agni-76 03.11.07, 16:40 Mam problem jak większość - Strefa "T". Czoło, nos i broda błyszczą się. Używam kremu do cery mieszanej, podkładu matującego i pudru a i tak po upływie godziny się błyszczę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feralcat Re: Sposób na błyszczącą cerę 03.11.07, 18:08 Ja pozbylam sie tego problemu zmieniajac pielegnacje mojej skory, a mialam tak tlusta ze po ok 2 godzinach od mycia twarzy wygladalam jak wysmarowana smalcem. A wiec co zrobilam: -zaczelam myc twarz delikatnym preparatem Cetaphil, twarz nie wycieram recznikeim ale delikatnie przykladam do twarzy, zadengo tarcia, ostatnio uzywam papierowych reczniczkow. - uzywam toniku Pichtowego, ale nie zawsze - uzywam kremu na tradzik ktory zarowno zluszcza skore, nazywa sie Quinoderm i jest najlepszym preparatem na problemy skorne jaki uzywalam a uzywalam duuuzo roznych. Nie wim czy jest w PL.Info o nim znajdziesz na necie, wpisz nazwe w google - i ten krem stosuje na zmiane z Retin A czyli tretinoin, tylko na recepte, przez pierwsze pare tygodni wystepuja skutki uboczne typu: zaczerwienienie skory, luszczenie itp, ale to mija. Oba kremy zluszczaja naskorek i oczyszczaja tym samym pory, dodatkowo Quinoderm jest antybakteryjny a Retin A przeciwzmarszczkowy ;-) - twarz nawilzam zelem ktory nie zatyka porow, teraz mam Loreal Hydrafresh ( brak kasy), ale lepszy jest CLinique Moisture Surge, naprawde polecam. Krem nawilzajacy nakladasz na te kremy lecznicze delikatnie wklepujac, ja czasem daje skorze odpoczac i uzywam tylko kremu nawilzajacego. Zelazna zasada: zawsze filtry na dzien, szczegolnie stosujac preparaty sluszczajace.ZAWSZE. Do tego nosze bibulki z talkiem, ktore przykladam do strefy T i wszelki tluszcz znika. - nie stosuje zadnych peelingow absolutnie jako ze przy stosowaniu Quinodermu i Retin A robic tego nie wolno i pozatym peelingi tylko nasilaja przetluszczanie skory. -nie stosuje zadnych fluidow, pudrow ktore by zatykaly pory skory, nawet na wieczorne wyjscia, NIGDY -pije duzo wody 2 litry plus zielona herbate - nie pije alkoholu, no prawie;-) zauwazylam ze po alkoholu mimo ze jestem odwodniona skora mi sie bardziej przetluszcza. -spie min. 8 godz dziennie - slu=yszalam opinie ze peeling Neoderma daje swietne rezultaty na skorze tlustej, bede go miec pierwszy raz za 3 tygodnie. Poczytaj o nim tez na necie. podsumowujac delikatnie oczyszczaj, zluszczaj noca i nawilzaj i ochraniaj za dnia i nie dus skory pod makijazem. Na efekty poczekaj ok tygodnia. Mam nadzije ze pomoglam.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś