Dodaj do ulubionych

Moja twarz...pomocy!!

03.07.07, 11:32
Witam,
potrzebuję dobrej rady w sprawie trądziku. Ponad 3 miesiące temu byłam u
dermatologa. Przez 3 miesiące zażywałam antybiotyki i rzeczywiście pomogły.
Miałam piękna twarz bez krostek. Pozostały tylko lekkie przebarwienia na które
pani doktor przepisała Skinoren. Niestety długo nie nacieszyłam piękną skórą,
bo jak tylko przestałam brać antybiotyki trądzik zaczął powoli wracać ;/ znowu
mam całe czoło w pryszczach. Nie wiem co robić, jestem załamana. Myślałam, że
na wakacje będę wreszcie wyglądac jak normalna kobieta, a tu katastrofa. Nie
wiem czy mam iść znowu do dermatologa skoro jej leczenie nie przyniosło
skutku. To jest najlepsza dermatolog w moim mieście, a na wizytę czeka się co
najmniej 2 tyg więc do tego czasu będę wyglądała jeszcze gorzej. Zresztą
pewnie znowu da mi jakieś antybiotyki, a ja nie chce się więcej tym truć.
czytałam kiedys tu na forum, ze wiele z was wyleczyło sie z tradziku innymi
sposobami niż antybiotyki.
Ale się rozpisałam heh chyba musiałam sie wyżalić ;) mam nadzieje, że
napisałam w miarę zrozumiale. Będę wdzięczna za wszystkie rady :)
Obserwuj wątek
    • darsana Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 15:45
      Polecam ci mydło siarkowe.
      • gruszka_na_wierzbie Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 16:55
        hmm ja bym jeszcze raz odwiedzial dermatologa i to tego samego,
        najprawdopodobniej tak jak ja masz problemy z hormonami...
        • tamarka20 Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 17:00
          gruszka_na_wierzbie napisała:
          > najprawdopodobniej tak jak ja masz problemy z hormonami...

Możesz powiedzieć jak się nazywają te badania? Zrobię i wtedy pójdę z wynikami
          do dermatologa

darsana napisała:
          > Polecam ci mydło siarkowe.
          Jakiej firmy jest to mydło i gdzie je można kupić? Czy oprócz tego mydła używasz
          jeszcze czegoś? Jakieś kremy, maści itp czy wystarczy tylko myć nim twarz?
          • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 18:08
            Witaj. Ja też mam ten sam problem, trądzik nie jest wielki ale jednak jest:/
            Byłam raz u dermatologa, przepisał Brewoxyl i Davercin. Twarz myje mydłem
            siarkowym(strasznie wysusza), a pozniej smaruje Brewoxylem(jeszcze gorzej
            wysusza). I dlatego moim problemem jest srasznie sucha skóra, zupełnie nie wiem
            co robić, bo słyszalam ze wysuszona skóra prowadzi do jeszcze wiekszego
            trądziku, bo wytwarza wiecej łoju. Tak samo jest ze słońcem, gdy opale buzie
            jest łądna, wszystko suchutko, ale za pare dni dwa razy wiecej pryszczy.
            Smarować twarz kremem nawilżąjącym?(gdy to robie pojawia sie wiecej krostek...)
            Poradźcie, co robić? :-(
            • rikol Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.14, 22:59
              Nawilzajacy najlepszy do skóry trądzikowej jest la roche posay toleriane fluide (możesz zamówić za granicą). Jest to prosty nawilżający krem, który nie tłuści, ale i nie matuje. Bardzo dobry.
            • rikol Re: Moja twarz...pomocy!! a 03.07.14, 23:12
              Spróbuj może roac cutane? Niektórym pomaga na zawsze.

Co działa na trądzik:
              siarka (mydło siarkowe); jeśli skóra jest przesuszona, to myj pianką pharmaceris z serii A
              kwasy (krem biod erma sebium akn, najlepszy; natomiast najtanszy dobry to akn ederm z apteki)
              tlen - benz acne itp.
              maść ichtiolowa
              cynk - czyli maść cynkowa itp.
              glinka - to jest dobre, bo nawet na wysuszoną skóre możęsz stosować , najmniej agresywne
              tormentiol
              Na dzień krem z filtrem, np. skin ceuticals sheer sunscreen lub jakis specjalny do skóry trądzikowej (np. svr lub bioderma)

Generalnie u każdego sprawdza się co innego. Antybiotyki to ostatnia deska ratunku, poza tym bakterie się uodparniają. a może to nie trądzik tylko gronkowiec? trzeba wykonać posiew.
          • gruszka_na_wierzbie Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 22:23
            ja to mam nadmiar... testosteronu:(:( eh miesiac leczylam sie tetralysalem (czy
            jakos tak) do tego duac(dalej) i jakis krem na rano matujaco cos tam i jest ok
            jak narazie nic nie wraca:):):)
    • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 18:44
      up
      • alpinab12 Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 19:23
        CZESC:)3 miesiace?tylko? ja faszerowalam sie antybiotykami ponad 2
        lata...mialam te same efekty- po odstawieniu antybiotykow problem pojawial sie
        znow, nie bede pisac jakie leki i masci stosowalam- od najtanszych do
        najdrozszych-efekt -zero.
        Poszlam do ginekologa, przepisala mi diane35- miesiac ,po tradziku nie ma
        znaku:)moze troszke przed okresem ale to chyba dlatego ze odstawia sie wtedy
        hormony. Tez musze zrobic badania poziomu hormonow u ginekologa-endokrynologa i
        pewnie jzu wtedy bedzie OK, Moim zdaniem- nie mecz sie z antybiotykami, mozesz
        ewentualnie sprobowac innych bo ten moze byc nieskuteczny(dla mnie najlepszy
        byl LYSNEL-albo cos podobnego- troszke drogi ale z nowszych, najgorsze-
        ampicilina(uczulenie) i tetracyklina)
        powodzenia.Aga
        • elfia4 Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 20:37
          Chyba chodziło ci o lysanel, ale to nie antybiotyk tylko krem z serii
          antytrądzikowej SVRu z kombinacją kwasów.
          • alpinab12 Masz racje.... 04.07.07, 14:54
            tak pomylilo mi sie, ale jestem pewna ze nazwa tego antybiotyku byla
            podobna:/jest on w bialym kartonie, niebieski napis w lewym gornym rogu.Jak
            tylko przypomne sobie to dam znac- ale nazwa podobna do tego co podalam,
            acha jeszcze polecam masc ACNE-DERM, stosuje ja od czasu do czasu .
            • alpinab12 Tetralysal- przypomnialo mi sie:) 04.07.07, 15:13
              o to mi chodzilo-jest dosc drogi- teraz pewnie kolo 20 zl za opkaowanie, ale dl
              amnie byl jak juz mowilam najskuteczniejszy
              pozdrawiam
        • tamarka20 Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.07, 21:14
          alpinab12 napisała:
          > CZESC:)3 miesiace?tylko? ja faszerowalam sie antybiotykami ponad 2
          > lata...mialam te same efekty- po odstawieniu antybiotykow problem pojawial sie
          > znow, nie bede pisac jakie leki i masci stosowalam- od najtanszych do
          > najdrozszych-efekt -zero.
          > Poszlam do ginekologa, przepisala mi diane35- miesiac ,po tradziku nie ma
          > znaku:)moze troszke przed okresem ale to chyba dlatego ze odstawia sie wtedy
          > hormony. Tez musze zrobic badania poziomu hormonow u ginekologa-endokrynologa i
          >
          > pewnie jzu wtedy bedzie OK, Moim zdaniem- nie mecz sie z antybiotykami, mozesz
          > ewentualnie sprobowac innych bo ten moze byc nieskuteczny(dla mnie najlepszy
          > byl LYSNEL-albo cos podobnego- troszke drogi ale z nowszych, najgorsze-
          > ampicilina(uczulenie) i tetracyklina)
          > powodzenia.Aga

Też się nad tym zastanawiałam, ale obawiam się, że to pomoże tylko do czasu, tzn
          kiedy będę brała tabletki, a kiedy przestanę to trądzik znowu wróci. Nie ma
          sposobu, zeby pozbyc sie go na zawsze?

fille91 napisała:

>Twarz myje mydłem
          siarkowym(strasznie wysusza), a pozniej smaruje Brewoxylem(jeszcze gorzej
          wysusza). I dlatego moim problemem jest srasznie sucha skóra, zupełnie nie wiem
          co robić, bo słyszalam ze wysuszona skóra prowadzi do jeszcze wiekszego
          trądziku, bo wytwarza wiecej łoju. Tak samo jest ze słońcem, gdy opale buzie
          jest łądna, wszystko suchutko, ale za pare dni dwa razy wiecej pryszczy.
          Smarować twarz kremem nawilżąjącym?(gdy to robie pojawia sie wiecej krostek...)
          Poradźcie, co robić? :-(

Mi dermatolog do mycia twarzy dala Physiogel i do tego w przypadku suchej skóry
          krem physiogel. dzięki temu nie mam problemów z suchą skórą, czego bardzo się
          obawialam w zwiazku z leczeniem. A czy to pomaga na trądzik? Bo jeżeli się
          męczyć to bym chciala miec pewnosc, ze zadziala. Chociaz tak naprawde nie wiem
          co jest gorsze czy tradzik czy sucha skora ;/

Zastanawiam sie nad zmiana dermatologa. Ogólnie mam troche zastrzezen do tej
          lekarki u ktorej bylam i chcialabym sprobować skonsultować się z innym. Możecie
          polecić mi jakiego dobrego, sprawdzonego dermatologa z trójmiasta, Elbląga lub
          ewentualnie Olsztyna?
    • kasia_te Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 07:39
      w moim pzypadku leczenie antybiotykami trwało 2 tygodnie,tak już mam że mój
      przewód pokarmowy bardzoo ciężko znosi antybiotykoterapie:/po wielu próvbach
      znalazłam w końcu lekarza który nie wychodzi z założenia, że bez antybiotyków
      doustnych trądziku się nie wyleczy.Ja do mycia twarzy stosuję Effaclar z La
      Roche,ponieważ jest lato to "leczenie" trądziku w gruncie rzeczy nalezy
      ograniczyc do lekkich preparatów, bez kwasów, poza tym większosc leków na
      tradzik ma działanie fotouczulające niestety.A więc rano krem matujący
      (Cleanance Avene),wieczorem "robiony w aptece" tonik peelingujący(nie znam
      skladu dokladnie, na pewno olejek kamforowy i paczulowy, i costam, na recepte)
      no i na niespodzianki isotrexin ale tylko na noc.Na pewno nie polecam
      rezygnacji z leczenia u dermatologa,ja przez swoją głupotę leczę się już gdzieś
      z 6 lat, tyleże z przerwami:/AA, no i jak juz była mowa, trzeba zrobic hormony
      (wlasciwie to testosteron przede wszystkim), bo może tutaj jest problem.
      Pozdrawiam, i wytrwalosci w leczeniu:)
      • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 19:01
        Ktoś juz tu napisał, czy nie można pozbyć się trądziku raz na zawsze???Czy po
        odstawieniu leków,kremów problem znów musi wracać?Kto zna jakiś lek,kuracje, po
        której trądzik znika i nigdy nie wraca?Gdzieś słyszalam żę Izotek jest takim
        lekiem, no ale cena...
        • ola20022001 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 19:29
          Ja właśnie 2 dni temu zakończyłam 6 miesięczną kuracje Tetralysalem. Przed tem
          robiłam badania na hormony u endokrynologa i wyszły dobrze. Bużke mam teraz
          super. Wszystkie ślady zeszły, i modle się, aby trądzik nie wrócił. Czy są
          jakieś sposoby, aby dodatkowo zapobiedz nawrotom? Lekarka mówiłam, że nawroty
          są u jakiś 30-40% pasjentów.
          • ola20022001 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 19:30
            pacjentów
            • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 19:39
              a czy ten lek jest na recepte?ile kosztuje?powiedz cos o nim jak mozesz,prosze.
              • ola20022001 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 19:47
                Tetralysal jest na recepte. Jedno opakowanie kosztuje 20 zł. Ja przez pierwsze
                3 miesiące brałam po 2 tabletki dziennie, potem przez kolejne 3 miesiące po 1
                tabletce. W sumie kuracja szczególnie na początku była dość droga. Plus
                oczywiście maście(aknemycin, isotrexin), a ostatnio żel Duac. Teraz tak się
                wszystko pięknie wygoiło, że nie widac abym kiedykolwiek miała cięzki trądzik.
                Za to bardzo boję sie nawrotu.
                • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 19:54
                  ok,dzieki. A jak silny miałaś trądzik?Tzn czy było naprawde źle?U mnie nie ma
                  jeszcze tak nasilonego trądziku(w skali od 1 do 10 dalabym 4), najwiecej
                  wystepuje na brodzie,sporadycznie na czole. Nie jest źle ale ja juz mam tego
                  dosyc:(
                  • ola20022001 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 20:02
                    U mnie w skali było tak z 5 może? Miałam stan zapalny i wielkie bolace
                    pryszcze. W sumie nie wiem co było powodem mojego trądziku. Dostałam go nagle w
                    wieku 18 lat(wczesniej nigdy nie miałam).
    • tamarka20 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.07, 21:40
      Ja brałam własnie tetralysal i tradzik wrócił po około tygodniu, moze troche wiecej.

ola20022001 napisała:

> Ja właśnie 2 dni temu zakończyłam 6 miesięczną kuracje Tetralysalem. Przed tem
      > robiłam badania na hormony u endokrynologa i wyszły dobrze. Bużke mam teraz
      > super. Wszystkie ślady zeszły, i modle się, aby trądzik nie wrócił. Czy są
      > jakieś sposoby, aby dodatkowo zapobiedz nawrotom? Lekarka mówiłam, że nawroty
      > są u jakiś 30-40% pasjentów.

A czy ten antybiotyk pomogł tez na zaskorniki?
      • ola20022001 Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 10:38
        Nie mam teraz żadnych zaskórników. Właściwie nie wiem co pomogło, bo smarowałam
        się także codziennie żelami i maściami na recepte. Pisałaś, że brałaś 3
        miesiące. Moja lekarka twierdzi, że trzeba brać conajmniej pół roku.
        • zawsze_do_przodu Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 10:43
          Ale wiecie, że jak się bierze antybiotyki, to nie można się oplać, bo moga być
          silne przebarwienia. Poza tym, i le można brać antybiotyki.
          • papryczka_ag Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 10:49
            e tam...

mam kremy z kwasami, biorę antybiotyk juz 4 miesiące i nic mi sie od słońca ze
            skórą złego nie stało

tyle efektów ile osób
            • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 11:02
              Widze ze jednym pomogło,innym nie. Wychodzi na to że trzeba spróbować
              wszystkiego... A czy trądzik sam możę z wiekiem zniknąć? Bo przecież to może
              być tylko sprawa dojzewania.
              • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 22:14
                up
                • tamarka20 Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 22:30
                  Wydaje mi się, że sam niestety nie zniknie ;/ u mnie nie tradzik zaczal sie po
                  okresie dojrzewania. Po maturze uznalam, że czas o siebie zadbac i kupilam sobie
                  pilingi, maseczki kremy itp. i to wlasnie wtedy jak zaczelam uzywac tych
                  wszystkich kosmetykow pojawil sie tradzik. teraz juz ich nie uzywam, a tradzik
                  ciagle jest. Chcialam dobrze, a wyszlo jak zwykle zle :P
                  Chcialam sie jeszcze poradzic odnośnie mojej dermatolog. A mianowicie mam pewne
                  zastrzeżenia co do jej sposobów leczenia. Kiedy poszłam do niej pierwszy raz
                  tylko przepisala mi antybiotyki i nie powiedziała nic na temat pielęgnacji. Tzn
                  sama musiałam pytać ją czym powinnam myć twarz, czy mogę używać podkładu, kremu.
                  A przecież gdybym nie zapytała to całe leczenie poszło by pewnie na marne, bo
                  dalej bym używała nie odpowiednich kosmetyków. Myślę, że lekarz dermatolog sam
                  powinien sie o to wszystko zapytać i wytłumaczyć co jest źle itp, a nie, żebym
                  ja sama musiała go "ciągnąć za język". Przecież mogłabym coś pominąć, a to by
                  mogło szkodzić... Poza tym kiedy skończyłam brać antybiotyki postanowiłam się
                  upewnić czy mogę już sie opalać. Dowiedziałam się, że mogę. Zapytałam więc
                  jakich kremów z filtrami powinnam używać, żeby nie zaszkodzić mojej twarzy.
                  Odpowiedź była następująca: "Żadnych. A po co??". Byłam w szoku i o nic więcej
                  nie pytałam. Myślicie, że tak odpowiada kompetentny dermatolog? Ja nie jestem
                  przekonana, dlatego zastanawiam się mad następną wizytą.
                  • fille91 Re: Moja twarz...pomocy!! 05.07.07, 22:38
                    U mnie jest dokładnie tak samo. Byłam tylko u jednego dermatologa, w
                    przychodni, nie prywatnie. Wizyta trwała może 8 min, obejrzała mnie, przepisała
                    leki i "do widzenia", żadnej rozmowy nie było.
                    Trądzik mam od 2 lat, ale jestem jeszcze młoda(mam 16 lat)i tak sobie mysle ze
                    to moze tylko przez dojrzewanie, że chyba w koncu minie, mam taką
                    nadzieje...Teraz przerzucilam sie na zwykłe mydełko dla dzieci(nie wysusza), i
                    ciągle uzywam brevoxylu. Pije też bratka,unikam słodyczy i ostrych potraw. jest
                    troche poprawa, ale tylko troche...
                    • ola20022001 Re: Moja twarz...pomocy!! 06.07.07, 09:57
                      Ja chodzę prywatnie(wizyta 50 zł), ale warto. Za każdym razem lekarka
                      poświęcała mi bardzo dużo czasu. Nauczyła jak pielęgnować cere, uświadomiła
                      mnie w zakresie ochrony przeciwłonecznej(przy Tetralysalu trzeba stosować
                      filtry), o wszystko mogłam sie jej zapytać. Skąd jesteś?
                      • tamarka20 Re: Moja twarz...pomocy!! 06.07.07, 17:14
                        Byłam kiedyś prywatnie u tej samej lekarki co teraz, ale wizyta tak naprawde
                        niczym sie nie roznila od normalnej. oprocz oczywiście tego, że na koniec
                        musialam zaplacic 50 zl (a może nawet i wiecej). Ta dermatolog nie ma nawet
                        prywatnego gabinetu tylko przyjmuje w przychodni, tyle, że "po godzinach".
                        Uznalam, ze nie warto wydawac pieniedzy na sama wizyte skoro leczenie jest dosyc
                        drogie.
                        Jestem z Elbląga.
                        • nvvk Re: Moja twarz...pomocy!! 06.07.07, 20:27
                          ja tak samo mam z tym problem, jednak z roku na rok jest coraz lepiej. bralam
                          przez dlugi czas tetralysal, teraz chcę iść do ginekologa po hormony.

ostatnio slyszalam o leku 'izotek' ktory zwalcza trądzik na cale zycie. problem
                          w tym, ze stosowanie go powoduje bardzo powazne skutki uboczne, jest niezdrowy
                          dla organizmu i zeby go brac trzeba miec naprawdę powazne problemy ze skorą.
                          moja przyjaciolka brala ten lek i teraz nie ma absolutnie nic. także lek jest
                          dobry... aczkolwiek wyniszcza organizm okropnie.
    • crawly89 Re: Moja twarz...pomocy!! 24.06.14, 12:04
      Mi pomogły kosmetyki firmy Iwostin właśnie do cery trądzikowej a do zasuszania polecam maść Sudocrem. Ja posiadam cały zestaw tych kosmetyków i jestem bardzo zadowolona, może Tobie też pomogą
    • dusze-k Re: Moja twarz...pomocy!! 24.06.14, 13:06
      Mi pomogły tabletki antykoncepcyjne, moja twarz wygląda pięknie ;d również okres sie wyregulował. Wszystko hormony ;d a jeśli chodzi o przebarwienia to pozbyłam sie ich przypadkowo. Byłam na eco solarium dwa razy po 12 minut i zniknęły .
      • malinka911 Re: Moja twarz...pomocy!! 26.06.14, 17:30
        A jak pozbyć się przebarwień po prysczach i krostach? Mam pare czerwonych blizn na twarzy, i nie wiem czy domowym sposoem lub kosmetykami da się tego pozbyć, czy pozostają tylko jakies zabiegi i laser?
        • martynkaa1231 Re: Moja twarz...pomocy!! 16.07.14, 13:07
          Niestety pozostaje laser:( Ja chodze z jedną blizną na policzku i działa! Tylko nie mozna tego opalac;/
        • kawenave89 Re: Moja twarz...pomocy!! 23.10.14, 15:36
          Ja bym nie liczyła, że zwykłe kremy pomogą Ci rozjaśnić takie plamki. Może je tuszować makijażem ale osobiście poleciłabym jakiś zabieg laserowego usuwania przebarwień. Ja miałam niedawno usuwanie naczyniaków płaskich ponieważ bardzo mi przeszkadzały - wiedziałam, że raczej stosowanie kremów itp nie pomoże więc wolałam kilka zabiegów by mieć święty spokój. Warto zapoznać się z ofertami gabinetów estetyki a na pewno specjaliści doradzą Ci co z tym robić.
          • rikol Re: Moja twarz...pomocy!! 04.11.14, 01:43
            Plamy po trądziku schodzą same, trzeba poczekać kilka miesięcy. Po roku można spróbować pilingów profesjonalnych czy lasera. Natomiast cały czas można smarować kwasem, to pomaga.
          • 0ava Re: Moja twarz...pomocy!! 03.12.15, 08:48
            zapraszam na mojego bloga gdzie opisuje cała kurację izotekiem terapiaizotekiem.blogspot.com/
      • rikol Re: Moja twarz...pomocy!! 03.07.14, 23:04
        Jak odstawisz tabletki, to trądzik wróci najprawdopodobniej.
    • zoska361 Re: Moja twarz...pomocy!! 04.07.14, 08:46
      też mam z tym problem
    • elioli Re: Moja twarz...pomocy!! 07.07.14, 00:16
      Witaj,
      Jestem po ponad dwuletniej kuracji antybiotykami m.in. Tetrysalem i od dwu miesiecy biore Roac_cutane (izotek). Antybiotyki nie pomagaly mi w ogole natomiast R. zdzialal cuda. Izotek mozesz brac tylko pod kontrola lekarza. Jest to bardzo silny srodek, ktory powoduje szereg skutkow ubocznych, z tym ze nalezy pamietac, ze u jednych te skutki wystepuja u innych nie - jak ze wszystkimi lekami. Podczas kuracji izoteryna musisz regularnie wykonywac badania krwi i nie mozesz zajsc w ciaze. Jesli planujesz dziecko w najblizszym czasie to izoteryna jest kategorycznie wykluczona.
      Powodzenia.
    • kamila1886 Re: Moja twarz...pomocy!! 07.07.14, 18:36
      Bratek plus -Avetpharma -wewnętrzne stosowanie
      CREMA ALLA VIOLETTA - krem na dolegliwości (trądzik)

Dodatkowo oczywiście do picia herbatka z fiołka trójbarwnego(regularne spożywanie) wewnętrznie spożywanie efektuje póżniej na zewnątrz!

www.naturalnemetody.blogspot.com
    • akowlinska Re: Moja twarz...pomocy!! 30.10.14, 14:08
      Kup sobie srebro koloidalne. Ja swego czasu miałam problemy z brodawkami płaskimi. Odwiedziłam wielu dermatologów, maści, kremy, antybiotyki - nic nie pomogało na dłuższą mete. Kupiłam sobie srebro koloidalne, piłam je i smarowałam sobie całą twarz, do tego cynku w tabletkach i po miesiącu mam spokój z tym wirusem. A moja skóra na twarzy jak u dziecka teraz wygląda. A u dermatologów straciłam ponad rok czasu.
      • green-koala111 Re: Moja twarz...pomocy!! 05.11.14, 10:34
        Popieram poprzedniczke. Srebro koloidalne. Moze byc tylko do smarowania,, nie trzeba pic. Chociaz pewnie picie moze wspomagac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka