Gość: tati IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 20:53 ostatnio mam klimat na robienie sobie samej kosmetykow, moze wiecie jak mozna zrobic samemu mydlo? wiem ze podobno nie jest to zbyt trudne. macie moze jakies fajne przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xbubu Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO 22.07.03, 21:41 > jak mozna zrobic samemu mydlo? Obejrzyj "Fight Club" - dobry film instruktarzowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 23:57 a masz dostęp do składników? np. do zasady sodowej lub potasowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 15:59 podobno mozna robic mydlo domowym sposobem gdzie nie sa potrzebne skladniki, ktore sa niedostepne dla przecietnego czlowieka - olejki itp, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.tnt40.mia5.da.uu.net 23.07.03, 16:52 potrzebe ci sa detergenty bez tego nie bedzie mylo, poza tym o jakie mydlo chodzi w kostce, tutaj potrzebne jest o wiele wiecej, czy w plynie tutaj bedzie nieco latwiej, ale nadal potrzeba ci wiele skladnikow ktore w Polsce dla normalnego czlowieka sa nieosiagalne, poza zagranicznymi sklepami internetowymi, przy czym nie zawsze jest mozliwa przesylka do Polski i wychodzi to drogo, osob mieszkajacym zlwaszcza w USA jest latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sada Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.03, 16:25 ostatnio w siegrani widzialm taka , ksiazke.. same zdjecia byly ciekawe.popytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: 213.241.28.* 23.07.03, 17:14 Poczytaj "Medaliony" Nałkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: JAK ZROBIĆ SAMEMU MYDŁO IP: *.chello.pl 23.07.03, 23:39 Przepis na mydlo znajdziesz nawet w ksiazce do chemii, ale czy na pewno chcesz takowego uzywac? Teoretycznie domowe lepsze, bo bez calego zestawu chemii, ale nie bedzie mialo ani super zapachu, ani porywajacej konsystencji - nic, bedzie tylko sie pienic. Ja robilam mydlo na studiach na labolatorium z chemii, wiec wiem, co wychodzi:) nikt nie chcial nawet kawalka dla siebie:)) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś