Dodaj do ulubionych

Jedwab do wlosow

18.07.07, 19:41
Hej,
z jakiej firmy jedwab do wlosow mozecie mi polecic i jakie sa ich ceny?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • jade.fox Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 20:07
      Najpopularniejszy to Farouk
      www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16648&cat=0
    • kubeczekwgroszki Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 20:22
      No ja mam właśnie wspomniany wyżej Farouk, kupiłam na Allegro. Jest
      FANTASTYCZNY:)
    • dariamania8 Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 21:11
      Farouk 7 zł, a Chi 10 zł -lepszy jest Chi
      • littlefrog Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 21:17
        CHI też jest Farouka :)
        • dariamania8 Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 21:32
          Dźi :)))))nie skojarzyłam hehe
    • farelkaa Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 23:12
      ja też Farouk, na allegro ok 5 zł 1,4 ml. Jestem bardzo zadowolona, teraz sobie
      chyba kupię 300ml.
    • nika.78 Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 08:59
      Testowałam jedwab Farouka ale na moich włosach zupełnie się nie sprawdzał
      (włosy farbowane, suche i lekko kręcone). Efekt był naprawdę gorszy niż bez
      jedwabiu. Fryzjerka powiedziała, ze to moze być spowodowane tym, że jedwab
      farouka ma w składzie dużo silikonów. Ponoć dużo lepszy jest jedwab firmy
      PACKT. Idę dzisiaj kupić i spróbuje

pzdr.
      • kalina.tt Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 11:02
        >Fryzjerka powiedziała, ze to moze być spowodowane tym, że jedwab
        > farouka ma w składzie dużo silikonów.

Z całym szacunkiem dla fryzjerki. Ale zastanawiam się czy nie pomylił jej się
        silk (jedwab) z silikonem i kłapała buźką, żeby tylko coś mądrego powiedzieć.
        Może się mylę, mam malutkie opakowanie jedwabiu i nie ma tam składu.
        • gofera2 szampon 19.07.07, 11:40
          osemka.perfumeria.pl/x_C_I__P_7017133-7010001.html
          potrzebuje dobry szampon, czy któraś stosowała ten szampon?
          • mana_mana Re: szampon 19.07.07, 12:12
            Ten jedwab F... można kupić w zwykłych drogeriach czy tylko w salonach
            fryzjerskich?
            • kasiab71 Re: szampon 19.07.07, 12:31
              Czasem mozna(np. w Krakowie na Dlugiej w drogerii Firlit czy w Supher Pharm ).
              Dostepny jest tez w sklepach fryzjerskich. No i zawsze sa jeszcze sklepy
              internetowe...
            • duola77 Re: szampon 19.07.07, 13:04
              Można też w slkepach fryzjerskich-cała seria ;szampony, odżywki,produkty do
              stylizacji-wszystko z dodatkiem jedwabiu.Jest też wersja wzbogacona CHI.
              • wilsonr Re: szampon (w Lodzi) 22.07.07, 12:58
                Ostatnio widzialam w Manufakturze stoisko z jedwabiem Farouka. Mieli tam caly
                asortyment Farouka. Kupilam sobie szampon i odzywke z jedwabiem i na razie
                testuje :-)
          • extreme_honey Re: szampon 19.07.07, 13:59
            gofera2 napisała:

> osemka.perfumeria.pl/x_C_I__P_7017133-7010001.html
            > potrzebuje dobry szampon, czy któraś stosowała ten szampon?

Bardzo dobrze trafiłaś, szampon jest świetny. Jak się uprzeć to nie trzeba po
            umyciu nim nakładać odżywki, chociaż ja i tak to robię. Naprawdę szczerze
            polecam, dopiero niedawno przekonałam się do Farouka i uważam, że mają świetne
            kosmetyki (oprócz samego jedwabiu, który moim włosom nie służy).
            • gofera2 Re: szampon 19.07.07, 14:12
              dziękuje za odp, zamówiłam i czekam powiem moją opinię jak umyję włosy;-)
              • gofera2 Re: szampon 25.07.07, 09:57
                wypróbowałam szampon jest bardzo dobry , włoski tak się świecą bardzo się odzywiły
                pozdrawiam
        • nika.78 Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 14:19
          Hm. No trudno powiedzieć. W zasadzie mam do niej zaufanie ale nikt nie jest
          alfą i omegą... Ale na pewno mwiła o silikonach w tym jedwabiu farouka. No i
          faktem jest, że ten preparat wyjątkowo mi nie służy niestety...:/
        • bromba-i-inni Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 08:32
          kalina.tt napisała:

> >Fryzjerka powiedziała, ze to moze być spowodowane tym, że jedwab
          > > farouka ma w składzie dużo silikonów.
          >
          > Z całym szacunkiem dla fryzjerki. Ale zastanawiam się czy nie pomylił jej się
          > silk (jedwab) z silikonem i kłapała buźką, żeby tylko coś mądrego powiedzieć.
          > Może się mylę, mam malutkie opakowanie jedwabiu i nie ma tam składu.

He he, a Ty myślisz że z czego zrobiony jest ten "jedwab"? Z jedwabiu? <rotfl>
          • kalina.tt Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 18:15
            > He he, a Ty myślisz że z czego zrobiony jest ten "jedwab"? Z jedwabiu? <rot
            > fl>

Ten 'jedwab' jak ty go nazywasz to podany poniżej w składzie Ethyl Ester of
            hydrolyzed silk. Nie rozumiem co cię tak rozśmieszylo? Przechodzisz te dni?

• jade.fox Re: Jedwab do wlosow 21.07.07, 23:46
          Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale skoro nie znasz składu to sie nie wypowiadaj
          nt. inteligencji fryzjerki.
          Otóż jedwab na dwóch pierwszych miejscach w składzie ma właśnie silikony
          (cyclomethicone i dimethicone) w których rozpuszczone są niewielkie ilości
          protein jedwabiu. Silikony oblepiają włos i to dzięki temu włosy stają się
          gładkie i błyszczące. Niestety zbyt długo stosowane mogą wysuszać włosy.
    • kamixxx Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 13:47
      KALOS to chyba szwedzka firma, polecili mi go w świetnym salonie fryzjerskim,
      albo jeszcze lepsze kryształki LAFAPARF, średni koszt ok 40 zł-może trochę
      mniej, ale z KALOSa opakowanie 75ml... wiem ze większość poleca inny jedwab ale
      ja przetestowałam i ten który polecacie i jeszcze kilka innych które mi siostra
      ze stanów przysyła i jednak KALOS i te kryształki-kryształki daja jeszcze lepszy
      efekt i nie obciążają włosów, można go nakladać naprawdę dużo i jeszcze na suche
      włosy i wogóle nie przetłuszcza (bosko pachnie)
    • sathori Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 15:29
      Co mi daje jedwab FAROUK?
      Więc po pierwsze nie ważne jak bardzo smierdzący jest szampon, jedwab nadaje
      ładny zapach - a jeśli szampon ładnie pachnie to włosy pachną przepięknie.
      Do tego są miękkie.
      Nawet jak użyję dużo lakieru do włosów ( a używam) to włosy i tak są miękkie.
      Prawdziwą różnicę poczułam tak naprawdę gdy mi się skończyła ta mnała buteleczka
      jedwabiu bo nagle się okazało, że loki ułożone na wałkach krócej się trzymają i
      częściej mam przesuszone końcówki.

W sumie nie używałam żadnego innego jedwabiu.
      Teraz kupiłam butelkę 150 ml i jak mi się skończy to może kupię coś innego...
      • littlefrog Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 15:59
        Ingredients:

Cyclomethicone , Dimethicone , SD Alcohol 40-B , Panthenol , Ethyl Ester of
        Hydrolyzed Silk , Octyl Methoxycinnamate , Fragrance Parfum , C12-15 Alkyl
        Benzoate , Phenoxyethanol , Methylparaben , Propylparaben

czyli jednak zawiera silikony.
        • nika.78 Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 08:40
          O! Czyli jednak miała racje. Tylko czy one rzeczywiście mogą niesłużyc
          niektórym włosom?... (moje włosy były takie skołtunione i ciężkie i w ogóle nie
          prezentowały sie dobrze po zastosowaniu tego jedwabiu)
          • littlefrog Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 11:59
            silikony wypełniają mikrouszkodzenia na powierzchni włosa i dzięki temu
            wygładzają jego powierzchnię i włosy stają się lśniące, ale przy dłuższym
            stosowaniu mogą oblepić włosy tak że efekt będzie odwrotny do zamierzonego.
      • ally Re: Jedwab do wlosow 22.07.07, 11:53
        > Więc po pierwsze nie ważne jak bardzo smierdzący jest szampon, jedwab nadaje
        > ładny zapach - a jeśli szampon ładnie pachnie to włosy pachną przepięknie.
        > Do tego są miękkie.

ten "zwykły" jedwab rzeczywiście ładnie pachnie, ale CHI śmierdzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka