Dodaj do ulubionych

krem alantan

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 17:10
uzywam alantan plus do bikini gdyz pomaga on w leczeniu drobnych
krostek..smaruje bikini nawet jesli ich nie ma a w celu zapobiegniecia jakis
nowych brzydkich krostek..czy sa jakies przeciwskazania do uzywania alantanu
codziennie??
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: krem alantan IP: *.waw.cdp.pl, / 192.168.7.* 20.06.03, 17:22
      na pewno nie, bo nalezy od do kosmetykow dla niemowląt :) ja stosuje maść
      alantan plus. super.
      • Gość: modalna Re: krem alantan IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 17:26
        Gość portalu: m napisał(a):

> na pewno nie, bo nalezy od do kosmetykow dla niemowląt :) ja stosuje maść
        > alantan plus. super.

Czy to znaczy, że można Alantanu używać codziennie jako kremu do twarzy?
        Posmarowałam sobie raz nim wysuszoną skórę na noc i rano była jak nowa :)
        • banieczka Re: krem alantan 20.06.03, 19:36
          Gość portalu: modalna napisał(a):

> Gość portalu: m napisał(a):
          >
          > > na pewno nie, bo nalezy od do kosmetykow dla niemowląt :) ja stosuje maść
          > > alantan plus. super.
          >
          >
          > Czy to znaczy, że można Alantanu używać codziennie jako kremu do twarzy?
          > Posmarowałam sobie raz nim wysuszoną skórę na noc i rano była jak nowa :)

Alantan jest rzeczywiście super. Też uratowałam nim swoje nogi i "bikini"
          zmasakrowane depilatorem. Teraz jest bez zarzutu. Dodatkowo, żeby włoski tak
          nie wrastały, smaruję strefę "bikini" na noc kremem eris z serii Pharmaceris S
          (terapia łagodnie złuszczająca z 10%kwasu salicylowego). Tzn. na dzień alantan,
          na noc pharmaceris. Smaruję przez tydzień po depilacji, potem przerwa, aż do
          następnej. Zamiast pharmacerisu może być xerial 30 (z 30%mocznikiem), ale on
          jest dosyć drogi (40-50 zl za 50ml). A na całe ciało (w tym też na twarz, np.
          po opalaniu lub basenie) - dziewczyny, REWELACJA!!! - alantan w piance do
          ciała. Kupowany tez w aptece, ok. 15zl, jest po prostu SUPER. W skladzie
          pantenol (5%) i alantoina (2%). Żadnych środków zapachowych, żadnych bajerów.
          Na wakacje idealne. Skóra po nim gładka niewiarygodnie, coś wspaniałego. Kończę
          już trzecie opakowanie (fakt, dosyć mało wydajny - jedno op. starcza mi na 2-3
          tygodnie). Pozdr.
          B.
          • Gość: aga Re: krem alantan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:49
            tez uwazam ze alantan jest super!! a co do pharmaceris to moglabys zdradzic ile
            kosztuje to cudo?? pozdrawiam aga
    • Gość: justy Re: krem alantan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:54
      przeciwwskazaniem mogłaby być tylko alergia na alantan właśnie
      spokojnie można go stosować codziennie
    • Gość: wlosek Re: krem alantan IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.03, 16:24
      widze ze kazdy tu zachwala "ALANTAN"
      ja mam "ALANTAN PLUS" w kremie i uzywalam go przez pare dni ale nie widzialam
      takich super efektow jak tutaj sa opisywane

naczytalam sie jeszcze o tym specyfiku, ze masc dziala o wiele lepiej niz krem
      (chyba chodzi o stezenie)

wiem, ze jest kilka rodzai alantanu, ale ktory jest najlepszy???

czy rzeczywiscie ten alantan likwiduje podraznienia (mocne podraznienia) a
      nawet wypryski???

ile razy na dzien i jak czesto nalezy go stosowac, aby efekty byly widoczne?
      wiem, ze wszystko zalezy od rodzaju skory, ale nie przeczytalam tutaj jeszcze
      zadnej negatywnej opinii o tym kremie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka