sylwiater4 13.07.07, 20:44 Właśnie wróciłam do domu od kosmetyczki. Pierwszy raz zrobiłam sobie tipsy (żelowe). I chyba wolałabym żeby były ciut krótsze, czy mogę jakoś sama sobie je skrócić żeby ich nie uszkodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slodzik1986 Re: Jak skrócić tipsy? 13.07.07, 21:14 hmmm z wlasnego doswiadczenia wiem ze mozna skrocic podczas wypelniania...a na wlasna reke bym nie ryzykowala..chociaz skutkow tego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy Re: Jak skrócić tipsy? 14.07.07, 07:54 można na własną rękę.. tylko musisz mieć profesjonalny pilniczek - niby nic ale kupisz go raczej w sklepach z art. do tipsów albo na allegro. takim zwykłym się narobisz a słabo spiłuje bo tipsjest grubszy i mocniejszy i paznokcie i musi mieć dostosowany do siebie pilnik. mi też za 1 razem za długie zostawiono ;-) przyzwyczaiłam się i już Odpowiedz Link Zgłoś
jaagna Re: Jak skrócić tipsy? 14.07.07, 09:02 Nie musisz kupowac profesjonalnego pilniczka - wystarczy zwykły papierowy ze sklepu. I normalnie je opiłowujesz. Miałam żele - sama je skracałam własnie w ten sposób. I nie uszkodzisz ich w ten sposób. I inna sprawa: jeśli masz położony lakier, to nie zmywaj go zmywaczem z acetonem, tylko bezacetonowym (ale i tak lakier na tipsach trzyma sie nieznośnie długo). Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy Re: Jak skrócić tipsy? 14.07.07, 09:18 pewnie, można mordowac się godzinę zwykłym pilniczkiem, albo pare chwil poważniejszym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaagna Re: Jak skrócić tipsy? 14.07.07, 17:33 Nie mordowałam sie godziny zwykłym (i tanim) pilniczkiem - poszło to naprawdę szybko - tak jak naturalne paznokcie. Może to akryle są trudne do opiłowania, ale żele - nie. Pilniczek kupiłam w zwykłym sklepie z kosmetykami, nie był drogi. Sama babeczka robiaca mi tipsy poleciła mi papierowy pilnik - a chyba wiedziała, co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy Re: Jak skrócić tipsy? 14.07.07, 17:57 te do tipsów tez nie są drogie - na allegro ok.2zł.. może miałaś cienko nałożóny żel, tego nie wiem. w każdym razie polecam to co dobre i na 100% skuteczne do KAŻDYCH tipsów.. Odpowiedz Link Zgłoś
malamalinka Re: Jak skrócić tipsy? 15.07.07, 16:52 oczywiście, że można skracać samemu. trzeba tylko pamiętać, ze samo spiłowanie z długości to nie wszystko; gdy piłujesz długość, tipsy tracą swój dotychczasowy kształt, trzeba zatem znów odpowiednio wypiłować boki, tak zeby nie zrobił się efekt "rozjechanej żaby" Odpowiedz Link Zgłoś