mrzodkiewicz 18.07.07, 19:41 Hej, z jakiej firmy jedwab do wlosow mozecie mi polecic i jakie sa ich ceny? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jade.fox Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 20:07 Najpopularniejszy to Farouk www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16648&cat=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kubeczekwgroszki Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 20:22 No ja mam właśnie wspomniany wyżej Farouk, kupiłam na Allegro. Jest FANTASTYCZNY:) Odpowiedz Link Zgłoś
dariamania8 Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 21:11 Farouk 7 zł, a Chi 10 zł -lepszy jest Chi Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Jedwab do wlosow 18.07.07, 23:12 ja też Farouk, na allegro ok 5 zł 1,4 ml. Jestem bardzo zadowolona, teraz sobie chyba kupię 300ml. Odpowiedz Link Zgłoś
nika.78 Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 08:59 Testowałam jedwab Farouka ale na moich włosach zupełnie się nie sprawdzał (włosy farbowane, suche i lekko kręcone). Efekt był naprawdę gorszy niż bez jedwabiu. Fryzjerka powiedziała, ze to moze być spowodowane tym, że jedwab farouka ma w składzie dużo silikonów. Ponoć dużo lepszy jest jedwab firmy PACKT. Idę dzisiaj kupić i spróbuje pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 11:02 >Fryzjerka powiedziała, ze to moze być spowodowane tym, że jedwab > farouka ma w składzie dużo silikonów. Z całym szacunkiem dla fryzjerki. Ale zastanawiam się czy nie pomylił jej się silk (jedwab) z silikonem i kłapała buźką, żeby tylko coś mądrego powiedzieć. Może się mylę, mam malutkie opakowanie jedwabiu i nie ma tam składu. Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 szampon 19.07.07, 11:40 osemka.perfumeria.pl/x_C_I__P_7017133-7010001.html potrzebuje dobry szampon, czy któraś stosowała ten szampon? Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: szampon 19.07.07, 12:12 Ten jedwab F... można kupić w zwykłych drogeriach czy tylko w salonach fryzjerskich? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiab71 Re: szampon 19.07.07, 12:31 Czasem mozna(np. w Krakowie na Dlugiej w drogerii Firlit czy w Supher Pharm ). Dostepny jest tez w sklepach fryzjerskich. No i zawsze sa jeszcze sklepy internetowe... Odpowiedz Link Zgłoś
duola77 Re: szampon 19.07.07, 13:04 Można też w slkepach fryzjerskich-cała seria ;szampony, odżywki,produkty do stylizacji-wszystko z dodatkiem jedwabiu.Jest też wersja wzbogacona CHI. Odpowiedz Link Zgłoś
wilsonr Re: szampon (w Lodzi) 22.07.07, 12:58 Ostatnio widzialam w Manufakturze stoisko z jedwabiem Farouka. Mieli tam caly asortyment Farouka. Kupilam sobie szampon i odzywke z jedwabiem i na razie testuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Re: szampon 19.07.07, 13:59 gofera2 napisała: > osemka.perfumeria.pl/x_C_I__P_7017133-7010001.html > potrzebuje dobry szampon, czy któraś stosowała ten szampon? Bardzo dobrze trafiłaś, szampon jest świetny. Jak się uprzeć to nie trzeba po umyciu nim nakładać odżywki, chociaż ja i tak to robię. Naprawdę szczerze polecam, dopiero niedawno przekonałam się do Farouka i uważam, że mają świetne kosmetyki (oprócz samego jedwabiu, który moim włosom nie służy). Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: szampon 19.07.07, 14:12 dziękuje za odp, zamówiłam i czekam powiem moją opinię jak umyję włosy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gofera2 Re: szampon 25.07.07, 09:57 wypróbowałam szampon jest bardzo dobry , włoski tak się świecą bardzo się odzywiły pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika.78 Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 14:19 Hm. No trudno powiedzieć. W zasadzie mam do niej zaufanie ale nikt nie jest alfą i omegą... Ale na pewno mwiła o silikonach w tym jedwabiu farouka. No i faktem jest, że ten preparat wyjątkowo mi nie służy niestety...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bromba-i-inni Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 08:32 kalina.tt napisała: > >Fryzjerka powiedziała, ze to moze być spowodowane tym, że jedwab > > farouka ma w składzie dużo silikonów. > > Z całym szacunkiem dla fryzjerki. Ale zastanawiam się czy nie pomylił jej się > silk (jedwab) z silikonem i kłapała buźką, żeby tylko coś mądrego powiedzieć. > Może się mylę, mam malutkie opakowanie jedwabiu i nie ma tam składu. He he, a Ty myślisz że z czego zrobiony jest ten "jedwab"? Z jedwabiu? <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 18:15 > He he, a Ty myślisz że z czego zrobiony jest ten "jedwab"? Z jedwabiu? <rot > fl> Ten 'jedwab' jak ty go nazywasz to podany poniżej w składzie Ethyl Ester of hydrolyzed silk. Nie rozumiem co cię tak rozśmieszylo? Przechodzisz te dni? Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Jedwab do wlosow 21.07.07, 23:46 Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale skoro nie znasz składu to sie nie wypowiadaj nt. inteligencji fryzjerki. Otóż jedwab na dwóch pierwszych miejscach w składzie ma właśnie silikony (cyclomethicone i dimethicone) w których rozpuszczone są niewielkie ilości protein jedwabiu. Silikony oblepiają włos i to dzięki temu włosy stają się gładkie i błyszczące. Niestety zbyt długo stosowane mogą wysuszać włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamixxx Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 13:47 KALOS to chyba szwedzka firma, polecili mi go w świetnym salonie fryzjerskim, albo jeszcze lepsze kryształki LAFAPARF, średni koszt ok 40 zł-może trochę mniej, ale z KALOSa opakowanie 75ml... wiem ze większość poleca inny jedwab ale ja przetestowałam i ten który polecacie i jeszcze kilka innych które mi siostra ze stanów przysyła i jednak KALOS i te kryształki-kryształki daja jeszcze lepszy efekt i nie obciążają włosów, można go nakladać naprawdę dużo i jeszcze na suche włosy i wogóle nie przetłuszcza (bosko pachnie) Odpowiedz Link Zgłoś
sathori Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 15:29 Co mi daje jedwab FAROUK? Więc po pierwsze nie ważne jak bardzo smierdzący jest szampon, jedwab nadaje ładny zapach - a jeśli szampon ładnie pachnie to włosy pachną przepięknie. Do tego są miękkie. Nawet jak użyję dużo lakieru do włosów ( a używam) to włosy i tak są miękkie. Prawdziwą różnicę poczułam tak naprawdę gdy mi się skończyła ta mnała buteleczka jedwabiu bo nagle się okazało, że loki ułożone na wałkach krócej się trzymają i częściej mam przesuszone końcówki. W sumie nie używałam żadnego innego jedwabiu. Teraz kupiłam butelkę 150 ml i jak mi się skończy to może kupię coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Jedwab do wlosow 19.07.07, 15:59 Ingredients: Cyclomethicone , Dimethicone , SD Alcohol 40-B , Panthenol , Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk , Octyl Methoxycinnamate , Fragrance Parfum , C12-15 Alkyl Benzoate , Phenoxyethanol , Methylparaben , Propylparaben czyli jednak zawiera silikony. Odpowiedz Link Zgłoś
nika.78 Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 08:40 O! Czyli jednak miała racje. Tylko czy one rzeczywiście mogą niesłużyc niektórym włosom?... (moje włosy były takie skołtunione i ciężkie i w ogóle nie prezentowały sie dobrze po zastosowaniu tego jedwabiu) Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: Jedwab do wlosow 20.07.07, 11:59 silikony wypełniają mikrouszkodzenia na powierzchni włosa i dzięki temu wygładzają jego powierzchnię i włosy stają się lśniące, ale przy dłuższym stosowaniu mogą oblepić włosy tak że efekt będzie odwrotny do zamierzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Jedwab do wlosow 22.07.07, 11:53 > Więc po pierwsze nie ważne jak bardzo smierdzący jest szampon, jedwab nadaje > ładny zapach - a jeśli szampon ładnie pachnie to włosy pachną przepięknie. > Do tego są miękkie. ten "zwykły" jedwab rzeczywiście ładnie pachnie, ale CHI śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś