heineken666 16.11.07, 09:14 nie wiecie od czego moze byc taki wysyp Ogólnie cere mam w miare Czoło policzki ok czasem na brodzie cos wyskoczy no ale zeby po obu stronach żuchwy po kilka bolących guli:( pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
littlefrog Re: wypryski na żuchwie 16.11.07, 13:08 takie wypryski mają podłoże hormonalne. pomoże dermatolog lub endokrynolog. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: wypryski na żuchwie 16.11.07, 20:55 oj nie przejmuj sie - od razu PROBLEMY z hormonami. owszem wypryski na brodzie maja podloze hormonalne ale np przed okresem - ja tak mam.i nie trzeba tego leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
feralcat Re: wypryski na żuchwie 17.11.07, 00:10 A jak pomoze endokrynolog? tylko faszerujac tabletkami anty, bo innego sposobu nie widze.A dermatolog, skoro to ma podloze hormonalne, tylko wyleczy skutki a nie przyczyne. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: wypryski na żuchwie 17.11.07, 21:25 > A jak pomoze endokrynolog? tylko faszerujac tabletkami anty, bo > innego sposobu nie widze.A dermatolog, skoro to ma podloze > hormonalne, tylko wyleczy skutki a nie przyczyne. Świete słowa, niestety :-(. Ja jestem w takiej sytuacji - tabletek anty nie moge brac ze wzgledu na skutki uboczne. Chyba juz do konca zycia bede sie meczyc z tradzikiem i piekna cera pozostanie w sferze marzen :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
livy Re: wypryski na żuchwie 17.11.07, 09:33 To ma podłoże hormonalne, ale da sie zlikwidować preparatami z kwasami i/lub retinoidami. U mnie na stałe zniknęły te w strefie T, gdzie skóra jest cieńsza i łatwiej jest rozpuścić wierzchnią warstwe naskórka i odblokować pory. Czasami (tak raz na pół roku, rok) wyskoczy mi taki upierdliwy gul na policzku i to jest bardzo trudno usunąć, bo jest bardzo głęboko pod skórą. Chyba na policzkach skóra jest grubsza. Może warto też spróbować fitohormonów (np. z czerwonej koniczyny), albo jakichś ziółek estrogennych. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneczka Re: wypryski na żuchwie 17.11.07, 20:54 czy możesz napisac o konkretnych preparatach ? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_mala_mi Re: wypryski na żuchwie 17.11.07, 21:08 to nie zawsze muszą być hormony Stres też moze byc czynnikiem powodującym takie obajwy. Ja tak mam Odpowiedz Link Zgłoś