dariamania8 19.07.07, 17:40 Mój problem to widoczne pory skóry(mam mieszaną cerę).Dobija mnie widok w lusterku,nie mam syfków,ale normalnie sitko na twarzy.Co z tym fantem zrobić? Piszcie dziewczyny piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sferos Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 19.07.07, 20:22 Maseczka z drożdży lub kremu Biodermine,dobra jest maseczka z Daxa z serii perfecta gruszkowa(w tubce 11 zł w saszetc 1.40zł),dobre są maseczki ściągające(najlepiej z glinką bo regularnie stosowana stopniowo i trwale zamyka pory) i peel off,ale doraźnie jeżeli nie będziesz sie brzydzić najlepsza maseczka jest z kurzego białka najlepiej ściąga i wygładza.Możesz od czasu do czasu twarz przetrzeć sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
dynia3 Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 20.07.07, 10:39 ja mam to samo! zero syfków, cera mieszana i twarz z malutkimi "dziurkami" też mnie to dobija ,miałam założyć o tym wątek, ale mnie wyprzedziłaś :), może spróbujemy metod opisanych przez koleżankę powyżej.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
raisin_chocolate Sposoby:)) 21.07.07, 12:33 Po myciu twarzy, zawsze "przechlap" ja jeszcze raz zimna woda i pozwol samej wyschnac. Poza tym jest b.skuteczny tonik sciagajacy pory Garnier Czysta Skora (UWAGA!! Podraznia!!). Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
raisin_chocolate maseczka z kurzego bialka 21.07.07, 12:34 te maseczke robi sie z surowego jajka, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
pustynna_roza Re: Sposoby:)) 21.07.07, 17:30 > Po myciu twarzy, zawsze "przechlap" ja jeszcze raz zimna woda i pozwol samej > wyschnac. A dlaczego to akurat mialoby pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
raisin_chocolate zimna woda 22.07.07, 10:01 poniewaz zimna woda sciaga pory, ktore po oczyszczeniu (myciu) sa na to podatne. Najlepiej jesli twarz sama wyschnie, poniewaz pocieranie recznikiem podraznia gluczoly lojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pustynna_roza Re: zimna woda 22.07.07, 19:47 poniewaz zimna woda sciaga pory, ktore po oczyszczeniu (myciu) sa na to > podatne. Najlepiej jesli twarz sama wyschnie, poniewaz pocieranie recznikiem > podraznia gluczoly lojowe. a to ciekawe, musze sprobowac, moze pomoze, dzieki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Sposoby:)) 23.07.07, 19:31 > Poza tym jest b.skuteczny tonik sciagajacy pory Garnier Czysta Skora (UWAGA!! Mnie tam on niewiele pomógł, tylko strasznie wysuszył skórę. Natomiast maseczka sciągająca Garniera jest świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
ashlady Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 21.07.07, 15:58 Ja również polecam maseczkę z białka. Jednak czytałam, że nie powinno sie jej robić za często (szybsze wiotczenie skóry). - Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 03:48 a czy możecie napisać jak po kolei zabrać się za to białko? :) czym nałożyć? bo to raczej śliskie i wydaje mi się, że może być ciężko "nabrać" i nałożyć na skórę... ale może się mylę ;) no i ile trzymać na twarzy? też mam taki paskudny problem, Dziewczyny. u mnie syfki już bardzo rzadko, skóra mieszana i te wielgachne pory... ech :/ maseczka z glinki to faktycznie bardzo fajna rzecz, ale ciągle mam problem z systematycznością ;) jak często powinno się robić taką maseczkę, żeby efekty były trawlsze, wiecie może? pozdrawiam towarzyszki niedoli. Odpowiedz Link Zgłoś
sferos Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 12:47 Z tą maseczką z białka jest tak:są dwa sposoby 1.trudny-starać się jakoś nałożyć tą paćkę z surowego kurzego białka na twarz,niestety wyślizguje się,ale po jakimś czasie się można wprawić(ja nabieram dwoma palcami i szybko przenoszę do zagłębienia w dłoni i stamtąd nakładam 2.najpierw białko ubić i ubite nakładać na twarz(taką piankę) lepszy efekt daje białko nie ubite,mocno ściąga,ja tej maseczki używam tylko przed większym wyjściem i raz na miesiąc.Maseczkę trzyma się jakieś 2 do 5 minut od wyschnięcia białka(bardzo mocno ściąga),najlepiej użyć tuż po peelingu. Można jeszcze nasiona siemienia lnianego zalać odrobiną wrzątku i poczekać aż ostygnie(wtedy te nasiona puszczają taki jakby śluz) i to nakładać na twarz też wygładza ale nie aż tak jak ta z białka.Dobre są też kupne maseczki peel off. Odpowiedz Link Zgłoś
77misia1 Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 15:51 musisz miec dobry podkl;ad ale taki ktory umozliwi oddychanie skorze te w musie sa fajne Odpowiedz Link Zgłoś
milaosobka1 Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 16:37 gdzie mozna kupic krem Biodermine?? Odpowiedz Link Zgłoś
ibach Re: Czym zamknąć pory?skóry ;) 23.07.07, 16:46 Ja kupuje na Allegro-bo faktycznie gdzeindziej baaaardzo trudno dostac. Kremik ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
raisin_chocolate maseczki 24.07.07, 08:16 strasznie sie ciesze, ze taki watek w ogole powstal i tak jak poprzedniczka pozdrawiam towarzyszki niedoli;)D Dzis wieczorem wyprobuje te maseczke z bialka i napisze co jak! Garnier - tak, ten toik rzeczywiscie jednemu BARDZO pomaga (np.mnie), innemu za to w ogole:( - maseczka rozgrzewajaca - super! - calkiem calkiem jest tez dwufazowy program oczyszczajacy - to sa 2 peelingi, jeden ziarnisty, mechaniczny, drugi to lekki kwas. Wszystkie robisz wieczorem, rano twarz troche sie lepi (ten kwas naklada sie w stosunkowo duzej ilosci), ale po 2-3 zauwazylam lekka poprawe:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sferos Re: maseczki 24.07.07, 11:10 Ja Biodermine kupowałam w aptece,można jeszcze poszukać w internetowych drogeriach i aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś