Dodaj do ulubionych

SOlarium=pelna dokumentacja

IP: *.chello.pl 15.07.03, 16:20
Jestem osoba o jasnej cerze, ktora na sloncu, niezbyt ladnie sie opala. Wiem,
ze solarium szkodzi, ale we wrzesniu bede swiadkiem i chce ladnie wygladac w
sukni z duzym dekoltem. Jak radzicie zaczac sie opalac?! Po ile minut, ile
razy tygodniowo?! I czym utrwalac. Ja juz chodzilam na solarium, ale nigdy
nie utrwalalam.
Samopalacza troche sie obawiam, ze nierownomiernie mi wyjdzie ta opalenizna,
bo jeszcze nigdy nie stosowalam.
Ile powinnam przejsc sesji na solarium, zeby do wrzesnia, wygladac jak po
wczasach (slonecznych) w Juracie?!
Obserwuj wątek
    • Gość: kira Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.client.attbi.com 16.07.03, 06:08
      Wiesz ,ze nie opalasz sie dobrze i jeszcze nie dalas sobie z tym spokoju? Po
      cholere bedziesz wydawac pieniadze na solarium. Skoro na sloncu sie nie mozesz
      opalic to solarium tez nie pomoze.
      Popytaj na forum o dobry samoopalacz i w niego zainwestuj.
      • Gość: Ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 16.07.03, 09:08
        Gość portalu: kira napisał(a):

> Wiesz ,ze nie opalasz sie dobrze i jeszcze nie dalas sobie z tym spokoju?

Hhehehe
        Wiesz ja sobie dalam z tym spokoj, niestety, ale jestem zbyt niecierpliwa i za
        bardzo mi sie nie chce co lato robic z siebie czekoladke:)!
        Nawet mleczna;))))!
        Jednak we wrzesniu jako swiadek bede miala odkryta jasna sukienke i chce w
        niej dobrze wygladac!
        Ot i tyle.
        A z tym samoopalaczem, to sie boje, ze wyjdzie nierownomiernie i nie wiem jaki
        sobie samoopalacz kupic??
      • Gość: ala Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: 213.17.171.* 16.07.03, 09:32
        Hej,
        daj sobie spokój z samoopalaczem wszystkie są do kitu.
        Przy jasnej karnacji powinnaś bardzo ostrożnie korzystać z solarium.
        Na początku 5 minut dwa razy w tygodniu po dwóch tygodniach możesz opalać się
        10 minut .
        Jak uzyskasz lekką opaleniznę ok. po miesiącu opalania możesz opalać sie 15
        minut 1 raz w tygodniu .
        Pamiętaj korzystaj z dobrych łóżek lampy nie mogą być stare gdyż nie opalaja
        ale szkodzą . Zapytaj o to .
        Dobre solaria mają w sprzedaży kremy do opalania w zależności od karnacji -
        polecam, nie wysuszaja skóry ale również przyspieszają opalanie.
        Rozważne opalanie w solarium napewno nie zaszkodzi.
        Miłego opalania
        • Gość: Anka Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 10:04
          Mimo wszystko polecam Ci samoopalacz. Spróbuj z kolastyny jest niedrogi a
          ładnie wygląda. Aby nie było smóg zmieszaj go z balsamem do ciała i rozprowadź
          na czystą, suchą skórę. Opalenizna nie jest wtedy intensywna ale naturalna.
          • Gość: Ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 16.07.03, 10:54
            Wielkie dzieki za odpowiedzi!!!!

Co do solarium, to na pewno tak zrobie, poszukam jakiegos z dobrymi lampami. A
            moze znacie jakies dobre solarium na Mokotowie ???? Kurde, przy mnie bylo jedno
            solarium i zamkneli:(((!
            A co do samopalacza myslalam o tych z garniera?! Czy polecac krem czy spray?
            • Gość: Karinthy Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 15:13
              ...na Mokotowie -> ul. Grottgera. Chodzilam tam na silownie, ale widzialam, ze
              solarium tez mialo niezle wziecie :)
              Ja rowniez mam jasna karnacje i mialam duze obawy przed taka metoda opalania...
              Poradzono mi chodzic na poczatku trzy razy po 5 min. co dwa dni, potem
              zwiekszalam dawke co minute (powinno sie podobno co dwie, ale ja sie bardzo
              latwo przypalam - jak przesadze, zostaja czerwone placki na skorze i nici z
              opalania na co najmniej 2 dni) i utrzymywalam ja przez 2 dni (tzn. np. w pon. i
              wt. 6 min., dzien przerwy, czw. i pt. 7 min.).
              Teraz chodze raz na pare dni na 8 min. i to w zupelnosci starcza, aby sie czuc
              i wygladac bosko :)
              Stosuje tez preparaty Ergoline przed i po opalaniu, co rzeczywiscie znacznie
              poprawia efekty...
              Powodzenia :)
              • Gość: 9999 Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.ras13.floca.alerondial.net 16.07.03, 16:41
                a skad taka pewnosc ze nei zaszkodzi??
                a nie lepiej kilka dni prze weselm wybrac sie na prysznic samoopalajacy,
                mystic tan podejrzewam ze za kilka miesiecy zrobi sie to popularne w Polsce,
                opalenizna super w 1 minute, rowniutka i co wazne zdrowa, a nie solarium, a
                poza tym nie rozumiem czemu to ta opalenizna taka ma byc piekna na tym
                slubie...ale coz z moda sie nie wygra,
                • Gość: zosia Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.crowley.pl 16.07.03, 17:31
                  a ile to kosztuje?i gdzie w KRakowie mozna cos takiego sobie zafundowac?:)
                  pozdrawiam
                • Gość: ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 17.07.03, 10:09
                  Gość portalu: 9999 napisał(a):

> a skad taka pewnosc ze nei zaszkodzi??
                  > a nie lepiej kilka dni prze weselm wybrac sie na prysznic samoopalajacy,
                  > mystic tan podejrzewam ze za kilka miesiecy zrobi sie to popularne w Polsce,
                  > opalenizna super w 1 minute, rowniutka i co wazne zdrowa, a nie solarium, a
                  > poza tym nie rozumiem czemu to ta opalenizna taka ma byc piekna na tym
                  > slubie...ale coz z moda sie nie wygra,

Hej
                  Nie slyszalam jeszcze o tej metodzie. Taka ze mnie laiczka opalania;)))! Napisz
                  cos o niej!! Ile kosztuje, ile sie utrzymuje, jakie sa efekty schodzenia. Acha
                  i czy to mozna zrobic w Warszawie???
                  Dzieki za podsuniecie i takiej mozliwosci.
              • Gość: ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 17.07.03, 10:09
                Gość portalu: Karinthy napisał(a):

> ...na Mokotowie -> ul. Grottgera.

Dzieki za namiary i wskazowki!
                • Gość: Anka Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 10:25
                  Napiszcie coś więcej o tej jednominutowej metodzie opalania. Na czym to polega?
                  Dzięki!
    • annika_vik Re: SOlarium=pelna dokumentacja 17.07.03, 13:46
      Mystic Tan nie jest dostępny w POlsce - chyba, że już ktoś to sprowadził...
      Jest to tuba (jak solarium stojące), w którym ofiara jest równomiernie
      spryskiwana samoopalaczem. I tyle. Czekam na to jak na zbawienie!

Natomiast zakłady kosmetyczne oferują usługę brązowienia samoopalaczem -
      kosztuje to między 90 a 120 zł. Pomyśl o tym , autorko wątku - może to będzie
      dobre rozwiązanie?

Annika
      • Gość: ... Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.ras13.floca.alerondial.net 17.07.03, 15:46
        Wiem ze mystic tan a przynajmniej odpowiednik jest juz dostepny w Polsce, ale
        malo popularny, tutaj poczytacie wiecej, opalenizna jest naturalna, zdrowa,
        wybiera sie stopnie koloru chyba sa 3 stopnie do wyboru, calosc trwa doslownie
        minute, opalenizna utrzymuje sie ok 5 dni, nie ma zaciekow, jestes opalona
        rownomiernie na calym ciele, do kabiny wchodzisz nago lub w stroju kapielowym,
        jest to juz popularne w US i w zachodniej Europie, Francuski sie zachwycaja.
        www.wizaz.pl/w-agora/view.php?bn=ogloszenia_kosmetyczka&key=1054587039&pattern=&pattern=

• Gość: ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 17.07.03, 16:12
          Gość portalu: ... napisał(a):

> Wiem ze mystic tan a przynajmniej odpowiednik jest juz dostepny w Polsce, ale
          > malo popularny, tutaj poczytacie wiecej,

Dzownilam do firmy Plfran, niestety oni juz nie sprowadzaja tej uslugi, bo
          zainstalowanie takiego Mystic Tan to ponad 120 000 tysiecy zlotych. Oni takiej
          kabiny nigdzie nie zainstalowali:(((!
          Coz jak ktos ma namiary to prosze napisac. Ten trop niestety spalony...
      • Gość: ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 17.07.03, 16:13
        annika_vik napisała:

> > Natomiast zakłady kosmetyczne oferują usługę brązowienia samoopalaczem -
        > kosztuje to między 90 a 120 zł. Pomyśl o tym , autorko wątku - może to będzie
        > dobre rozwiązanie?

Nie ufam kosmetyczce. Co innego maszyna, co innego rece ludzkie. Wprawione
        zrobia to swietnie, ale poczatkujace moga nie splenic moich oczekiwan. Jak
        macie jakies fajne namiary na taki zabieg w Warszawie dajcie znac. Jednak
        wydaje mi sie, ze skorzystam z tego solarium:(
    • Gość: ... Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.ras13.floca.alerondial.net 17.07.03, 19:11
      a to szkoda, to najblizej mamy do niemiec czy francji, widac wszyscy
      zainwetsowali w solarium interes sie dobrze kreci, klientki sa wiec po co
      inwestowac w cos nowego, pewnie gdyby klientki wymusily i olaly solarium to
      salony by musialy, ale to chyba nigdy nie nastapi.
      • Gość: ania Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: *.chello.pl 17.07.03, 22:17
        Gość portalu: ... napisał(a):

> a to szkoda, to najblizej mamy do niemiec czy francji, widac wszyscy
        > zainwetsowali w solarium interes sie dobrze kreci, klientki sa wiec po co
        > inwestowac w cos nowego, pewnie gdyby klientki wymusily i olaly solarium to
        > salony by musialy, ale to chyba nigdy nie nastapi.

Koszt takiej uslugi w Niemczech (tak ten pan mowil) to 14 euro, albo i mniej.
        No coz, nie wiem ile kosztuje kabina z lampami, ale troche drogi ten sprzecior:
        (!

Ja bym na to chetnie poszla, bo to jest swietne, np. dla mnie. Nie chce sie
        wciaz opalac, ale jak mam jakas uroczystosc ide na 1-2 minuty i jestem
        opalona:)! Szkoda, ze tej uslugi nie ma w Polsce. A moze...? Czekam na odzew
        jakby co;)))
        • Gość: kali Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: pluto:* / 10.136.0.* 20.07.03, 11:47
          tez mam jasna karnacje i w ubieglym roku chodzilam na solarium i co???efekty
          sa naprawde marne!w moim przypadku opalenizna ta byla czerwona,dochodzilo
          nawet do reakcji jak po sloncu, czyli do schodzenia skory.Przy jasnej karnacji
          musialabys wlozyc duuuzzooo kasy zeby uzyskac brazowa i ladna opalenizne!a ja
          bylam na tyle glupia, ze nabieralam sie na kremy dostepne w solarium-te
          najdrozsze,ktore zawieraly niby aktywatory opalania i sprawialy, ze opalenizna
          miala brazowiec. PIC NA WODE!!!!dorobilam sie tylko 4 plamek na brzuchu
          (przebarwien):/ naprawde nie warto inwestowac w solarium-sprobuj inna metode!
          wszedzie na swiecie odchodza od tej metody opalania,tylko jak zwykle w Polsce
          jest moda na to. tak wogole jak iwdze te solarmenki na ulicy to mnie zbiera na
          litosc a nie zazdrosc,ale ich wybor- zobacza efekty za pare lat!
          • moniorek1 Re: SOlarium=pelna dokumentacja 20.07.03, 17:46
            Od dziecinstwa opalacie sie na czerwono i myslicie ,ze solarium cos zmieni? Na
            litosc boska z takich jak wy dwie zdziera sie tylko pieniadze. Juz lepiej
            pijcie sok z marchwi zawsze to zdrowsze,a i efekty beda lepsze niz po opalaniu.
            • Gość: kali Re: SOlarium=pelna dokumentacja IP: pluto:* / 10.136.0.* 20.07.03, 20:47
              czy mowisz o mnie??ja nie chodze od roku na solarium,a chodzilam niedlugo i
              nie tak bardzo czesto!zobaczylam,ze nie dalo to oczekiwanych efektow,wiec
              przestalam PROSTE! i mam swiadomosc, ze opalam sie na czerwono-to jest rzecza
              oczywista przy jasnej karnacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka