Dodaj do ulubionych

optyk w Poznaniu...??

26.06.03, 08:22
Hejka dziewczynki.
Nie wiem czy to od kompa, czy od książek czy... ogólnie ale czuję, że moje
oczka się zmęczyły i pojawiają im się mroczki i maziajki i wogóle nie jest
dobrze.
Szukam w związku z tym dobrego optyka - najlepiej takiego, u którego przy
zakupie badanie będzie gratis - o ile faktycznie taniej wychodzi.

Czy lepsze są szkła mineralne czy plastik utwardzany??

Pozdrawiam i czekam na info.
KIKA
Obserwuj wątek
    • Gość: Jo Re: optyk w Poznaniu...?? IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 09:48
      Kiko,
      Moje oczy też zaczęły mi się potwornie męczyć - praca 8 godzin przed kompem,
      dodatkowo sztuczne swiatło...
      Odwiedziłam 3 optykow - stanowczo odradzam tego na św. Marcinie (zapomniałam
      nazwy, reklamujący się na billbordach - Fielmann?? czy jakos tak), tłumy ludzi,
      nikt z obsługi się mną nie zainteresował (a bylam dosc bezradna, bo to pierwsze
      okulary), odradzam też na 27 grudnia kolo Domaru - pretensjonalna obsluga.

W koncu kupiłam trafilam do Optyka Ciszak na Fredry. fantastycznie mi doradzili
      w kwestii oprawek (wymierzyłam bodajze ze 30 sztuk:), doradzili co do szkieł,
      nie żal było zostawić tam pieniędzy.

Mozna tam zrobic badanie wzroku, ale ja nie korzystalam (wiedzialam że nie mam
      wady), wiec nie wiem czy jest darmowe. najlepiej zadzwon i zapytaj.

Teraz przed kompem siedzę w moich pięknych okularkach, a dolegliwosci minely
      jak ręką odjąl.

Powodzenia i pozdrawiam:)
      • kika_kika Re: optyk w Poznaniu...?? 26.06.03, 16:03
        ślicznie dziękuję za odp. własnie wolałabym uniknąc optyków typu: vision
        express i innych sieciówek.... czy Ty masz okulary tylko do kompa czy jakies
        tam dioptrie też?? Ile kosztowały Cię takie okularki z oprawami? sa to szła
        czy plastki?/
        Będę wdzięczna za odp.
        Pozdrawiam ślicznie
        KIKA

636504 gg
        • faba Re: optyk w Poznaniu...?? 26.06.03, 16:29
          Ciszak jest potwornie drogi. Jeśli szukasz dobrego okulisty to polecam panią
          przyjmującą w Pasarzu Rondo, natomiast oprawki najlepiej dobierają u optyka w
          CH Panorama, świetnie pasują i nie kosztują fotuny.
          Pozdrawiam
        • Gość: Jo Re: optyk w Poznaniu...?? IP: *.icpnet.pl 27.06.03, 08:44
          kika_kika napisała:

> ślicznie dziękuję za odp. własnie wolałabym uniknąc optyków typu: vision
          > express i innych sieciówek.... czy Ty masz okulary tylko do kompa czy jakies
          > tam dioptrie też?? Ile kosztowały Cię takie okularki z oprawami? sa to szła
          > czy plastki?/
          > Będę wdzięczna za odp.
          > Pozdrawiam ślicznie
          > KIKA
          >
          > 636504 gg

Kiko,
          Ja mam okulary tylko do kompa.
          Cena szkieł to 160 zł (tu akurat nie miałam za bardzo wyboru). Co do oprawek -
          spędziłam tam chyba z pół godziny na mierzeniu przeróznych modeli:) no cóz -
          ceny jak napisała koleżanka niżej, istotnie nienajnizsze. Ostatecznie oprawki z
          ceną na metce 480 zł sprzedali mi za 300 zł. Czyli koszt razem ze szkłami 460
          zł. Nie jest to mało i prawdę mówiąc miałam plan przeznaczyć na ten zakup
          troszkę mniej pieniędzy. Ale ostatecznie stwierdziłam, że zbyt dużo czasu będę
          je mieć na nosie i warto zaszaleć, żeby ładnie wyglądac:)
          Dodam tylko, w ramach przypomnienia, że o ile okulary są niezbędne do
          wykonywania pracy, pracodawca ma obowiązek zrefundować Ci ten zakup (jest
          stosowne rozporządzenie).
          Pozdrawiam,
          Joanna
          GG 28523

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka