Dodaj do ulubionych

DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - EFEKT

IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.03, 14:56
Czy picie drożdżych piekarskich (zalewanych wrzatkiem i jako maska), bratka
(także tonik), soku marchwiowego, smarowanie twarzy siemieniem lnianym (maska
z oleju nasion), cytryna (tonik), łykanie witaminy E lub inne naturalne
kosmetyki polepszyły stan waszej cery??? Chodzi mi szczególnie o cerę
trądzikową.

Jeśli ktoś z was sosował lub nadal stosuje taką lub podobną kurację, to czy
odnosi(ła) ona jakieś skutki? Przez jaki okres czasu była lub jest ona
stosowana?

Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi :)))))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Kate Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E IP: *.sobieski.com.pl 08.07.03, 15:16
      Przez jakiś miesiąc piłam dzien w dzien karotkę, moja cera wygładziła sie i
      lekko przyciemniala. napewno zero syfow i innych tam wypryskow. polecam!!!
      • Gość: J. Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.03, 12:53
        dzieki za odp. ale czyzby wszyscy "karmili sie" sztucznymi preparatami??? bo na
        razie tylko 1 odp. :))))))))
    • dorota-r Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E 10.07.03, 16:45
      Mnie to nigdy nie pomogło. Żadne rady babci, cioci się nie sprawdziły. Nawet
      drożdże w tabletkach, gotowe maseczki z drożdży nie skutkowały.
      Przy obecnym zatruciu powietrza i jedzenia takie specyfiki nie mają szns na
      powodzenie.
    • Gość: na Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:34
    • Gość: ja moze nie takie calkiem naturalne... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:38
      ale mi pomaga zestaw HUMAVIT. Są to tabletki z drożdży piwnych ze skrzypem
      polnym i pokrzywą. Łykam od 3 tygodni końskie dawki ( 3 razy dzienne po 4
      tabletki). Cera gładsza, wyprysków mniej a działanie na moje dotychczas
      rozdwajające się paznokcie REWELACYJNE :)))
      Pozdrowionka.
      • Gość: ja Re: moze nie takie calkiem naturalne... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 21:39
        zapomnialam jeszcze o cenie- cos ok. 9 zl za 250 tabletek
    • joan1973 Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E 10.07.03, 22:05
      a ja polecam serum z wit. C, do zrobienia samodzielnie w domu - przepis w linku
      poniżej.
      Od siebie mogę dodać, że stosuję od 2 miesięcy, codziennie, punktowo na moje
      plamki po słoncu, które już całkiem nieźle zjasniały, i co 3 dni przemywam całą
      twarz, jak tonickiem. Cera jest jasniejsza, wygładzona nawet jakby pory mi się
      zmniejszyły (chociaż to nie jest mój największy poroblem.) pojedyńcze krosy się
      nie robią. Przy trądziku trzeba dodać więcej wit. D. Bedą lepsze efekty.
      Aha i ta wit C, którą ja uzywam to są kapsułki żelowe 500 mg, producent Synteza
      Poznań. Piszę o tym bo wiem, że dziewczyny miały problem z kupieniem a i panie
      w aptekach nie wiedziały o co za bardzo chodzi. Jeśli będziesz używać na dzien
      to nie zapomnij o filtrach UVA/UVB!!!
      www.wizaz.pl/w-agora/view.php?bn=ogloszenia_kosmetyczka&bn=ogloszenia_kosmetyczka&key=1054657124

Życzę udanych efektów kuracji! Pozdrawiam, Joanna
      • Gość: llll Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E IP: *.ras13.floca.alerondial.net 10.07.03, 22:40
        joan1973 napisała:

> a ja polecam serum z wit. C, do zrobienia samodzielnie w domu - przepis w
        linku
        >
        > poniżej.
        > Od siebie mogę dodać, że stosuję od 2 miesięcy, codziennie, punktowo na moje
        > plamki po słoncu, które już całkiem nieźle zjasniały, i co 3 dni przemywam
        całą
        >
        > twarz, jak tonickiem. Cera jest jasniejsza, wygładzona nawet jakby pory mi
        się
        > zmniejszyły (chociaż to nie jest mój największy poroblem.) pojedyńcze krosy
        się
        >
        > nie robią. Przy trądziku trzeba dodać więcej wit. D.

Chyba witaminy E a nie D!!!!!!!!!
        • joan1973 Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E 10.07.03, 22:56
          tak dokładnie!!:):):) idę śpać bo jakieś głupoty wypisuję. Pozdrawiam Joanna
    • joan1973 Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E 10.07.03, 22:16
      ojej!!! mała pomyłka!!!! im cera bardziej skłonna do wyprysków tym mniej
      wit. D!!!!
      Tu poniżej jest calutki przepis. Jeszcze raz przepraszam za pomyłkę. Joanna
      www.wizaz.pl/porady/censura.php?cmd=details&itemid=270
    • Gość: malwina Re: DROŻDŻE, BRATEK, LEN, CYTRYNA, WITAMINA E - E IP: *.jelonki / 192.168.1.* 11.07.03, 11:02

<Cera jest jasniejsza, wygładzona nawet jakby pory mi się
      zmniejszyły (chociaż to nie jest mój największy poroblem.) pojedyńcze
      krosy się
      nie robią. Przy trądziku trzeba dodać więcej wit. D. Bedą lepsze efekty.>

Tak ale chodzi o witaminę E. Jeśli chodzi o efekty, to też stosuję to serum od
      niedawna, nieregularnie ale też moja buzia jest jakby jasniejsza i zgadzam się
      z joan, że dobrze robi na cerę. Taka alternatywa dla kosmetyków gotowych. Łykam
      też wit A + E (Capiwit).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka