m.nikla 05.06.07, 18:38 A mzoe ktoś mógłby coś powiedzieć o dermatix??taki krem - mam nadzieję ,ze nie pomyliłam nazwy...podobno drogi( 180mzł) ale dobry...uzywał ktoś?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 05.06.07, 20:30 Od lat testuję przeróżne preparaty na blizny i jedynymi godnym polecenia są plastry silikonowe Cica-Care oraz krem No-Scar. Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 06.06.07, 20:05 co to sa te plastry silikonowe i ten krem?stosuje sie to razem? ile to kosztuje? po jakim czasie sa widoczne rezultaty?kurde za 4 miesiace slub a ja mam straszne blizny i plamy na rekach Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 06.06.07, 20:27 i czy jest tona recepte?? Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 06.06.07, 20:31 driadea napisała: > Od lat testuję przeróżne preparaty na blizny i jedynymi godnym polecenia są > plastry silikonowe Cica-Care oraz krem No-Scar. krem No-Scar używałąm, 3 opakowania zuzyłam i żeby jakas znacząca poprawa była to nie wiem. jakiejs wielkiej różnicy nie widzę, ale te plastry bardzo mnie zaciekawiły. odpowiedz prosze co to. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 06.06.07, 20:40 Cica-care i No-scar nie stosuje się razem, nie są na receptę. No-scar: www.apteka-centrum.pl/noscar-30-ml-p-1366.html Cica-care to plaster silikonowy, nie wiem ile teraz kosztuje, 7 lat temu za duże opakowanie dałam 200 zł - wystarczyło na 5 lat dla kilku osób (blizny po operacji serca, więc jakieś 30 cm dł., 1 cm szerokości + 3 blizny po drenach: jakieś 2x1,5 cm). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika01_2006 Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 10:46 A myślisz że na rozstępy też podziała?Może choć troche? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 11:08 Rozstępy to też blizny, więc na pewno podziała. Ale wiadomo - nie zdlikwiduje, na to nie ma szans,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 11:52 superapteka.pl/product_info.php/info/p100039299_PLASTER-ZELO--CICA-CARE-NA-BLIZNE-SAMOPRZ--12X15-CM-1-2.html/XTCsid/75a1c4b7a45c102e2cdb9c787ac447f4 ale na tej stronie cena tego plastra jest zupelnie inna?;/ A ja uzywam no-scar na blizny na czole no oczywiscie po tradzki:) Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 12:08 Jestem zdumiona! Albo to co innego, albo teraz to już nie nowość, ale żeby aż tak staniało przez kilka lat?! Tym bardziej kupujcie!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 12:39 Czyli kupowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
polskiprl Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 12:40 Wielkosc 12cm na 15 cm. moze dlatego taki tani Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 07.06.07, 22:34 A czy ten krem/plastry podzialaja na blizne stara (prawie 6-letnia)? Smarowalam kilkoma kremami po zabiegu ale nic to nie dalo, mam blizne zakonczona koleczkami po szwach ;). Niby sie przyzwyczailam, ale jakby mozna bylo ja zmniejszyc - bylabym szczesliwa, tym bardziej, ze jest na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
atonek uzywalam dermatix 07.06.07, 15:44 witam ja uzywalam żel na blizny Dermatix - kupiłam zeszlego lata za 140 zł (maluteńkie opakowanie). Wszyscy - lekarze chirurdzy, dermatolog - mowili, że dobry, że warto. A ja musialam coś kupić, gdyż usuwalam chirurgicznie znamiona (9 na plecach) i nie chcialam tego zaniedbać. I być może żel jest dobry, ale... mi niestety zrobił bardzo duża szkodę, ale to ze względu na brak informacji (i mój bra wiedzy), a właściwie ze względu na złą informację. Lekarz powiedział mi, że mam uzywac zaraz po ściągnięciu szwów. Więc zaczełam uzywac już w ten am dzień. Po 2 tygodniach wszytskie blizny zrobily się różowe, jakby zaraz miały sie rozlecieć. Okazalo się, że żel jest dobry, owszem, ale należy go uzywac co najmniej kilka miesięcy po zdjęciu szwów... więc teraz, rok po zabiegu, mam 2 razy wieksze slady niż wczesiej znamiona i cały czas musze się chowac przed slońcem. I wiem ze tym razem Dermatix mi nie pomoże:( dlatego najwazniejsze jest to, aby rana była zagojona... no i stosować regularnie. I aby nie był przeterminowany, to tez sie może zdarzyć:) pozdrawiam serdecznie A. Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: uzywalam dermatix 07.06.07, 22:06 Wielkie dzieki za odpowiedz- maja blizna jest na twarzy - pod nosem i ma juz prawie rok...bałąm sie ,ze to juz za poznow ogóle... Jak miałąm zszywaną to jakiś lekarz powiedziałmi żebym sobie smarowała cepanem...to taka ochydnie smierdząca maśc- i oczywiscie NIC nie dała---ale tania---8 zł. dzieki jeszcze raz za odp o dermatiksie, nie weidziaąłm ,ze można mniejsze oopakowanie dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
chipiona Re: znacie coś skutecznego na blizny?? 09.06.07, 14:15 Mnie bardzo pomógł naturalny olejek Róży Mosqueta jestem zakochana w aromaterapii i właściwościach esencji pzd. chipiona Odpowiedz Link Zgłoś