Dodaj do ulubionych

Czym zamknąć pory?skóry ;)

19.07.07, 17:40
Mój problem to widoczne pory skóry(mam mieszaną cerę).Dobija mnie widok w
lusterku,nie mam syfków,ale normalnie sitko na twarzy.Co z tym fantem zrobić?
Piszcie dziewczyny piszcie
Obserwuj wątek
    • sferos Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 19.07.07, 20:22
      Maseczka z drożdży lub kremu Biodermine,dobra jest maseczka z Daxa z serii
      perfecta gruszkowa(w tubce 11 zł w saszetc 1.40zł),dobre są maseczki
      ściągające(najlepiej z glinką bo regularnie stosowana stopniowo i trwale zamyka
      pory) i peel off,ale doraźnie jeżeli nie będziesz sie brzydzić najlepsza
      maseczka jest z kurzego białka najlepiej ściąga i wygładza.Możesz od czasu do
      czasu twarz przetrzeć sokiem z cytryny.
      • dynia3 Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 20.07.07, 10:39
        ja mam to samo! zero syfków, cera mieszana i twarz z malutkimi "dziurkami" też
        mnie to dobija ,miałam założyć o tym wątek, ale mnie wyprzedziłaś :), może
        spróbujemy metod opisanych przez koleżankę powyżej.pozdrawiam!
        • raisin_chocolate Sposoby:)) 21.07.07, 12:33
          Po myciu twarzy, zawsze "przechlap" ja jeszcze raz zimna woda i pozwol samej
          wyschnac.
          Poza tym jest b.skuteczny tonik sciagajacy pory Garnier Czysta Skora (UWAGA!!
          Podraznia!!).
          Pozdrawiam:)
          • raisin_chocolate maseczka z kurzego bialka 21.07.07, 12:34
            te maseczke robi sie z surowego jajka, tak?
          • pustynna_roza Re: Sposoby:)) 21.07.07, 17:30
            > Po myciu twarzy, zawsze "przechlap" ja jeszcze raz zimna woda i pozwol samej
            > wyschnac.

A dlaczego to akurat mialoby pomoc?
            • raisin_chocolate zimna woda 22.07.07, 10:01
              poniewaz zimna woda sciaga pory, ktore po oczyszczeniu (myciu) sa na to
              podatne. Najlepiej jesli twarz sama wyschnie, poniewaz pocieranie recznikiem
              podraznia gluczoly lojowe.
              • pustynna_roza Re: zimna woda 22.07.07, 19:47
                poniewaz zimna woda sciaga pory, ktore po oczyszczeniu (myciu) sa na to
                > podatne. Najlepiej jesli twarz sama wyschnie, poniewaz pocieranie recznikiem
                > podraznia gluczoly lojowe.

a to ciekawe, musze sprobowac, moze pomoze, dzieki;-)
          • farelkaa Re: Sposoby:)) 23.07.07, 19:31
            > Poza tym jest b.skuteczny tonik sciagajacy pory Garnier Czysta Skora (UWAGA!!

Mnie tam on niewiele pomógł, tylko strasznie wysuszył skórę. Natomiast maseczka
            sciągająca Garniera jest świetna.
    • ashlady Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 21.07.07, 15:58
      Ja również polecam maseczkę z białka. Jednak czytałam, że nie powinno sie jej
      robić za często (szybsze wiotczenie skóry).
      -
      • bzzzk Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 03:48
        a czy możecie napisać jak po kolei zabrać się za to białko? :)
        czym nałożyć? bo to raczej śliskie i wydaje mi się, że może być ciężko "nabrać"
        i nałożyć na skórę... ale może się mylę ;)
        no i ile trzymać na twarzy?

też mam taki paskudny problem, Dziewczyny. u mnie syfki już bardzo rzadko,
        skóra mieszana i te wielgachne pory... ech :/ maseczka z glinki to faktycznie
        bardzo fajna rzecz, ale ciągle mam problem z systematycznością ;) jak często
        powinno się robić taką maseczkę, żeby efekty były trawlsze, wiecie może?

pozdrawiam towarzyszki niedoli.
        • sferos Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 12:47
          Z tą maseczką z białka jest tak:są dwa sposoby
          1.trudny-starać się jakoś nałożyć tą paćkę z surowego kurzego białka na
          twarz,niestety wyślizguje się,ale po jakimś czasie się można wprawić(ja nabieram
          dwoma palcami i szybko przenoszę do zagłębienia w dłoni i stamtąd nakładam
          2.najpierw białko ubić i ubite nakładać na twarz(taką piankę)
          lepszy efekt daje białko nie ubite,mocno ściąga,ja tej maseczki używam tylko
          przed większym wyjściem i raz na miesiąc.Maseczkę trzyma się jakieś 2 do 5 minut
          od wyschnięcia białka(bardzo mocno ściąga),najlepiej użyć tuż po peelingu.
          Można jeszcze nasiona siemienia lnianego zalać odrobiną wrzątku i poczekać aż
          ostygnie(wtedy te nasiona puszczają taki jakby śluz) i to nakładać na twarz też
          wygładza ale nie aż tak jak ta z białka.Dobre są też kupne maseczki peel off.
    • 77misia1 Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 15:51
      musisz miec dobry podkl;ad ale taki ktory umozliwi oddychanie skorze te w musie
      sa fajne
    • milaosobka1 Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 16:37
      gdzie mozna kupic krem Biodermine??
      • ibach Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 16:46
        Ja kupuje na Allegro-bo faktycznie gdzeindziej baaaardzo trudno dostac.
        Kremik ok:)
        • raisin_chocolate maseczki 24.07.07, 08:16
          strasznie sie ciesze, ze taki watek w ogole powstal i tak jak poprzedniczka
          pozdrawiam towarzyszki niedoli;)D

Dzis wieczorem wyprobuje te maseczke z bialka i napisze co jak!

Garnier - tak, ten toik rzeczywiscie jednemu BARDZO pomaga (np.mnie), innemu za
          to w ogole:(
          - maseczka rozgrzewajaca - super!
          - calkiem calkiem jest tez dwufazowy program oczyszczajacy - to sa 2
          peelingi, jeden ziarnisty, mechaniczny, drugi to lekki kwas. Wszystkie robisz
          wieczorem, rano twarz troche sie lepi (ten kwas naklada sie w stosunkowo duzej
          ilosci), ale po 2-3 zauwazylam lekka poprawe:)

Pozdrawiam!
          • sferos Re: maseczki 24.07.07, 11:10
            Ja Biodermine kupowałam w aptece,można jeszcze poszukać w internetowych
            drogeriach i aptekach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka