... gdyby DKNY
            pachniało od początku tak, jak po 4 godzinach, mogłabym go spróbować. Ten "dół"
            pachnie na mnie elegancko, lekko metalicznie, kojarzy mi się ze srebrnym
            kolorem, jednak wszystko, co jest przed nim, dyskwalifikuje go niestety... Od
            czasu do czasu zastanawiam się także nad męską 212 Caroliny Herrery - na mnie
            trochę zmysłowy, trochę dynamiczny zapach...
            Jeżeli nic innego nie znajdę, pewnie wybiorę coś z zapachów, o których
            wspominałam wcześniej, żaden z nich nie jest jednak moim stuprocentowym
            ideałem...
            Ech... ostatnio prawie całkowicie zrezygnowałam z ciężkich, orientalizujących
            zapachów - nie wiem, na ile to tymczasowa tendencja, ale od pewnego czasu takie
            silne zapachy zaczęły mnie męczyć. W ramach oddechu szukam czegoś lżejszego,
            jednak to wśród tych poprzenich zapachów łatwiej o perełki...

Pozdrawiam,
            nancy
          • Gość: nancy Re: Mat by Masaki Matsushima IP: *.telan.pl 03.06.03, 17:33
            Przepraszam, w poprzedniej wiadomości zapomniałam napisać o moich odczuciach co
            do Zen i Relaxing Fragrance...
            Zen jest bardzo ciekawym zapachem, w pewien sposób mnie pociąga, jednak chyba
            nie mam jeszcze na niego ochoty. Relaxing Fragrance niestety zupełnie mi nie
            pasuje:( Z takich "zieloności" wolę Aroma Tonic. Z kolei Coloressence
            Energisante Diora świetnie pachnie na mojej przyjaciółce, a na mnie to już
            zupełnie inna bajka...

• coralin Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 17:40
              Sporo z zapachów które wymieniłaś ma cierpkie nuty. Polecam do przetestowania
              Cabotine de Gres(wytrawny , lekki i bardzo trwały )i Halloween Jesusa del Pozo.
    • coralin Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 16:18
      Łagodna świeżyzna. Zapach faktycznie jest a jakby go nie było.Jak przystało na
      Japończyka(do niedawna w Japonii perfumowanie się należało do złego tonu)zapach
      jest łagodny, blisko ciała.Dla mnie bez wyrazu.Ja wiem Kenzo też Japończyk i
      zrobił ekspansywne Jungle ,ale on dłużej siedzi w Paryżu.Mat jest bardzo
      japoński:)Jak ktos lubi bambusa to polecam wodę Ode a la vie(zielona)YR.
      • elve Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 18:50
        kurcze, musze sie wreszcie porzadnie zainteresowac zapachami YR, na razie
        probowalam 2 i oba mi sie podobaly, poza tym slysze o nich duzo dobrego... cos
        chyba w tym jest :)
        • kotmanka Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 19:37
          Hej, Cabotine jest super-hiper-ekstra. Zapach bardzo swiezy, wytrawny,
          wyczuwalny dla otoczenia ale tak ze wszyscy pytaja czym tak ladnie pachniesz,
          trwaly jak fiks. W sumie jeden z idealnych lekkich zapachow.

Niestety bardzo konkretnie mi sie kojarzy z pewnym okresem w moim zyciu i chyba
          juz przez to nie moge do niego wrocic, probowalam. Jest na pewno na
          www.lumiere.pl, bo kiedys patrzylam
          Pozdr
          • Gość: alienor Re: Mat by Masaki Matsushima IP: *.crowley.pl 04.06.03, 08:48
            Czy Cabotine jest do powachania w Polsce? Nie pamietam, zebym to widziala w
            drogeriach.
        • coralin Re: Mat by Masaki Matsushima 03.06.03, 19:47
          Wychodzą im moim zdaniem zapachy lekkie i świeże bo te orientale są takie
          sobie. Najbardziej ceniona przez perfumiarzy(i przez klientki bo to najstarszy
          zapach YR i ani myślą o wycofaniu)jest woda Nature zielono-ziołowo-mchowa.Jest
          cierpka i może na początku odrzucić ,ale rozwija sie niesamowicie.Warto nawet
          testować w upały, bo gdy chłodniej zapach wydaje sie nieznośny:) Nie każdemu
          sie spodoba,ale przecież to cecha dobrych perfum.Przypomina słynne Vent Vert
          Balmaina,ale Nature moim zdaniem ładniejsze.Ode a la vie jest łagodny i
          rzeczywiscie czuć bambusa.To taki lekki, przyjemny i dość ciekawy zapaszek o
          wiele lepszy(albo nie gorszy) niż "ekskuzywne" letnie wody nachalnie
          lansowane.Co prawda nie używam bo mam ulubiony letni zapach,ale polecam do
          przetestowania:)
          PS.Elve, pamiętasz o Hermesie gdy sie pojawi?
    • kotmanka Re: Cabotine 03.06.03, 19:38
      Jeszcze tylko dorzuce, ze edt nie rozni sie praktycznie trwaloscia od edp
      • Gość: kiwi Mat IP: *.kprm.gov.pl 04.06.03, 09:58
        Mat jest do nabycia w Empiku na Nowym Świecie. Jest też w typie mojego
        ukochanego Torride, jednak po kilku godzinach zauważyłam, że zbyt zaczął
        pachnieć ogórkiem.... Ale kiedyś się skuszę, choć osobiście Madonny nie cierpię
        (przez dwadzieścia lat kariety piosenkarskiej przynajmniej nauczyłaby się
        śpiewać).
        Z takich lekkich zpachów polecam niezwykle eleganckie Acqua di Gio Armaniego i
        Kenzo Pur Homme, które jest na tyle uniwersalnym zapachem, że na
        kobietach "brzmi" fantastycznie.
    • Gość: nana Re: Mat by Masaki Matsushima IP: *.acn.pl 04.06.03, 11:27
      Mat na pewno jest w GC w Galerii Mokotów.A jeśli dobrze pamietam to widziałam
      Cabotine w perfumerii francuskiej w Auchan Piaseczno.
      • anik114 Re: Mat by Masaki Matsushima 04.06.03, 14:25
        a mi zapach Mat bardzo odpowiada...kiedy dostalam go w prezencie od mojego
        chlopaka sama jeszcze nie znalam tego zapachu, ale bardzo mi odpowiada, jest
        taki lekki i orzezwiajacy...a to jak dlugo zapach utrzymuje sie na skorze jest
        kwestia indywidualna i zalezy od skory...my sami rowniez przyzwyczjamy sie do
        zapachu i potem mozemy go juz nie czuc, dlatego stosuje przez pare dni jeden
        zapach potem zmieniam i tak zawsze czuje ze zapach utrzymuje sie na
        skorze...poza tym wracajac do Mata to moj chlopak trafil na to w ten sposob ze
        doradzil sie ekspedientki w sklepie mowiac ze wczesniej uzywalam Acqua di Gio
        Armaniego i Kenzo..rownie lekkie i delikatne zapachy...ja polecam, od
        znajomych osob uslyszalam ze to rowniez bardzo ladny zapach...rzekomo
        zaprojektowany dla Madonny wg jej wskazowek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka