Dodaj do ulubionych

młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wynika

28.05.07, 13:26
piątek, supermarket drogeryjny w arkadii. szukam kremu z filtrem dla córki.
obok mnie kobieta,lat ok. 50, nieco sfatygowana na twarzy ,z 6 cm wyższa i 15
kg cięża ode mnie. raz mnie ,,przesunęła".drugi raz już bardziej chamsko.a ja
nic. wreszcie usłyszałam ,,odsun się smarkulo bo mi zasłaniasz". usmiechnęłam
się do ,,pani" i powiedziałam słodkim głosikiem ze widocznie jej kultura
przemineła wraz z młodością a filtry w tym wieku i tak juz nie nie pomogą.
dobrze ze trafiła na mój dobry nastrój;) pozatym - ja naprawdę wyglądam
młodo;)
Obserwuj wątek
    • asiorek75 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 13:52
      Sory, ale jakoś mało wiarygodna ta Twoja opowieść. Nie rozumiem dlaczego ktoś
      miałby bez powodu Cię wyzywać.
    • justa_79 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 13:54
      nic dziwnego, że młodość jej minęła, skoro nie używała fotostabilnych filtrów,
      o takie w supermarkecie trudno ;)
      • kate-gun Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 14:05
        podejrzewam, ze w latach 70-ych w PRL-u fotostabilne filtry nie byly jeszcze na
        porzadku dziennym, o ile w ogole wtedy istnialy
    • saskiaplus1 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 14:14
      No właśnie: co z tego wynika?
      • littlefrog Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 14:56
        może to że im wyższy filtr tym wyższa kultura osobista?
        lol
        • napolnoc Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:20
          Ech,... opowiesciami drogeryjnymi to moglabym sypac jak z rekawa, ale moje
          potyczki slowne glownie odbywaja sie z personelem.
          Np w zeszlym tygodniu kupowalam krem do twarzy i mimo, ze dokladnie okreslilam
          jakiego kremu szukam, pani wciska mi krem, ktory akurat jest promowany. Dalam
          sobie wysmarowac reke, wysluchalam jej tyrady, po czym powiedzialam, ze nie
          widze powodu, dlaczego mialabym placic 70 zamiast 25 euro za krem i niech mi da
          ten, po ktory przyszlam.
          Wnerwia mnie jak daja mi tez probki np kremow, ktore ewidentnie nie sa dla mnie.
          Zazwyczaj zadam wymiany.
          Ostatnio z glupia frant zapytalam, czy maja jakies pokazy makijazu, czy cos
          takiego, i ku mojejmu wielkiemu zdziwieniu okazalo sie, ze raz w tygodniu jakas
          firma cos takiego robi, jest to za darmo, dostaje sie kupe probek oraz analize
          skory, profesjonalny makijaz i duuuzo porad! Tylko, ze trzeba byc upierdliwa
          klientka by sie zalapac.Mi sie udalo, w srode ide na spotkanie z wizazyska z
          lancoma :)
    • kate-gun Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:24
      mnie rowniez ta historia wydaje sie malo prawdopodobna, chociaz spotkalam
      kiedys w rossmanie jakies 2 panienki. jedna opowiadala drugiej, ze pare dni
      wczesniej starsza kobieta prosila ja o pomoc w wyborze kremu
      przeciwzmarszczkowego, po czym po chwili stwierdzila, ze wszystkie kremy sa do
      niczego, i tak nie pomagaja. i tu rozwalil mnie komentarz panienki (juz w
      sklepie, w ktorym ja bylam) - cos w stylu "stara ropucha, bo o cere to trzeba
      dbac przez cale zycie, a nie dopiero jak sie zmarchy pojawia"

niby zgadza sie, ALE zdenerwowala mnie postawa i ton tej mlodej dziewczyny. bo
      czy tej pannie wydawalo sie, ze starosc jej NIGDY nie dopadnie i nawet w wieku
      90 lat nie bedzie miala ani jednej zmarszczki? popatrzmy na gwiazdy - maja
      dostep do najlepszych technologii, o operacjach plastycznych nie wspominajac, a
      i tak na starosc maja twarz usiana zmarszczkami, vide: 49-letnia Madonna. 50-
      paroletnia zona Banderasa. 70-letnia Sophia Loren. ONE maja zmarszczki, a co
      dopiero ma powiedziec przecietna polska staruszka, ktora w ciezich czasach PRL
      bardziej martwila sie o to, czy uda jej sie kupic mieso na obiad dla rodziny,
      niz o dobre kremy z fotostabilnymi filtrami :)
      • justynnka Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:27
        widać jeszcze miało doświadczyłyście ludzkiego chamstwa;) pozatym- gdyby nie
        wyjechała do mnie ,,smarkulo" prawdopodobnie totalnie bym ją zignorowała.
        • paul_ina Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:36
          Ja bym to potraktowała jak komplement :)
          ...a już raczej na pewno nie starałabym się odgryźć, zwłaszcza dokuczając komukolwiek jego wiekiem. Ta obelga szybciej wróci niż przypuszczasz.
          • justynnka Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:47
            wiesz,komplemety od takich osób nie bardzo mnie interesują. pozatym-
            wystarczyłoby zwyczajne powiedzenie przepraszam skoro czegośtam nie widziała -
            a ja jej raczej nie zasłaniałam. jesli mnie ktoś prowokuje odgryzam się - wtedy
            nie ma taryfy ulgowej.
            • paul_ina Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:52
              Rozumiem :) każdy ma swoje obyczaje.
              Ja z kolei od 10 roku życia wyglądam tak poważnie, że nikt nigdy mnie nie zaczepia :) podobno mam coś w spojrzeniu, co trzyma na dystans.

W każdym razie gratuluję Ci młodego, świeżego wyglądu :)
              • justynnka Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 15:56
                dzięki;) wiesz, ja jestem z gatunku tych nieduzych kobietek których nie widac
                ale za to słychac:)
        • kate-gun Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 16:01
          kazdy z nas doswiadcza czasem chamstwa, ale mnie akurat ciezko sprowokowac na
          tyle, zebym stracila klase i znizyla sie do poziomu chama.
          to dziala, delikwent z reguly nic juz nie odpowie na moje spokojne, stonowane
          slowa. dodaj do tego lekki usmiech wyrazajacy politowanie, a zobaczysz
          zmieszanie w oczach 'wroga' :)
          • sandia Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 18:06
            ....wynika z tego, ze "poza tym" piszemy osobno a nie z uporem w 3 postach
            razem :/
    • rzeka8 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 18:13
      Boże, jak można się tak zachować jak justynnka... I jeszcze się chwalić
      swoją "ripostą" na forum. Kompletny brak delikatności i wrażliwości. Współczuje
      tej Pani z supermarketu, nawet jeśli kogoś popychała.
      • garraretka Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 18:45
        A jak można się zachowywać tak, jak opisywana kobieta? Ja też jestem z gatunku
        tych małych i drobnych, które łatwo przestawić w inne miejsce - i dlatego na
        tego typu zachowanie mogę zareagować tylko słownie - niezależnie od tego czy
        jest to "stara ropucha" czy dopiero "skrzek" zawsze powiem co myślę o takim
        traktowaniu innych. Nie będę się przecież przepychać z kimś, kto jest ode mnie
        większy i z założenia byłabym skazana na "porażkę".

I to nie jest zniżanie się do poziomu "atakującego" - po prostu w uprzejmy,
        aczkolwiek stanowczy sposób, wyrażam swoją dezaprobatę.
        • rzeka8 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 18:55
          To w gruncie rzeczy nie ma znaczenia, czy ktoś jest mały, czy duży. Jasne,
          zawsze można zwrócić uwagę - z tym się zgadzam i nie dyskutuję. Ale jak można
          zrobić to w tak - bardzo przepraszam - chamski sposób jak justynnka? Robienie
          uwag o czyimś wieku jest dla mnie absolutnie niedopuszczalne i świadczy o braku
          kultury i prostactwie. Przykro mi, że musiałam to powiedzieć/napisać.
          • justa_79 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 20:26
            ale to ta pani pierwsza zrobiła uwagę dot. wieku - "smarkulo".
            • arieska Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 28.05.07, 20:39
              justa_79 napisała:

> ale to ta pani pierwsza zrobiła uwagę dot. wieku - "smarkulo".

I tak koniecznie dziecinnie (chyba w tym okresleniu 'smarkula' jest jednak
              troche prawdy i nie mowie o wieku) trzeba sie odgryzac? Druga sprawa czepiac sie
              wieku mozna na dwa sposoby-smarkula to predzej komplement (zwlaszcza, jesli juz
              sie nia nie jest), a nazwanie kogos przykladowo stara ropucha to juz zupelnie co
              innego.
            • kate-gun Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 29.05.07, 16:03
              oko za oko, zab za za, obelga za obelge...

bardzo prymitywne zachowanie.
              • justa_79 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 29.05.07, 16:08
                cóż, są osoby, które lubią być poniżane czy obrażane, które pozwalają sobie na
                to. jeśli ktoś do nich nie należy, to jest prymitywny? ciekawy sposób myślenia.
                • rzeka8 do justy 29.05.07, 17:16
                  Jakoś dziwnie to zinterpretowałaś... Pewnie, że nikt nie lubi być poniżany ani
                  obrażany. Ale poniżanie i obrażanie innych w odwecie jest jeszcze gorsze.
                  Zawsze można znaleźć sposób na zwrócenie komuś uwagi, nawet bardzo ostre - ale
                  chyba lepiej zrobić to inteligentniej i z większą klasą niż autorka wątku.
                  Naprawdę, nie mówcie, że wyszydzanie czyjegoś wieku, wyglądu, wagi jest ok.
    • saskiaplus1 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 29.05.07, 12:15
      To może ja opowiem historię, jak w dziewiątym miesiącu ciąży jechałam autobusem
      i jakiś grubszy facet na mnie wleciał. Nie powiedział przepraszam, tylko mruknął
      coś o grubych babach zajmujących miejsce w autobusie. Na to mu powiedziałam, że
      mój brzuch za dwa tygodnie będzie tylko wspomnieniem, a jego zostanie już pewnie
      taki na wieki. Czy moja historia też nadaje się na forum "Uroda"? Wprawdzie nie
      akcja nie dzieje się w drogerii, ale też z niej nic nie wynika.
      • justa_79 Re: młody wygląd,kremy z filtrem - co z tego wyn 29.05.07, 12:24
        zaraz na Ciebie ktoś naskoczy, że robienie uwag na temat czyjejś nadwagi jest
        dziecinne i niedopuszczalne ;)
    • karolina.szczecin większość z Was skupiła się nie na tym, 29.05.07, 12:48
      co trzeba :) ja zrozumiałam :) a frustracje wylewam w innych miejscach - i
      niektórym z Was polecam - trochę wysiłku fizycznego - a przestaniecie być
      zrzędami ;)
      • saskiaplus1 Re: większość z Was skupiła się nie na tym, 29.05.07, 16:16
        To podziel się wiedzą,skoro wiesz,co poeta miał,na myśli,nie bądź taki samolub!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka